Linda Mårtensson

Alla inlägg under mars 2010

Av Linda Mårtensson - 19 mars 2010 16:21

Jag kom mig igenom denna tuffa vecka ändå, skönt :) Fredagen toppades med att vi åt chokladmousse på Franskan, tack Åsa :) Bara lite drygt en och en halv vecka kvar till påsklov!

På vägen hem så hämtade jag hem gramanen som vi fick låna av Carina, tack :) Hoppas att det fungerar bra på söndag nu då.

Hästarna ska vila idag för vi ska till farmor på middag, eftersom jag då har lite tid över nu så tänkte jag slänga in bilderna sen förra söndagen:

Nehepp, slut på batteri i kameran så jag måste ladda den först, men ikväll lovar jag att slänga upp dem! ;)

kramisar



Av Linda Mårtensson - 18 mars 2010 22:06

Hej, veckan rullar på snabbt här, det känns som jag inte hinner med mig, dagarna bara försvinner...

Igår var Jossan här och masserade på Nova. Hon var stabil nu så det var skönt :) Noell fick träna igår. Red mest lösgjörande med svängar och övergångar. Hon var jättefin, men på slutet kom träningsgruppen ner och skulle träna, då blev Noell alldelens hetsig och knasig, eftersom jag inte orkade bråka med henne när hon hade gått så bra i övrigt så skrittade jag ner henne i låg form istället för att "trava av". Längtar jättemycket till träningen på söndag!

Idag har vi skrittat ut. Mamma tog Zip också :) Vi (Kristine och jag) red barbacka, supermysigt :)

Längtar sjukt mycket efter vår med träning och tävling nu! Jag är jättepeppad och vill så mycket ;)

puss o godnatt   

Av Linda Mårtensson - 16 mars 2010 21:46

Nu börjar våren faktiskt spira i kroppen! När man vaknar på morgonen så är det nästan ljust och när hästarna är utsläppta är det helt ljust! Det känns skönt och det är lite lättare att ta sig upp när man ska till skolan :) Dessutom fäller Noell massor av päls just nu, hon blir lite irriterad när man ryktar henne.

Underlaget är dock inte det bästa just nu. Det är flera minusgrader på natten och bara någon enstaka plusgrad under dagen så det tinar inte speciellt fort just nu, mest is och skare, det är bara på vissa ställen som det går bra att rida på.

Idag har vi ridit ut, bäst att passa på när man slutar kl 14, det är bara en dag så det är bara att ta vara på den :) Hästarna var jättepigga och glada!

Nu skriker sängen på mig, ska upp halv sex imorrn igen. SO-prov och mattediagnos väntar mig imorgon, jippie.

gonatt


Av Linda Mårtensson - 15 mars 2010 22:03

Hejsan allesammans :) Det känns som om tiden rusar ifrån mig. Hann aldrig skriva något igår så nu kommer det lite om Karin träningen. Vi fick jobba mest med rakriktning men även lite stretching och galopparbete. Red mycket övergångar och uppridningar. Noell vinglar lite fortfarande, men jag tyckte ändå att hon kämpade bra :) Det största problemet vi har just nu är att hitta grundformen så hon jobbar med ryggen, hon skulle behöva sänka sig ca två decimeter till. När jag stretchar eller rider på volt så är det inga problem att sänka henne, men så fort att man rider någon övning eller byter väg så funderar hon så mycket och bekymrar sig vilket leder till spänningar i nacken. Så att det är svårt att få henne jämn och hon har nog inte riktigt kommit på hur skönt det är för nacken när hon slappnar av, så Karin tyckte att vi skulle ta med en graman nästa söndag så att vi kan hjälpa henne att hitta ett behagligt läge. Jag är mycket nöjd över träningen och vi utvecklas hela tiden, även Nova och Kristine utvecklas massor :D

Idag har vi skrittat en sväng. Men nu måste jag hoppa i säng, det kommer att bli en tuff vecka med prov varje dag (utom idag) både nationella prov och vanliga.

kram

ps. bilder kommer någon dag när jag har tid ds.

Av Linda Mårtensson - 13 mars 2010 22:22

Dagen började när klockan ringde 5.30, då var jag väldigt trött. Vi kom iallafall iväg strax före åtta. Vi (mamma, jag och Kristine) åkte och provred en foderhäst åt mamma. Hon har velat ha en ett bra tag nu, dels för att hennes fötter inte fungerar att motionera med på samma sätt som förut p.g.a artros och hälsporre och så tycker hon att det ser så roligt ut när vi tränar med våra ponnyer. Det var iallafall en superfin nordis tjej! Mer säger jag inte eftersom det inte är något bestämt om vi ska ta hem den eller inte. Det är många faktorer som ska spela in.

På vägen hem så köpte vi present åt pappa som fyller år på tisdag och så köpte jag ett nytt bett till Noell :) Köpte ett tvådelat gummibett.

När vi hade ätit middag var det dags för ridning. Eftersom det var ca 10 plusgrader i förrgår och tempraturen nu ligger på ca 0, så är det väldigt isigt överallt. Det var dock ganska hyffsat på stora ridbanan t.o.m. så att det gick att jogga lite smått. Använde det nya bettet, hon gick jättefint på det och hon gnagde inte alls lika mycket på det, det bådar ju gott för hennes tänder :) Det blev typ lite stretching och sådant, mest skrittjobb.

Nu har jag tittat på melodifestivalen, var det bra att Anna vann? Jag tyckte att det var helt okej iallafall.

Nu är klockan mycket och jag har en lång dag även imorrn.

Godnatt 

Av Linda Mårtensson - 12 mars 2010 22:17

Är helt slut i hela kroppen! Vi har varit på skotertur hela dagen. Jag och mamma fick turas om att hålla i Lego (vår ena hund), det var inte det lättaste för han ville inte sitta still och tyckte mest att det var läskigt att åka på skoterkälken. Vi kom hem klockan fem och jag tror aldrig att jag har frysit så mycket om fötterna förut så jag tog ett varmt fotbad.

Efter middagen stack jag ut och skrittade Noell med mamma-Zip  och Kristine-Nova :) Det gick bra men det var lite mörkt i skogen ;) Tur att det finns pannlampor! När hästarna var nattade var det bara att skynda sig att ta en dusch och nu har vi tittat på SOLSIDAN, det är så himla bra :P

Godnatt, nu är det verkligen hög tid för sängen då jag ska kliva upp halv sex imorgon!

Av Linda Mårtensson - 11 mars 2010 19:04

Hej allesammans!

I förmiddags red jag Noell nere på ridbanan. Hon gick jättefint! Lite springig i början men sen var hon jättefin :) Red mycket stretching och svängar idag, det kändes faktiskt skillnad sen förra veckan, så det är roligt! Hoppas att hon går lika fint på söndag för då är det dags för Karin träning :D

Efter lunch följde jag mamma och Kristine till MRF och tittade när hon tränade för Eva. Passade på att tvätta upp våra grimmor, så nu lyser färgerna igen! Nova såg fin ut på träningen, de flesta andra var mest busiga och bockade och for :P Jag kan säga att jag var glad att jag inte tränade med Noell då ;)

I "pausen" så fixade jag och pappa klart sadelkammaren, satte upp resten av krokarna. Nu är det bara en hylla kvar men vi måste köpa några fastsättningsgrejer innan vi kan sätta upp den.

Nu på kvällen har Lisa varit här och behandlat Nova. Det var inga stora saker men ändå saker som man måste ta itu med. När Lisa skulle åka hem så fick mamma, jag och Kristine agera påskjutare till Lisas bil för att det är så himla slaskigt nu när det har varit en massa plusgrader. Det är svårt att föreställa sig att det var närmare -30 för två veckor sedan och idag har det varit 10 plusgrader!

Vi funderar även på att sära på Nova och Noell i hagen, Noell är den som bestämmer och hon jagar Nova så mycket och biter sönder hennes täcke där bak när det är dags för mat. De flesta spänningar och små sträckningar som Nova har fått har uppkommit av rivstarter och tvärstopp i hagen och det känns inte så roligt. Dessutom vill man inte slösa pengar på att köpa nya vintertäcken. Men samtidigt är det tråkigt att de inte får gå tillsammans, vi får se hur vi gör...

      kramisar :)   

Av Linda Mårtensson - 11 mars 2010 07:47

Igår efter tandläkare, bilhämtning och en god lunch övertalade jag pappa att vi skulle fixa sadelkammaren. Nu är lite hyllor upphängda och två sadelhängare till :) Så nu är det bara krokar kvar, det ska bli skönt att slippa tränga in 2-3 träns på en krok och ha fulla golvet med saker.

ZIP :) snart måste man mocka hagarna igen, blä.

Zippen igen, wiiie, det gick att fånga honom :P

Mamma och Zip på väg till skogen en sväng :)

Stallet :)

 Halvkaosig bild på en halvkaosig sadelkammare ;)

 Sovgott.


Idag har vi en massa saker för oss igen. Nu: rida Noell, kl 13 Kristine och Nova markarbetsträning för Eva H, kl 17 Lisa kommer och tittar igenom Nova. Däremellan ska jag försöka hinna en del andra saker :)

kram       

Ovido - Quiz & Flashcards