Linda Mårtensson

Alla inlägg under februari 2011

Av Linda Mårtensson - 24 februari 2011 12:13

Igår kväll var det dags för ett ridpass återigen och det gick mycket bättre än det förra! :D Vi kom överens och samarbetade hela passet.

Kände att hon "backade av" lite precis när vi började trava, men då körde jag bara uppvärmningen i ett friskt tempo och då blev hon lite busig och spetsade glatt öronen. ;) Sedan var hon lite mer åt det heta hållet under passet vilket var jättekul! Jag jobbade helt sjukt hårt med min rygg och mina axlar vilket resulterade i att Noell blev riktigt följsam och mjuk. Stundvis kunde jag även peta in de där rackarns bakbenen under maggen och då blev hon så underbar! :D Jag tänker fortsätta jobba såhär, grunden är det allra viktigaste, krumelurer kan vi lära oss på en handvändning sedan ;) Nu kommer Noell att få skrittas idag och vila imorgon så tar vi nya tag i helgen. :)

  

I helgen har jag mycket som ska hinnas med, skulle vilja klippa Noell om det blir lite varmväder som jag har hört en del rykten om :) Imorse var det nämligen nästan 30 minusgrader, brrr...

Av Linda Mårtensson - 23 februari 2011 13:02

...tycker Noell att det är väääldigt jobbigt att vara. Det blev ett rejält "grispass" (gillar det uttrycket) igår.

Det började med att någon hade gjort en fyrkant i snön med sina fötter på ridbanan, det tyckte Noell var superläskigt :O Hon brukar i princip aldrig bry sig och vara rädd för saker!? Tog iallafall en bra stund innan hon överhuvudtaget vågade gå över den. Sedan började jag  jobba lite med skänkelvikningar i skritt utmed långsidorna, efter det tog travarbetet vid. Böjde och bände lite och körde både skänkelvikningar och lite bågar utmed långsidorna. Det kändes rätt så bra :) När jag kände mig nöjd med det så körde jag lite galopparbete, sänkte henne i formen på yttertygeln osv tills att hon blev mjuk och följsam i båda varv samt "kom ihop sig" lite i kroppen.

När jag sedan saktade av ställde jag lite mer krav, ville att hon skulle bibehålla stödet med sug i bettet samt trava med bakbenen inunder kroppen. Då tyckte Noell att det blev riktigt jobbigt, blev lite stark och slingrade sig på alla möjliga sätt. Hon började även att trippa, allt för att komma undan liksom. Det är bara så, har man en känslig häst som helst inte vill att man tar dem i munnen eller inverkar på något sätt så måste man lära dem att våga ta stöd och träna dem på att kunna ha skänklarna intill. Annars kan man aldrig få en bra kontakt och samarbete mellan häst och ryttare. Noell har visserligen blivit mycket bättre, men det är fortfarande en bit kvar. Det är oftast så, Noell springer lekande lätt på tygeln och ser vacker ut men jobbar inte alls "på riktigt" och accepterar inte mina hjälper. Därför är det hög tid att höja kraven på det nu så att vi kommer vidare, det går inte att ta genvägar om man vill komma upp i nationell klass. Fick till det hyffsat efter ett tag iallafall.


Dagens råd: Om ridningen känns lekande lätt är det oftast så att hästen fuskar och lurar sin ryttare....


I övrigt är jag jätteless på min vänstra axel, den är inte särskilt mjuk och följsam, måste stretcha och massera massor så att jag får någon ordning på den....Fast jag är rätt stolt över mig själv, var iväg på ett sk. lunchpass igår med funktionell träning. Då jobbar man mest styrka och lite kondition, mestadels bara med sin egen kropp men även med stepbräda och några lätta vikter. Jättebra träning för mig! Har lite träningsvärk idag, mest i rumpan ^^


Idag ska jag och Noell ner till ridbanan igen, känner att vi måste ta oss igenom det där idag. Men det är bara att kämpa på, det är bara en ny tröskel som vi måste kravla oss över, och vi har ju klarat alla föredetta trösklar, så varför skulle vi inte klara denna? ;D

kram på er!   

ponnyn som gillar att luras ^^ <3 

Av Linda Mårtensson - 23 februari 2011 12:58

Det är lite roligt, väldigt ofta när jag har skrivit något om Cesar är det folk som kommenterar och tycker att det är roligt när jag skriver om honom ;) Jag kan glädja alla som gillar att läsa om Cesar att jag antagligen kommer att rida honom på lördag!

  

Cesar i juni 2010. Fotograf: Magnus Tjärnskog

Av Linda Mårtensson - 21 februari 2011 20:27

Hejsan allihop!

Idag har jag varit ledig från skolan, har då passat på att göra ett arbete i Svenska A, det är i princip klart nu. :) Fast jag har fortfarande lite annat kvar, bl.a ska jag hitta på en frågeställning som jag ska skriva en uppsats om på 5-10 sidor om i datorkunskap! :S Jag har inte så många idéer, men jag vet att jag vill skriva något om miljö, ergonomi eller typ virus och sånt. :P


Nog om det. Idag har jag och Kristine passat på att rida ut medan det var ljust! :D Riktigt nice! Noell var verkligen på hugget idag, i galoppen blev det några glädjeskutt minsann! ;) Men hon kändes jättemjuk och fin, gårdagens pass gjorde henne gott! Vi jobbade iaf på en liten väg, körde lite bågar från sida till sida och så red vi skänkelvikningar utmed snövallarna. ^^ Jättebra med höga snökanter, fungerar nästan som väggar. :) Just det, gjorde en ryggning idag också, hon ryggade alldelens rakt och fint! Det är jag stolt och glad över för jag har inte gjort det på jättelänge och det är just de där ryggningarna som har varit svåra för oss. =)


Nu ska jag bege mig ut till stallet och packa lite hö, sedan packa väskan osv. inför morgondagen. Innan jag somnar så tänkte jag läsa i min favoritbok en stund också <3 Den har hjälpt mig jättemycket!

kram Linda

ps. Grattis till Maria (Zippens matte) som fick en liten pojke idag!

Av Linda Mårtensson - 21 februari 2011 20:26

Haha hittade denna video länkad på en blogg, sjukt rolig!! ;D

Av Linda Mårtensson - 20 februari 2011 22:48

Kristine och Nova

Linda och Noell

När ni tittar på filmerna: ha i åtanke att vi inte tränat för ngn sen i oktober och kör endast lite "basic" ;) Jag har en vit täckväst också, därför ser jag väldigt bred ut :P Plus att programmet snabbar upp filmen oerhört, har saktat ner, men jag tror att det går lite fortare än vad det ska ändå!


Godnatt people!

Av Linda Mårtensson - 20 februari 2011 22:28

Jag tror rubriken talar för sig själv! ;) Tar träningen från början:


När vi skulle lasta kom testigheten fram hos Noell, märktes i onsdags, men idag ville hon verkligen inte gå på. Behöll bara lugnet och tog fram ett spö och petade lite på henne, samma sak var det när vi skulle åka hem, fast inte alls lika mycket. Hon gick på iallafall, men nästa helg tror jag att det blir lite lastträning för lilla fröken....


När vi gjorde iordning fick vi en glad överraskning! Karin kom!!! :D Gud vad underbart det kändes!

Vi började med att träna lite skänkelvikningar utmed staketet, kändes som att vi inte hade tränat något annat sen oktober :O Sjukt bra, Noell var bara "med" liksom =) Sen red vi mycket lösgjörande, serpentiner utmed långsidan, över diagonalen och på medellinjen. Riktigt nyttigt! Innan vi lade ner dem i riktigt låg form galopperade vi lite på volt också. Noell kändes super idag, men ska träna lite till på lösgjordheten till nästa gång då Karin tyckte att de såg så fina ut att vi kommer att höja ribban redan nästa gång! :D Det är ett bra utlåtande när man inte har ridit för någon tränare sedan oktober...

Novas outfit idag, marinblått!

     Noell körde på rött ;) Blev inte så många bilder idag, men istället kommer jag att bjuda er på lite FILM!!! ;D

Av Linda Mårtensson - 20 februari 2011 22:07

På förmiddagen hjälpte jag mamma när hon red Cesar :) Asså shiiiiet vad duktig han var idag =D Jag har ju läst en massa i min nya älsklingsbok, superbra! Jag har fått en massa små tips som jag nu bearbetar och placerar i min "verktygslåda", använde såklart en del på mamma också ;)

De fick börja med att trava runt fyrkanten och lägga volter i varje hörn, Cesar har nog aldrig varit så avspänd i uppvärmningen förut :O Sedan fick de jobba på volt med formen, mamma har verkligen blivit starkare och orkar rida mycket mer nu än vad hon gjorde i början ^^ Cesar har även blivit mycket mjukare, smidigare och framförallt så är han inte tjurig längre! Förut kunde han vrånga sig och vilja gå mot utgången och så, men nu syns det att han gillar att jobba och är allmänt glad och samarbetsvillig! Han släppte iaf till jättebra och mamma fick honom att bära sig även i traven :) Då avslutade vi och han har faktiskt lärt sig att sänka sig lite i formen också, det ni!

Det blev inga bilder idag, men jag bjuder på en gammal =)

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8
9
10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards