Linda Mårtensson

Alla inlägg under februari 2011

Av Linda Mårtensson - 14 februari 2011 14:41

Jag har gått och funderat (ovanligt? öhm nej.) över gårdagens pass, varför det inte kändes sådär strålande....

  • Jag hade inte planerat vad jag skulle träna
  • Jag är fööör stel i mina axlar och höfter
  • Jag spände mig i bäckenet när jag red och bromsade då Noell i hennes rörelser
  • Jag "skvalpade" inte tillräckligt med magen

Det är nästan alltid ryttarens fel när ridningen inte går lysande, ibland har man dåliga dagar, men det viktigaste är att man reflekterar över vad som inte gick bra istället för att bara gå och vara missnöjd. Detta är vad jag måste tänka på till nästa gång jag ska träna, framförallt slappna av och följa Noell.


Hoppas att ni får en tankeställare, det är alltid bra att fundera på vad som kan förbättras, vissa bara lämnar det och går vidare och då lär man sig inte av sina misstag.


Vi har ett annat problem också: Zippen och Cesar har ingen respekt för hagstängslet!! Det går inte att ha el på när det är såhär mycket snö för då "isoleras" det liksom. Vad ska vi göra? :O Igår t.ex hade Zippen lyft av översta handtaget och Cesar hade gått över de två undre och stod fastklämd i den övre :S Verkligen inte bra! Cesar har dessutom rymt två gånger...Verkar som att vi kommer att måsta skotta runt båda hagarna så att vi kan få dit lite el :/  Om någon har förslag på vad vi kan göra så emottages de gärna!

Av Linda Mårtensson - 13 februari 2011 20:14

Hej kära vänner!

Har just skrivit klart en labbrapport i Fysik, usch, det är verkligen mitt nya hatobjekt! Vi måste göra en varje vecka -.- Men det är iaf skönt när det är färdigt :)


Jag har ridit Noell på banan idag, det gick bra, men det var åt det mediokra hållet. Kändes som att hon ville smyga ut med högerbogen, dessutom fick jag jobba mycket när jag ville samla lite. Det känns precis som att detta är nästa lilla kulle som vi ska klättra upp för, hon måste få mer styrka i bakkärran och ryggen för att orka samla sig och bli lite mer "svävande" i steget, men jag ska försöka jobba stenhårt med det. För tävlingssäsongen 2011 -Here WE come! :D


Jag har även varit på u-sek möte idag :) Det gick bra, har lovat mina kära vänner att jag ska börja gå barnridning igen, snällt va? :)


Nej, nu är det dags att fixa för morgondagen, ta in hästarna och PLUGGA...

hörs imorgon!

Av Linda Mårtensson - 13 februari 2011 08:30

    Bjuder er på något oseriösa pics på mig och Cesar för ett tag sedan. Bilderna är dessutom tagna genom vårt köksfönster, haha :P

Av Linda Mårtensson - 12 februari 2011 21:51

Idag åkte mamma och Kristine iväg och shoppade lite hästsaker, jag orkade givetvis inte slå följe men de inhandlade iaf ett ludd! Jag har funderat lite och jag kom fram till att hon behöver ett "helt", saken är bara den att de är jättelånga och skulle inte alls fungera till min dressyrgjord om man inte klipper av det. Känns inte så jättebra att klippa och sy och greja, särskilt inte om det inte fungerar, för de kostar ju nästan 400 spänn. Så vi ska testa en tunnel i syntet till att börja med, syntet är dessutom mycket lättare att hålla rent.

Cesar fick ett tredelat bett också, vi har bara haft tvådelade i rätt storlek till honom, men nu fick han detta och jag tror att han kommer gilla det! Kristine köpte några andra saker också, men det får ni läsa om på hennes blogg ;)

Av Linda Mårtensson - 12 februari 2011 15:42

Ja, rubriken talar för sig själv! Jag struntade faktiskt i att gå på öppet hus idag, mår dåligt :/ Jag vet att skolan ska prioriteras först, men just nu är det faktiskt undantag, jag behöver vila, vila, vila, men Noell har redan stått väldigt mycket den här veckan så jag var tvungen att rida, fast egentligen vill jag ju rida ;) Jag snorade som en idiot men annars gick det fint! (y) Noell var så underbar idag, jag måste faktiskt säga att hon känns finare än någonsin! :D Vi har ju i princip inte tränat något alls på svårare saker och ändå kan hon det liksom, allt går så lätt! Det beror givetvis på att hon är såpass fin i kroppen nu, inga SI-leds låsningar och skit, rekommenderar verkligen alla att ta hjälp av massörer osv, det bästa är även om man kan få lära sig en del saker så att man kan jobba själv, det ger mycket mer än vad man tror! När hästen är lösgjord kan man göra nästan vad som helst med dem, det märks på Noell, även fast vi inte ens har tränat öppna så gör hon det plättlätt ändå ;D

Nu mina vänner ska jag försöka vila, för jag vill bli frisk! Jag vill komma ikapp i skolan och desstuom har vi en rolig vecka framför oss, mätningonsdag och på söndag ska vi försöka starta upp träningarna igen! Spännande, you know! =D

Av Linda Mårtensson - 11 februari 2011 19:36

Herrejösses, helt sjukt vad snön har drivit, det ser ut som väldigt vit ökensand överallt :o Eftersom i princip allt var igensnöat och hästarna var i stort behov av motion så skrittade vi en sväng på vägen. Det var ganska händelserikt ska jag säga! Dels höll vi på att frysa ihjäl för det blåste verkligen isvindar :S Sen var det ett par här i närheten som har bröllop idag, så vi mötte hur många bilar som helst och brudparet åkte häst och släde till festen, vi lyckades såklart möta dem med :P Hör och häpna: hästen hade en ynka liten bjällra på sig, asså shiiiit! Det var typ det läskigaste som någonsin har hänt, haha, alla tre studsade omkring, Noell bjöd på lite passage ^^ Herregud, nästan pinsamt ju xP Vi blev tvungna att invardera en gård så att de kunde köra förbi och just när den "faran" var över så kommer det en jättetraktor, vägen är rätt smal så vi fick gå tillbaka in på gården igen :P Det är det som gör det så roligt att hålla på med hästar, ingen dag är den andra lik och det händer oftast oplanerade saker =)


I övrigt är jag fortfarande dunderförkyld. Det blev ingen skola idag heller med andra ord, jag vill bli frisk, NU! Imorgon är det hur som helst öppet hus på Skvadern och jag tänker försöka pallra mig dit, någon som ska dit och kika kanske? ;) Jag trodde inte att jag skulle gå på Skvadern först, men efter att ha varit på öppet hus bestämde jag mig direkt! Kan varmt rekommendera alla nior att gå dit och kolla, man måste verkligen uppleva Skvadern för att fatta hur det är där, det är svårt att förklara! Jag kan sammanfatta med dessa ord: fritt under ansvar, askalas lärare, blockläsning, alltid massa skoj på G och det finns alltid något att göra :D Det är väldigt öppet, man kan gå på lunchpass, träna själv i gymmet eller på spinningcyklarna, gå och spela i musiksalarna, digga musik på rummen, plugga, sitta i elevrummet, måla i bilden, spela in en låt eller bara umgås, Skvadern är öppet! Genom att man läser i block är det väldigt likt läsning på universitet osv vilket ger mycket bra förberedelser för att läsa vidare senare!

Ha en fin fredagkväll!

Av Linda Mårtensson - 11 februari 2011 07:39

God morgon :)

Kristine och jag har släppt ut hästarna, det var inte så kul då det har kommit flera dm snö under natten så vi fick skotta framför stalldörren för att överhuvudtaget få upp den. De enda som tyckte att det var roande med mer snö var Noell och Cesar ^^ Nog om det, jag har hittat mer "måste ha" saker ;) Jag känner att jag bara måste ha någon av dessa plastronger, de är sååå snygga :D Se länken:


EQUI DESIGN

Ovido - Quiz & Flashcards