Linda Mårtensson

Alla inlägg under mars 2010

Av Linda Mårtensson - 10 mars 2010 10:03

Nu har hästarna fina tänder igen :) Zip raspades bara lite för hans var så fina. Novas raspades och så tog han bort två flisor av en vargtand som har stört henne, som tur var så gick det att rida som vanligt imorgon igen :) Noell var jätteduktig, men hon fick såklart lugnande för annars hade det inte gått :P Hon var lite vass så hon var lite små sårig i kinderna och sen var någon tand lite nernött för att hon tuggat på bettet. Hon tuggar inte så mycket när jag rider men när hon nyss fått på sig tränset eller när man skrittpausar kan hon gnaga lite, ovana helt enkelt. Innan hon kom till mig så använde de nog tredelat till henne, hon hade iallafall det när jag provred henne. Han sa att oftast är det lättare att de börjar gnaga på ett tredelat. Han sa även att jag kunde testa något gummibett, jag har ett rakt gummi på henne ibland men  jag tycker inte att hon går så jättebra på det. Kanske får åka och köpa ett tvådelat gummi?!

kram, nu ska vi åka och hämta vår nya bil, en svart renault clio =)

Av Linda Mårtensson - 9 mars 2010 20:00

Här hemma luktar det bränd honung ungefär, Kristine är i full färd med att laga till något hästgodis...

Ridningen gick bra idag. Turen tog lite längre tid än vi trodde, men så är det ibland. Det var uppkört med skoter men de trampade igenom lite på vissa ställen och det var tunggått, vi skrittade och joggade lite efter vägen, med de blev ganska trötta ändå av den tunga snön.

Imorrn  blir det vilodag för då kommer tandläkaren :)

kram


Av Linda Mårtensson - 9 mars 2010 13:14

Vi har haft en mysig förmiddag idag :) Klev upp klockan sju och släppte ut hästarna, de tyckte att vi var lite sena. Noell hade ganska bråttom ut, dessutom hade pappa släppt ut vovvarna så Noell gjorde något krumsprång när Zacke kom och spatserade förbi henne ;) Hon är så söt. När vi hade släppt ut alla så mockade vi och fixade lite åt Nova och Noell :) Vi gick in, åt lite furkost och vilade oss ett tag. Smsade Maria som ligger hemma i magsjuka, stackarn :( Hon ville förstås inte komma och mocka idag eftersom hon fortfarande mår illa, så Kristine och jag stack ut och fixade det. Sen packade vi iordning mat och Kristine skrubbade Zippens krubba som han alltid slaskar ner med sin betfor. Vi borstade även honom lite, till skillnad från igår så gick han iallafall att fånga i hagen idag :P

Nu har vi nyss ätit lunch och ska ut och rida en liten sväng :)

kramisar från Åstabacken ;)


Av Linda Mårtensson - 8 mars 2010 16:59

Hej alla, det känns verkligen att vi börjar gå mot vår :) Idag har det varit plusgrader nästan hela dagen! Det var jättehärligt att rida när man slapp frysa. Vi red lite på "Pias" väg fram och tillbaka och tränade, Noell var fantastiskt fin, hon har aldrig gått finare än så ute! Klart att hon får en glad och stolt ryttare på ryggen då ;) Nova såg också riktigt fin ut, dock lite tuggig på bettet, tur att Martin Ondrasek kommer på onsdag och raspar dem :) Vi tränade lite övergångar och stretching, Noell blir bättre och bättre på stretchingen, i början kändes det som om hon skulle välta, men nu är balansen lite bättre ;)

Sportlovet har just börjat och jag har en känsla av att det kommer bli ett riktigt bra lov! Någon liten överraskning kanske det kommer bli, men det kan jag inte avslöja riktigt än, allt ska klaffa först ;)

Åhh sommar, du är efterlängtad! Gud vad tunn Noell var där, hon har biffat på sig en hel del sen dess :)

Finaste stjärnan ever! Noell, je t'aime <3  Mon Amie.

Av Linda Mårtensson - 7 mars 2010 22:18

Imorse blev hästarnas hovar fixade av Åke, de blev superfina :) Efter det red vi ut en liten sväng. Red inte så hårt idag eftersom de tränade igår. Det gick bra, vi mötte två travhästar, men hästarna skötte sig bra ändå ;)

Sedan var det bara att äta och sticka ner till MRF och ha barnridning. Kristine fick ta Chico och jag fick ta sötnosan Sonja, ingen av dem skulle ridas idag så då var det lika bra att de fick gå. När vi var klara med det så var det bara att skynda sig hem och duscha för då hade gästerna redan kommit hit eftersom mormor fyller år idag, grattis!

Kram och godnatt, uppladdning för SPORTLOV! :D

Här kommer förresten några bilder från igår:

     

Nova första dagen hos oss, det har blivit lite skillnad.

  Mys.

Snygg i knoppar ;)

Efter en stund skakade hon ur några :P        

Av Linda Mårtensson - 7 mars 2010 22:09

Sitter och tittar lite på klipp från bruksprovet som pågått under veckan :) Finns några riktigt fina. Jag tycker mycket om 4-årige hingsten Bellagio, han har lite spänd skritt, men traven och galoppen är superfin! Dessutom har han en otrolig utstrålning, tror att han kommer att bli en riktig stjärna. Men det finns andra också som verkligen är jättefina, lite roligt att Sigrid Bergåkra Berglund har med en fin hingst, I Do Kiss, jag har nämligen tränat en del för Sigrid med min förra ponny :)

Bellagio 

I Do Kiss 

Bruksprovsvinnaren i dressyr JJ RayBan

Superfina hästar alltså, VILL HA! ;D

Av Linda Mårtensson - 7 mars 2010 07:32

Igår hopptränade vi för Jeanette, det gick verkligen superbra! :D Noell och jag har inte hoppat på hela vintern, men det kändes som om vissa saker hade fallit lite på plats under "hoppvilan". När vi värmde så fick vi träna att rida på rakt spår och göra övergångar och tempoväxlingar. Det var minsann inte det lättaste för Noell är fortfarande ganska vinglig även om det är mycket bättre nu. Det gick ganska bra i vänster varv men i höger var det lite snedare. Jeanette tyckte att jag skulle träna lite på rakt spår varje dag med henne. Det ska jag göra, men eftersom vi också hålller på med stretching så hjälper det också till att få henne rakare :)

Sedan fick vi galoppera på en ganska liten volt över två lite upphöjda bommar. Vi började i höger varv och det var ganska svårt, dels för att Noell har lite svårare åt det hållet och så var nog jag inte tillräckligt koncentrerad. Men när vi sedan körde i vänster varv gick det jättebra! Jag tror att Noell faktiskt gick bättre än Nova då :)

Sen var det dags för hoppningen. Körde bara lite lydnadsövning med låga hinder, Noell blev jättepigg ;) När vi hade kört några varv så tyckte Noell att det var så lätt att hon rev ett hinder. Jeanette höjde upp det andra hindret en gång, då minsann, kände jag hur hela Noell lyste upp och hoppade jättefint!

Jeanette var jättenöjd med oss och hon tror mycket på Noell så det är roligt :) Men nu, ut till stallet för snart kommer Åke och skor dem.

kram

Av Linda Mårtensson - 5 mars 2010 22:13

Tänkte visa er Noells stamtavla för att det är lite roligt :)

   Köhls Noell

-04 



Mamma: 

Köhls Juvel

-00

Dressyrdiplom med 48 poäng, samt Avelsdiplom.

OBS! Juvels bild snodde jag från en annons på HästNet, hon är nämligen till salu: http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=321594


Morfar: 

Kulltorps Yes

-96

Premierad Gl 2002 med 42 poäng, kastrerad 2003.


Mormor:

 

Köhls Tindra

-90

Premierad AB 1997 med 41 poäng.


Morfars Far:

 

Paddock Camargue

-84

Premierad ELIT 2006.


Morfars Mor:

 

Springbourne Braid

-75

Premierad ELIT 1993.


Mormors Far:

 

Balans

-81

Avelsvärdesklass A 1995.


Mormors Mor:

 

Kulltorps Ikea

-81

Premierad ELIT 1997.


Skulle kunna ta fler men det får räcka så :)


Pappa:        Downland Wild Fowler

-00

 Avelsvärdering 41 poäng 2005, bruksprov 9999=36poäng, Livstidslicens 2006.


Farfar:

 Downland Arcady


Farmor: 

Downland Moonwalk


Farfars Far:

Downland Mohawk


Farfars Mor:

Downland Cornelia


Farmors Far:

Downland Chevalier


Farmors Mor:

Mere Fire Myth


Hittade inga bilder på de här sista, beror nog på att de är från Storbrittannien. Jag tycker att det är så himla roligt att googla fram olika stamtavlor, kanske kan googla fram Novas någon dag också?! Jag tycker att det är fantastiskt att se dessa fina ponnyer som fött fram min lilla älskling som nu sover sött i sin box =) Internet är så himla bra, hade jag inte haft det hade jag inte haft en aning om vilka dessa ponnyer var eller hur de såg/ser ut...

godnatt, nu laddar vi för träning imorgon :)

Ovido - Quiz & Flashcards