Linda Mårtensson

Alla inlägg under januari 2011

Av Linda Mårtensson - 8 januari 2011 20:08

  Skrev upp lite tävlingar för ngn dag sen, man blir galet sugen! ;D

Utsikt över hagarna igår.

Ungefär samma bild, fast en solig dag i november.

    söta lilla hund ♥

Av Linda Mårtensson - 8 januari 2011 19:45

 

Jag träffar Noell för första gången

aah, en av mina älsklingsbilder!

Noell på alla hjärtans dag 2009, en av våra första träningar

Noell första mars 2009.

Noell 11 mars 2010. Stor skillnad, och ännu mer skillnad kommer det att vara i mars 2011! ^^

Av Linda Mårtensson - 8 januari 2011 19:15

Jag tkr att rubriken får tala för sig själv, jag känner hur vardagspressen sakta börjar att lägga sig över mig, hur ska jag hinna med allt jag vill? Ja, något svar på den frågan har jag inte, men jag hoppas att jag kan fixa det ändå...tur att jag har en underbar liten diamant som får mig glad och sysselsätter mig så jag bara får tänka på henne, strunta i resten liksom.


Det kändes somsagt lite motigt att pallra sig ner till ridbanan idag, men graderna steg sakta men säkert och det var faktiskt typ bara 14-15 minus när vi red iväg :) idag jobbade jag mycket på fyrkantsspåret och vi tränade mycket på att kunna behålla takten, att hon inte skulle rinna iväg, men jag skulle även kunna reglera henne, hon var lite på ibland så jag fick ta ett par kraftigare förhållningar, men annars lyssnade hon jättebra på sitsen, hon är såpass lydig nu att jag kan göra övergångar mellan skritt och trav bara genom tanken och lite sits :D Det har verkligen blivit stor skillnad på henne! Vi jobbade även förvänd flera varv på det stora spåret, och hon har blivit mycket starkare än i början av hösten, då sprang hon fort, fort, men nu orkar hon hålla en lugn galopp hela vägen, beror förmodligen också på att jag ställer högre krav nu ;) Vi körde även lite skänkelvikningar utmed spåret, de blev också jättebra! :) kram

Av Linda Mårtensson - 8 januari 2011 12:56

Hejsan allihop!

Hann inte skriva något igår för jag gick till Nina, och sen gick vi och såg på Let's Dance och två filmer med lite andra hästtjejer, tevlarns!

Jag tycker att det är riktigt bra att Helena Lundbäck är med, det ger ju bra publicitet för ridsporten! :)

 

Helena Lundbäck och Mynta (:


Igår red vi iaf ut i det fina vädret :) Noell kändes lite stel i sin högerbog, men hon lossnade efter ett tag. Hon var även lite varm på insidan av ena hasen innan jag skulle rida, smörjde lite arnika där och när vi kom tillbaka var hon inte varm där längre och idag var det också helt som vanligt, hon kanske hade slagit på sig när hon busade i hagen i förrgår? Jaja, huvudsaken att det inte var ngt allvarligt <3


Idag ska vi nog rida på ridbanan, men det är inte så kul väder idag, nästan 20 minus -.-

kram

Av Linda Mårtensson - 6 januari 2011 21:10

Det har varit snöstorm idag -.- Som om inte snön vi hade innan räckte??? Dagen till ära red jag två hästar utomhus så det var blött.


Cesar:

Han var lite trälig idag. Eller egentligen var det inget fel på honom, jag tror faktiskt att det var jag som ställde högre krav än vanligt, men någon gång måste man ju höja ribban lite?!  Han ville som vanligt tränga sig inåt i vänstervarv. Hästar är oliksidiga precis som oss människor så min fråga är varför travfolket alltid tävlar i vänster varv och även oftast tränar i det varvet, lär ju knappast förbättra hästarna? Men iaf så fick jag tillslut banka till honom några gånger med vänsterskänkeln för att han skulle gå på en normal volt i trav. Dessutom är han ju inte alls stadig i formen, så han har typ två lägen, antingen spänner han upp halsen så man inte har något stöd, eller så tar han alldelens för mycket stöd när han söker sig nedåt så mina armar och axlar tar stryk. Blev lite less på honom, det är ju egentligen inte hans fel. Jaja, så är det ibland, trots att jag har jättebra tålamod så tryter det ibland, fick iaf till det några varv på slutet :) Man kan ju även hoppas att han har lärt sig något, att han inte får tränga så mycket i vänstervarvet utan att han måste lyssna...


Noell:

Noell var jätteduktig! Red inte med fullt lika mycket tryck som sist då det låg ett lager (1-2 dm kanske) tung snö uppe på skottningen. Men vi jobbade lite låg form och "arbetsform" med övergångar, några skänkelvikningar, ett par ryggningar (!)  och lite förvänd. Allt kändes bra, skänkelvikningarna var inte super men nöjaktiga och ryggningarna var bra men såklart något ringrostiga ;) Men jag är jätteglad över att hon börjar kunna samla sig så mycket i galoppen! :D Fattningar från skritt är en barnlek, förvända är inte alls lika springig längre och hon kan snart sakta av till skritt direkt efter galoppen :D Hon är så underbar min lilla prinsessa :')


    Bjussar på sommarbilder för att pigga upp den tråkiga vinterstämningen ;)

Av Linda Mårtensson - 6 januari 2011 20:25

Kom ihåg att ni kan fråga närsomhelst, vad ni helst önskar, i frågerutan! Om det är ngt som ni inte vill fråga offentligt kan ni skicka till: linda.martensson@live.se :)

Av Linda Mårtensson - 6 januari 2011 20:15

Denna text borde alla  (även icke hästintresserade) läsa!!!


Om varför tjejer egentligen rider. Och varför ingen vill lyfta på det locket.


Hittade den länken på en annan blogg, läste den och den var riktigt interessant, även om jag kanske inte håller med om precis allt.


Av Linda Mårtensson - 5 januari 2011 14:27

Som rubriken lyder så red vi ett skrittpass på vägen idag, vi var ute ca en timme, barbacka :). Något som jag måste jobba med är att hon måste gå på mer när vi är ute och skrittar, hon mesar sig fram alltför mycket! :S Nej, här ska det jobbas, för det ska vara en frisk skritt, nästan lite som en powerwalk ^^

Noell och jag skrittar, vår 2010 =)

Ovido - Quiz & Flashcards