Linda Mårtensson

Alla inlägg den 27 mars 2010

Av Linda Mårtensson - 27 mars 2010 22:39

Vi lyckades rida precis när det var uppehåll idag, snacka om tur! Vi red en ganska rejäl tur, dock mestadels skritt, men lite trav och galopp också, gissa om Noell var överlycklig över att få galoppera! Jag har inte velat göra det p.g.a underlaget, men det var lite bart och mjukt på vissa ställen så då passade vi på! Vi var ute i ca en och en halv timme! Noell måste ha vårkänslor nu för hon har massor av spring i benen :) Men något som var roligt idag var att hon var väldigt avspänd, riktigt fin form, gramanen måste ha gjort bra verkan! Vågar inte ha den när jag är ute, ifall hon skulle busa och stegra, onödigt att ta risker...Men det är klart att hon blev lite hetsig när vi galopperade, men innan galopparbetet var hon jättefin och det märktes att hon njöt av att gå ute, öronen framåt och friska steg framåt :)

godnatt, ska njuta av den korta sömn jag får inatt, man förlorar ju en timme...

Av Linda Mårtensson - 27 mars 2010 21:46

Idag har det alltså varit världscupfinal kür i Holland. Gissa vem som vann?! Edward och Totilas såklart ;) Han var jättefin, bara någon liten miss, 89,850% tycker jag är bra, bara några enstaka procent från hans eget världsrekord. Det var dock inte självklart att han skulle vinna, för i torsdagens Grand Prix så var han tydligen riktigt busig och Parzival vann. Adelinde fick nöja sig med andraplatsen på Parzival, 82,850%, han var också jättefin, men någon liten miss där också för ovanlighetens skull. Trea blev Imke med Hunter Douglas Sunrise, de gjorde en superfin uppvisning! De var hack i häl på Parzival, 82,150%. Alltså Holländartrion i topp! :D Patrik och Scandic blev femma på lite snåla 76,någonting%, han gjorde en riktigt bra uppvisning, men han behöver ytterligare lite styrka. Isabell slog Patrik och blev fyra, en korrekt och fin uppvisning, men hennes Warum Nicht tycker jag inte är i klass med Sacndic och Holländarnas rörliga hästar, men Isabell är ju en riktigt duktig och rutinerad ryttare...

Tinne hade någon grov- och någon liten miss med Favourit så de slutade 12:a. Men somsagt, Favourit är inte så rutinerad än och lär bara bli bättre.

Lite synd att varje land bara får ha tre startande i finalen för Anky låg fyra bland Holländarna, då missade man hennes fina Painted Black, som liksom Totilas är e: Gribaldi. Men jag tror knappast att hon var särskilt ledsen över det eftersom hon redan vunnit så många världscupfinaler :)

IPS Gribaldi

IPS Painted Black

 

Moorlands Totilas

De är så himla lika varandra! Tyvärr dog pappa Gribaldi för ett litet tag sen...

OBS! Bilderna är inte mina!  

Av Linda Mårtensson - 27 mars 2010 11:47

Ja vad ska man säga?! Det regnar ute. Det är inte bra med regn såhär års. Det ska vara 10 plusgader och sol, snön smälter visserligen när det regnar, men det blir ju så blött då, det är onödigt.

Vaknade imorse vid halv nio, kommer inte ens ihåg senast jag sov så länge?! Men, iallafall så hade jag en fruktansvärd träningsvärk, så nu gör det ont i varje steg jag tar. Kan det möjligtvis komma av att vi spelade fotboll på idrotten igår sammansatt av att jag red utan stigbyglar på den lilla galningen? Mamma garvade bara åt mig och var avundsjuk över att hon också vill bli vältränad ;) Hon har ju somsagt problem med sina fötter och kan inte motionera så mycket nu...stackarn :( Men hon letar iallafall häst nu så att hon kan få motionera på det viset istället, hoppas att hon hittar någon som passar henne snart :) Den vi var och provred för några veckor sedan var superfin, men det sa ändå inte riktigt "klick".

Nu på morgonen har jag inte fått särskilt mycket gjort, men jag har faktiskt påbörjat mockning av hagarna, en kärra är utkörd därifrån =) Funderar på om vi kanske ska ha någon mock-tävling, den som vinner får något typ av pris av den som kommer sist? Man kanske blir lite mer pepp på att mocka då ;)

Nu ska Kristine och jag äta lite lunch och sedan sticka ut på en uteritt, synd att det inte är bättre väder....

Glöm inte att kommentera lite, tror att jag har fått ca fyra kommentarer sen jag startade i februari, dåligt! Om ni önskar att jag skriver om något speciellt så är det bara att höra av sig så ska det gå att ordna :)

puss /L


Ovido - Quiz & Flashcards