Linda Mårtensson

Alla inlägg under juni 2010

Av Linda Mårtensson - 17 juni 2010 13:00

...däremot är kroppen lite överkörd. Har ont i halsen och känner mig allmänt trött och slö. Det är inte kul, min hjärna säger att jag vill göra en massa saker, som att städa sadelkammaren och sådant, men jag måste nog bromsa mig lite idag. Men jag har iaf varit på en liten promenix med vovvarna medan Kristine skrittade Nova :)

I övrigt är Noell jättekär   i Cesar. De är så söta ;)


Btw, det är tävlingsgruppsmöte ikväll också, ej att förglömma!

kisses and hugs


Av Linda Mårtensson - 16 juni 2010 21:58

Idag har jag verkligen haft en dag i hästarnas tecken, supernice ;) På förmiddagen sadlade jag min ädle springare för ett lättare stretchingpass varvat med lite skritt i skogen :) Idag jobbade jag bara med genomflexning, skänkelvikningar lite kors och tvärs, mest på böjt spår samt lite övergångar. Noell var jättefin, tyckte inte att hon kändes nämnvärt stel utan hon kändes mjuk och glad. Det blev nog ett lagomt pass och sen lite vila på det imorgon, blir nog bra de ;)

Efter en bit mat och puts av Noells grejjer så var det bara intag för tuktning av nästa pålle :P Kungen af Åstabacken, Cesars nya benämning ;) Det var första gången jag satt på honom riktigt, provred lite när vi var och tittade på honom, men då i en hage och på pessoabett, jag hatar pessoabett. Tänker inte dra upp allt negativt om pessoabett nu, men läs det här: http://reitsport.blogg.se/2009/december/pessoabettet.html 

Jag red honom ute i skogen, gjorde inget speciellt utan försökte bara träna det allra grundligaste, bromsa för tyglarna och gå fram för skänkeln. Han lyssnar jättebra på allt: röst, sits och skänklar, tyglarna är det sämre med, han är inte stark men han har inte riktigt förstått det här med ställning och all svängning fungerar inte heller 100%-igt. Man får helt enkelt tänka unghäst och ge honom mycket beröm varje gång han gör rätt :) Red lite i alla gångarter, det går inte att undgå att det är jättehärligt att rida nordsvensk! Han är lite spänd, men när han slappnar av i steget mer kommer det att bli ännu härligare! Han är dessutom ganska högrest och rör sig lätt över marken, inte som en tung bruksnordis. Att han dessutom är helt underbar att hålla på med gör honom lite till stallfavoriten som alla vill klappa och titta på ;)

Nu ikväll har Kristine hopptränat, det gick jättebra :D Jag fotade lite :) Jeanette körde lite banträning, de fick både hoppa grund och omhoppning =) Linnea (som har Mirre) tränade tillsammans med Kristine med sin nya ponny Tingeling :) Det var deras första träning och det gick jättebra även för dem :)

lill-skrot <3  Maya var där och kikade :D

uppvärmning :)   LLinnea och Tingeling    tränarsnack ;)

             Puss o kram!

Av Linda Mårtensson - 16 juni 2010 08:19

Ja, sovmorgnar är det lite brist på i det här huset om du frågar mig. Sitter här efter ca 7 timmars sömn och hästutsläpp. Jag har lite ont i halsen, men jag hade tur för Kristine hade lite halstabletter :) Idag har jag en del som står på mitt schema. Efter att jag har ätit frukost så tänkte jag sticka ut och mocka och sen rida Noell. Sen efter lunch ska jag rida Cesar och ikväll tänkte jag knäppa lite kort när Kristine ska hoppträna inför tävlingen nästa vecka :D Sen får jag väl se vad dagen mer har att erbjuda =)

                              En hel drös med bilder sen träningen igår :D

på gensyn!

Av Linda Mårtensson - 15 juni 2010 22:46

Ikväll har det varit ett lärorikt och bra pass för vår del :) Jag fick faktiskt rida utan graman och det gick lika bra ändå :) Dessutom fick vi ha ett supersmalt bridongbett idag för att hon skulle lyssna lite extra bra, det var aningens långt, men det gör inget när man bara använder det en gång sådär.

Idag gjorde inte jag och Noell några speciella övningar utan vi fokuserade bara på min sits och att Noell skulle vara mellan mina hjälper hela tiden med bibehållen jämnhet. Jag fick jobba mycket med att hon skulle bjuda jämnt till båda tyglarna och inte smita undan med utskjutna bogar och sådant trams.

Till en början låtsades hon bli upprörd över det nya bettet och gick och spände sig, men efter en stund accepterade hon det och att jag faktiskt skulle sitta med i vänstersidan. Både hon och jag är lite sneda och har lite problem i vänstervarvet. När jag fick henne så hade hon en rad spänningar i hela kroppen och hade väldigt svårt att ställa sig till vänster. Jag anpassade mig efter det och gled ut på yttersidan i det varvet samt spände vänster axel. När vi sedan höll på med all massage, akupunktur och laser så rättade vi till Noell. Men då hade hon säkert vant sig vid att bära mer på högersidan och jag blev också van vid det (omedvetet) så nu har jag jobbat stenhårt med framförallt min vänstra axel som jag gärna vill spänna upp och då blir det så att högeraxeln åker ned och högerhanden fram och Noell får ständigt mer eftergift på högertygeln, det leder ju till att hon trycker ut högerbogen och det blir då fel när jag försöker att ställa henne till vänster. Så det är ungefär det vi pysslade med idag :)

På slutet gick hon jättefint när jag hade henne fint inramad och red med självsäkerhet och tryck. Det är ofta så att jag rider lite för "mesigt", jag är liksom lite försynt, det måste jag sluta med för när jag rider självsäkert så får Noell en trygg ledare att stötta sig mot vilket gör att hon blir avslappnad och får lysa som den stjärna hon är!

Nova gick verkligen super idag! Hon var jättefin i formen och Kristine kunde med lätthet glassa runt i förvänd galopp!

Det kommer lite fler bilder imorgon :D

nattinatti <3   

Av Linda Mårtensson - 15 juni 2010 11:14

Igår kväll följde jag mamma till ridbanan med lille Cesar :) Han var riktigt duktig! Inte så stressad som han har varit, han var både svängbar och gick undan för mammas skänklar! Han började t.o.m "sörpla" på bettet ;)

ooo, röda lindor är hett ;)

     lillpojken :)

Han fick testa ett annat träns som vi har igår, pannbandet till det andra sitter lite för tajt.

hmmm...hästen var ju söt iaf xP

kram   

Av Linda Mårtensson - 14 juni 2010 13:34

Må: skritt, skoning

Tis: träning för Karin

Ons: skritt ut plus genomflexning på ridbanan

Tors: vila

Fre: clinic med Bo Tibblin, ridbanan

Lör: uteritt med lösgjörande

Sön: hoppträning för Jeanette


Veckomål: Få Noell att bli mer mellan mina hjälper, spec. i vänstersidan.

Av Linda Mårtensson - 14 juni 2010 13:31

Den här veckan har varit en riktigt lärorik vecka och Noell har vuxit in mer i sina nya uppgifter.

Av Linda Mårtensson - 14 juni 2010 13:21

Igår eftermiddag red vi en tur på nästan två timmar :) Noell var jättepigg och glad! Det var superhärligt, vi red genom hav av midsommarblomster och så gick vi till en liten strand och badade benen med dem! ;) De var först lite tveksamma till att gå ner i vattnet, men när de förstod att det inte var farligt så ändrade de uppfattning och tyckte att det var superkul! ;D Alla tre stod och skvätte och Noell doppade hela huvudet under vattnet, sötnos! Något som var mindre trevligt under turen var dock att bladlössen ville åka snålskjuts på oss hela tiden och så höll Cesar nästan på att kliva på en huggorm! :o Men det gick bra ändå :)


Imorse kom Åke hit och skodde Nova och Noell :) Noell har så stora fötter, men vi jobbar på det ;)

Efter skoningen så skrittade vi en kortis runt kvällsjön, typ två km.

Ikväll tror jag att mamma ska rida lite på ridbanan så då kanske jag följer med och fotar? Vi får se...

kram

Ovido - Quiz & Flashcards