Linda Mårtensson

Alla inlägg under februari 2011

Av Linda Mårtensson - 19 februari 2011 18:54

Tjo!

Idag vaknade man till underbara -29 grader -.- Kul, jättekul känns verkligen som att det är nödvändigt, jomenserrusåatt...

Mamma och jag stack och shoppade som ni såg i förra inlägget :) Nice, dock lite fattigare men :P


Graderna steg lite under dagen så en stund efter lunch gick vi (Kristine också, mycket piggare nu :D) ut till stallet :) Gjorde ordning och sedan stack vi till ridbanan :) Noell kändes fin, pigg, energifull och glad :D Jobbade mycket sidvärts och med att få in känslan i traven, det kändes jättebra trots alla kläder :P Men! Jag känner mig sjukt otränad, aaah, mina ben och min mage, måste TRÄNAS!!! När ska jag hinna med allt liksom? :O Jaja, måste hitta en lösning på det problemet...

Testade de nya stövlarna också, riktigt sköna, frös inget! Riktigt bra, med tanke på att de bara kostade 300 spänn! :D Me like rea ;)

 

Noell på kliniken i onsdags, innan mätningen =)  Nu ska jag gå ut i stallet och göra iordning utrustningen inför träningen imorgon! Noell ska få ha de nya sakerna och jag kör nog på en vit täckväst, med beige under och beiga ridbyxor till :)

kram!

Av Linda Mårtensson - 19 februari 2011 18:49

Idag har mamma och jag varit och shoppat lite hästsaker :)

  • vita ridbyxor till Kristine
  • vinterridstövlar till mig
  • boots till Cesar
  • silikonsnoddar (svarta&vita)
  • tävlingshandskar till mig
  • spänst och harmoni i ryttarens sits (bok som jag suktat efter läänge ^^ )
  • rött schabrak till Noell
  • röda lindor till Noell

nice va? ;)

Av Linda Mårtensson - 18 februari 2011 21:49

Visst är det jobbigt, det är kallt ute, jag vill träna, tvekar på mig själv. Det är sådana där dagar när man känner att man inte kan greppa sitt liv. Jag funderar på tok för mycket, hur ska det gå med Noell? Jag har bara två säsonger kvar, allt rullar bara runt, runt.

Jag hoppas, hoppas att Karin kan träna oss på söndag. Jag behöver stöd.

Av Linda Mårtensson - 18 februari 2011 18:57

Cha cha!

Jag är inte glad på vädret, jag orkar inte 20 minus :( Hade tänkt rida idag, men jag känner verkligen inte för att sticka ut på en meningslös tur och förfrysa mig. Jag har nämligen redan frysit ihjäl en gång idag, gick hem från bussen förut (2km) utan långkisar, kallt!


Vet inte riktigt vad morgondagen bjuder på, kanske lite pulkaåkning med härliga MRFare, men om det är såhär kallt så antar jag att ingen har lust med pulkaåkning. I så fall kanske jag följer med mamma till Birsta en sväng, känner ett behov av lite shopping ;) Självklart ska jag hinna rida också, blir antagligen en sväng till banan eftersom vi ska åka in till ridhuset på söndag!


Något roligare har jag inte att delge er idag, eller jo, jag är faktiskt ledig på måndag :D Fast det kanske ni inte var så intresserade av :P

Jag är egentligen sjukt bloggsugen men jag har inga idéer tråkigt nog. Aja, det var en lägesrapport åteminstone, tjing!

Av Linda Mårtensson - 17 februari 2011 22:02

God kväll :)

Idag har faktiskt Maya ridit Nova! Kristine är ju fortfarande inte pigg, jag hade inte så mycket tid och Nova behövde motion så vi frågade om hon ville rida ut en sväng. Det var inget superbra underlag där vi red, det blev mest skritt och lite trav. De verkade trots allt nöjda med att få komma ut en liten sväng, Noell tyckte nog att det var extra härligt att få lufta sig lite efter gårdagen (:

Ungefär såhääär trött är jag nu!


Så mycket mer finns inte att förtälja idag, mer än att jag är äckligt less på att det snöar och är typ 15 minus, heeela tiden :P

sovgott  

Av Linda Mårtensson - 17 februari 2011 12:00

Jaaa, igår var vi ju och mätte lilla skruttan =) Hon var tvungen att fundera lite på transporten, hon har ju inte åkt något sen oktober :P Men efter att ha funderat lite så gick hon nöjt på :) När vi kom dit skulle vi visa henne för veterinären, då var chipavläsaren superläääskig och när hon sprang så sprang hon som en ostkrok xP Lillbebis ^^ Efter det fick hon ställa sig i en box medan hon väntade på sin tur och då kunde hon slappna av (: Mätningen gick jättebra, hon var inte rädd för mätstickan :D Okej, jag ska inte hålla er på halster, hon är 139,2 cm, när hon mättes för två år sen var hon 137,5. Jag var lite nervös när stickan låg en bra bit över 140 först, men sen sjönk hon lite och så räknar de ju bort skor och broddar =) Höjden kändes ganska väntad faktiskt, jag visste att hon hade växt för i början var baken lite högre än framdelen, nu har allt växt ikapp ;)

Vi träffade även en del bekanta där, bl.a lilla Nappe som slutmättes, han blev 136 ^^ Alla kanske inte vet, men Nappe red jag ett tag förra våren och han är inte såld ännu (:

    

Superfin ponny för den som är intresserad!


Kristine fick ju min smitta den stackaren :( Hon ligger hemma i feber och har gjort det hela veckan, Nova har vilat mån och tis så jag tog ut henne och longerade när vi kom hem, därav ingen update igår, kom in från stallet halv elva. Novis var jätteduktig! Hon tog lite korsgalopp i höger varv, men annars gick det super! Hon är så hemskt lydig (till skillnad från vissa andra, *host*) ;)


Ja, det var min hästkväll igår det :P Utöver det hann jag äta och plugga lite, typ.

kramkram!

Av Linda Mårtensson - 16 februari 2011 14:14

Jag är jätteglad just nu :D Mamma har skottat bort all snö runt hagarna så nu finns det ström på tråden! Nice, vi kommer antagligen inte behöva sätta dit någon höbal, wihooo! Noell gick dessutom så jäkla bra igår, men jag fick minsann kämpa för det ;) Så fort att jag får in de där bakbenen under kroppen på henne och hon får schwung i traven så blir hon ganska trög, superjobbigt ^^ Jobbade med massvis av övergångar för att få henne lydig och elastisk och vi fick till flera jättehärliga steg/språng i både trav och galopp :D Det är då man vill ha filmis med ;)  Förhoppningsvis kan vi filma i helgen när vi är i ridhus, det är lite kallt att filma ute :P


Idag har jag haft en jättebra dag, allt har bara flutit! Jag har nu inte alls så mycket skolarbeten, grymt skönt :) Nu hoppas jag att allt går lika bra ikväll, det är nämligen dags för mätning! Wish us luck ;) Nu- stallet för att fixa iordning allt.

kram

Av Linda Mårtensson - 15 februari 2011 12:36

Tycker inte ni att det är så? Det är ständigt något som måste lösas liksom....

Mamma och jag diskuterade det där med hagproblemen igår, det håller inte om man hela tiden ska gå och oroa sig för att hästarna håller sig lugna inne i hagen. Vi kom fram till att vi ska ställa ut en höbal i hagen om det fungerar. Jag är egentligen emot det, Noell brukar inte kunna hejda sig när det gäller mat, men detta kommer endast gälla tills att snön är borta och vi kan ha ordentlig ström på. Det fungerar inte att de leker med tråden, allvarliga skador kan uppstå och om de rymmer finns det risk för att de blir påkörda eller skadar sig på något annat sätt.


Hursom helst, igår skrittade jag ut en kortis barbacka. Bitande kallt, ca 20 minusgrader :/ Inte okej! Känns inte så kul, jag vill komma igång, bara någon månad till de första tävlingarna! Men det kan faktiskt ge mer än vad man tror att skritta barbacka, jag tränade stenhårt på sitsen och lösgjorde Noell så gott det gick. Teknik med sig själv är jättenyttigt att träna i skritt, då hinner man ju känna efter ordentligt! Känslan är faktiskt det viktigaste, man måste känna hur hästen går, man kan ju inte ta av sig ögonen och ställa dem på backen bredvid! ;)

Nu ska jag ha fysiklab, pussohej!

Ovido - Quiz & Flashcards