Linda Mårtensson

Alla inlägg under mars 2011

Av Linda Mårtensson - 15 mars 2011 22:02

Idag har Noell haft vilodag :) Det är mycket viktigt att låta sin häst vila emellanåt, dels behöver de smälta lite nya saker som de har lärt sig och sedan är det faktiskt så att: "träning bryter ner, vila, mat och sömn bygger upp!" Noell brukar vanligtvis stå en eller två dagar helt och självklart rids hon ut och skrittar några dagar i veckan också =) När hon vilar helt får hon bara skrota i hagen, men självklart borstar jag av henne, kratsar hovarna och visiterar ben osv. Om jag har tid så kan hon även få lite massage eller frisering :)


Själv har jag inte haft vila idag ;) Jag var nämligen med på funktionell träning på lunchen idag! Riktigt nyttig träning för mig, man tränar både styrka, smidighet, balans och kondition :D Jag blir även mycket piggare och gladare när jag har tränat! =D


Nu ska jag däremot gå och lägga mig, så att jag åteminstone får sova sju timmar :P

godnatt!

Av Linda Mårtensson - 14 mars 2011 22:47

Hej mina trogna läsare!

I förmiddags var jag och min klass på en idrottsmässa i sporthallen. Mittnytt var där och filmade och vilka väljer de att intervjua? ;) Jadu, hatar att se mig själv på film men det kanske är roande för er?! ^^:  mittnytt 14/3 -11 19:15 Jag är den lilla dvärgen i lila för den som inte visste det...


Ikväll har mamma och jag skrittat en uppfriskande tur för både kropp och själ :) Båda hästarna var avspända, men hade mycket skritt-krut under skorna ;) Blev mer eller mindre turboskritt i en timme, både lite i skogen och på vägen. Det är faktiskt jätteskönt att rida sent på kvällarna, ingen trafik eller rusch, allt är lugnt och stilla :)


Nu ska jag borsta tänderna för att sedan besöka min underbara säng, det kommer att bli skönt!

kram och godnatt på er!

 

Nova testar sina nya fina tävlingsskydd :)

Av Linda Mårtensson - 14 mars 2011 16:44

  i ridhuset i lördags :)

 

bäbis :')

                                        Inga superbilder, men ändå hyffsade med tanke på att de är fotade med en mobilkamera :) Skulle vilja ha en systemis, mycket lättare att ta rörelsebilder då...

   

Noell var lite trött efter passet ^^

     

färdiga :)

 

vackerponny. mon petit coeur.


Jag har några filmer också, tyvärr har Kristine haft kameran åt fel håll (suck) så de är halvt uppochner om ni fattar vad jag menar? Vet inte hur man vänder på filmerna, om det ens går? :O Vet inte om ni är så sugna på att vrida nacken av er..:P

Av Linda Mårtensson - 13 mars 2011 19:29

Må: skritt

Tis: vila

Ons: ridbanan

Tors: vila

Fre: uteritt

Lör: ev. träning för Karin

Sön: ev. träning för Karin


Någon av helgdagarna ska vi åka in till ridhuset och träna, men jag vet inte vilken. Jag får se vad jag gör den andra helgdagen då osv.

Av Linda Mårtensson - 13 mars 2011 18:49

Hejsan kära läsare!

Imorse tog jag min första sovmorgon på det här lovet! :O Ja det är faktiskt sant, jag har klivit upp ungefär vid sex-sju tiden varje dag för att släppa ut hästarna eller för att hinna iväg till något.


Efter lite plugg på förmiddagen så gjorde jag iordning Noell för att mamma var så snäll och kunde hjälpa mig! :D Red med graman idag - det var en del av läxan vi fick av Karin ;) Det behövs på Noell lite då och då för att hon inte ska smita undan och spänna upp nacken, dessutom är det bra nu när vi har börjat med en massa nya saker. Jag kände det själv också, det var skönt att ha ett litet stöd så att jag inte behövde tänka på att sänka formen på henne hela tiden. Noell är en väldigt högrest liten ponny som dessutom ofta är på tårna och därför behöver ridas jättemycket i låg form och bör inte alls ofta tas upp i riktig "tävlingsform" då hon har så lätt för det.

Åter till passet, när vi värmde hade jag hela tiden fokus på min blick, mina axlar och att Noell skulle vara avspänd, men mellan mina hjälper och uppmärksam. Hon var jätteduktig, red en hel del tempoväxlingar i både trav och galopp vilket fungerade superbra!

Efter värmningen började jag med öppnorna. De kändes mycket bättre idag, inte alls lika "svajjiga" :) Sedan jobbade jag med galoppen, galopp-halt-skritt-galopp hela tiden. Idag var jag mer bestämd och hon lyssnade mycket bättre! :D Tränade både på volt och på medellinjen, haha något vingligt på medellinjen xD Men, det är bara att träna vidare på det ;) Avslutade med att galoppera i lätt sits så att hon fick sträcka lite på kroppen och travade sedan av henne :) Jag är otroligt nöjd med Noell idag, tänk vilken utveckling hon gör hela tiden! Min bäbis <3


När Noell var stretchad och jag hade fått lite mellanmål var det dags att terra mamma och Kristine genom ett pass ;) Cesars hov är helt bra nu, däremot är mamma lite förkyld och matt så det blev inte så hårt pass för dem. Cesar var lite seg och tjurig till en början, ville välta sig inåt i volten osv. Ja - han är NORDSVENSK ;) Men efter en stund släppte han till och blev jättefin! Vi jobbade mest bara med ställningen, framåtbjudningen och följsamheten idag, grunder helt enkelt! :)

Kristine som inte var helt nöjd igår hade tagit sig ordentligt i kragen idag och red faktiskt bättre än någonsin! Hon fick jobba med sina händer, framförallt yttertygeln samt sin egen följsamhet i svängarna. De fick jobba mycket med tempoväxlingar, Nova är ganska seg och lite som ett tuggummi - hon har inställningen: "jaja lugna ner dig, vi tar det här sen". Hon är också ganska tjurig när man ska lära henne något nytt, det är ju jobbigt så då vill Novis slippa undan. Det tog ett bra tag innan hon accepterade skänkelvikningarna, så igår hade hon och Kristine en del diskussioner om öppnorna. Det roliga är att de är likadana ;) Kristine kan också vara supertjurig och ska alltid förhandla sig till något lättare, haha xP Detta gör att allt nytt de ska lära sig tar mycket tid eftersom ingen av dem kan det innan och båda är lika lata och tjuriga ;) Men de fick iaf till öppnorna idag, Nova tjaffsade inget och Kristine började att hitta rätta känslan, kul! I slutet drillade jag även dem med några galopp-halt-skritt övergångar och lite förvänd i båda varven :) Galoppen är det inga problem med sålänge Kristine kommer ihåg YTTERTYGELN!


Jag har lite bilder osv från dagen, men jag laddar ev. in dem senare ikväll!


kram på er!

Av Linda Mårtensson - 12 mars 2011 13:30

Hallå kära bloggläsare! :)

Imorse begav vi oss till ridhuset igen. Idag kom Karin och tränade oss också!  :D När vi skrittade fram diskuterade vi lite om tävlingsplaner osv. Jag har kikat runt lite och det ser ut som att antingen är det typ LC/LB eller så är det liksom LA:P1. Hmm lite stort hopp för oss kanske? Men samtidigt är LA:P1 den bästa förberedelsen för nationella klasser och finns det inte så mycket andra klasser så är det bara att träna nu då så vi kan köra igång och tävla den klassen så snart som möjligt! Så idag körde vi igång med öppnor, förvänd galopp i serpentinbågar och enkla byten :) Riktigt skoj om ni frågar mig! ;) Men -när man börjar med en massa nytt så känns allt lite sämre och man kanske inte sitter perfekt och det blir lite spänt mm. Det var ganska precis så det kändes idag för mig :P


Dels så var det flera duvor i taket på ridhuset och så rasade det lite snö och det gjorde Noell väldigt spänd, särskilt i början av passet. Men vi började med öppnorna som gick väldigt bra för att vara första gången som vi verkligen jobbar med det :) Galoppserpentinerna gick också väldigt bra, hon blir mer och mer balanserad så det är inte sådär jättesvårt. Enkla bytena får vi självklart jobba med ett tag, men hon blev väldigt lydig i de sista! Jag ska iaf göra halt och sedan skritta tre steg så att hon blir riktigt uppmärksam och då tar jag verkligen tag i avsaktningen också, annars blir jag lätt lite mesig ^^ I övrigt låste jag väl vänstersidan X antal gånger idag, när jag får mycket att tänka på så glömmer jag av den direkt -.- Men vafsen nu är det bara att träna, träna och TRÄNA! Jag ska bli bra på att rida så att jag kan visa Noell från hennes allra bästa sida! ;) Ska be mamma hjälpa mig typ imorgon eller något...funkar nog bäst då!


Nu ska jag gå ut och putsa upp allt läder, packa upp och sedan ta tag i lite plugg. Skulle verkligen behöva gå ut och motionera också, jaja jag får se vad jag hinner.

Kram på er!

Av Linda Mårtensson - 11 mars 2011 18:34

Förlåt för obefintlig uppdatering igår. Men jag var så trött och less så det hade ändå inte blivit något bra inlägg av det.


Dagen igår började med att hovis kom halv nio. Jag kände ärligt talat att förtroendet sjönk en hel del för honom igår, han skar nämligen för mycket i Cesars stråle! :S Jag har aldrig varit med om att det hänt förut, har ni? :O Vi la iaf om hoven och sådär på kvällen och Cesar fick bara gå på en promenad. Han verkade inte ha ont och är inte halt, men jag blir orolig ändå jag....bäst för han att han gör ett bättre jobb i fortsättningen!


Han var färdig vid halv tolv så då slängde jag i mig lite lunch och vi (undertecknad & Kristine) ner till MRF :) Där var alla i full gång med att leka "fångarna på mrf" ^^ Barnen är i två lag och tävlar, ungefär som fångarna på fortet =) Det var riktigt roligt och väldigt uppskattat!


Vi kom hem ungefär kvart över tre och då stack vi ut på en skrittsväng. Vi red barbacka, riktigt mysigt, de hade säkerligen lite träningsvärk ;)


På kvällen var jag jättetrött men följde mamma och Cesar på promenixen och hade även lilla Zacke med :)


Idag hann vi åka ut en sväng för lite hästshopping igen. Jag fixade med hjälmen, Kristine köpte äntligen ett par vita tävlingsskydd (jättefina! av märket jacson), jag köpte ett par nya stigläder till dressyrsadeln, mina är gamla och skruttiga och den som ägde dem innan har gjort ungefär sjuttontusen egna hål som inte riktigt överrensstämmer med varandra :P Vi inhandlade även lite hästmat och en flaska arnika.


I eftermiddag har Kristine och jag tagit ett chillpass med hästarna =) Skrittade fram en extra lång sväng och sedan red vi lite på ridbanan. Bara i låg form och gjorde lite enkla saker för att mjuka upp dem och för att få lite självförtroende :) Jag tror att det behövs ibland, att man inte alltid kör ett svårt och jobbigt pass på ridbanan utan att man "leker" lite bara så att hästarna blir motiverade att gå där :) Annars tror jag att de endast förknippar den med hårdjobb och kanske tycker att det känns motigt. Noell var iaf väldigt pigg, smygökade farten och var påväg att bocka lite i galoppen ^^ Vi tog iaf en liten "ego-stund" idag, noggrann rykt, lite frisering, stretching och massage :) Mysigt och välbehövligt då vi ska åka in till ridhuset imorgon bitti igen!


På återbloggande!

Av Linda Mårtensson - 9 mars 2011 19:45

Wiiihoooo ;D Asså shiiiet vad Noell gick fint idag! :') Vi åkte ju in till ridhuset idag och idag hade hon släppt tveksamheten i lastningen, skönt! Hon kände sig säkert lite ovan de första gångerna efter de långa uppehållet :)


Hon var ganska het när jag skrittade fram så jag kortade upp tyglarna så att jag hade lite kontakt och kunde bromsa upp lite ;) Började sedan jogga och galoppera, jag fick under bakbenen jättesnabbt och hon kändes väääldigt lösgjord och fin! Kändes på henne att hon tyckte att det var härligt att jobba på sand :) Efter en liten skrittpaus körde jag igång med galopparbetet, jobbade med att flytta bakdelen och vips -hon blev väldigt samlad och fin! Körde då igång med förvänd galopp på lite olika linjer, i ena varvet tappade jag bakbenen lite i första försöket vilket löste sig. I andra varvet misslyckades jag med att jag inte vred överkroppen och inte tittade vart jag skulle -aja baja...Men jag löste det och sedan galopperade hon jättefint! :D När hon har jobbat med galoppen så har hon med sig bakbenen i traven redan och travar med mycket tryck! Då testade jag en travökning -den har utvecklats utan att vi jobbat med den haha :P Riktigt duktig var hon och jag har lärt mig att sitta följsamt och stilla så det går självklart lättare för Noell då ^^ Innan jag avslutade körde jag diagonala skänkelvikningar. De behöver lite mer precision, men de är helt klart mycket bättre än förut! Nu rusar hon inte igenom dem bara utan hon trampar igenom varje steg =) Ni anar inte hur jäkla underbar Noell är att rida när hon jobbar ordentligt, jag ÄLSKAR min häst!!!!   


Mamma tränade oss idag så hon kunde inte knäppa kort samtidigt :P Förövrigt är min mamma bäst, hon har aldrig tävlat dressyr i hela sitt liv men hon är ändå jätteduktig på att hjälpa mig med ridningen -Noell går oftast som bäst när hon är med ;) Men hon fotade ett par bilder efteråt, då får ni se våra "outfitar" också haha ;)

 

 

Önskar att ni hade fått se film på Noell idag alltså <3


Ha en fortsatt bra kväll iaf!

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7 8 9
10
11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
31
<<< Mars 2011 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards