Linda Mårtensson

Alla inlägg under juni 2010

Av Linda Mårtensson - 26 juni 2010 22:59

Idag har det varit väldigt blåsigt, annars fint :)

Jag fick låna ett sprenger-bett idag av Nina som jag testade och red med. Noell verkade gilla det, men eftersom jag red ut idag så ska jag testa det lite på banan imorgon också :)

Mitt-delen är vriden så att bettet ska ligga som gjutet i hästens mun. Ringarna är av rostfritt stål och mundelen är gjord av Aurigan som ska främja att hästen ska suga på bettet.

Vi red somsagt ut, en rätt så lång tur :D Det behövs, Noell ser ut som en fet kotte med tändsticksben :P Men hon var jättefin och skummade en hel del i munnen :)

Har även fått låna ett vanligt tredelat i mässing, får se, tror att jag ska testa det, men jag tycker att mitt-delen ser längre ut på det bettet fast det är kortare totalt sett...Vill absolut inte att hon ska bli skavd på lanerna!

En annan sak som jag också fått låna är en mätsticka så att Noell ska få vänja sig vid att bli mätt, det behövs ska jag säga! Provade lite idag, men när jag började sätta stickan bredvid henne så började hon typ skaka och fick panik, slet sönder en av uppbindningarna :S (fast det var ingen fara då panikhaken satt fast i en läderbit och det var den som gick av) Ja, så känslig är min ponny....nästa gång ska någon få hålla i henne och ska hon få tugga på en morot medan jag ska röra vid henne med den :)

För övrigt har Nina varit snäll och fotat en massa bilder, dock är bilderna för stora, det går inte att ladda upp dem här, ska se ifall jag kan fixa det för bilderna är superfina :D

godnatt kramisar

Av Linda Mårtensson - 25 juni 2010 13:59

YEEES! Jag har typ lust att skrika, Jag och Noell och Kristine och Nova kom med i båda klasserna på onsdag!!!!!! Tjoho =D Jag är verkligen jätteglad, jag brukar aldrig ha tur i varken lottning eller spel :) Jag och Nappe står på kö så vi får se hur det blir där, men jag är typ överlycklig ändå :D

Dessutom hade jag tur och fick bra startnummer också :) Tycker bäst om att starta mot slutet ;) startlista kölista  


Idag har jag och Noell skrittat en sväng i sk0gen och bara myst, jag satt barbacka :)


midsommarkramar allihop, jag ska fira med Nina, så vi får se vad vi hittar på ;)

Av Linda Mårtensson - 24 juni 2010 22:38

Maya och Nodde i måndags

 alla bilder från banan blev tyvärr dåliga :/  framridning  framridning        laddade ;)                träningen idag :)

glad midsommar!

Av Linda Mårtensson - 24 juni 2010 22:11

Idag har det varit varmt och skönt! ÄNTLIGEN som man har väntat, har även tagit mitt första dopp idag, men vattnet var inte särskilt varmt :P Tror att jag kommer att vilja fly söderut senare i livet, jag har aldrig varit någon vintermänniska utan jag trivs under våren och sommaren ;)


Efter att jag hade släppt ut hästarna imorse så gick jag och la mig igen och sov ut efter två långa dagar. Jag gick upp vid tio och sedan mockade jag och fixade i stallet.

Efter lunch så red jag ut med Cesar, han var jätteduktig! Vi börjar så smått att prata samma språk, blir lite enklare när man lär sig dem :) Han missuppfattade min galoppfattning några gånger, men när jag gjorde som han är van och han förstod så berömde jag jättemycket så då ville han bara galoppera hela tiden, sötis ;) Han fick även ha sina röda skydd idag, han tänkte klia mulen mot knäet och då var han tvungen att lukta lite på dem ;) Han ska lukta mycket på allt nytt :P


På kvällen skulle jag egentligen rida Nappe för Karin, men det blev så kort om tid tillslut så vi hoppade det. Eftersom att han är efteranmäld till tävlingen så ligger han på kölista så troligtvis kommer han inte att få starta. I annat fall så hinner jag rida honom under helgen.

Jag tränade iaf med Noell :D Hon var också jätteduktig idag!! Vi fick kämpa lite idag med skänkelvikningar, både på rakt och böjt spår :) Samt så fick jag jobba mycket med att rida med lagom ställning och hela tiden hålla henne strikt inom ramarna, hon är minsann duktig på att maska sig ;) Läxan till nästa gång är att rida massvis med skänkelvikningar! Det behövs också, jag har tänkt att försöka debutera LA om ca en månad :D Det ska bli jättekul! Nästa träningspass skulle vi få rida skänkelvikningar och ta igenom förvänd galopp, känner mig redan pepp! ;D

godnatt people!

Av Linda Mårtensson - 23 juni 2010 22:55

God kväll.

Kom hem från MRF för en liten stund sedan, suttit och skrivit hopprotokoll idag med :) Jag vill säga grattis till Annika och Courage som tog en 6:e plats i metersklassen och till Maja och Ede Gladys för en felfri runda i 0.90 :)

Vi har tagit hem och provat lite saker från loppisen och vi ska köpa det vi tog hem:

Svea regntäcke till Cesar

röda benskydd till Cesar

babypelham till Cesar

rutiga ridbyxor till mig

crèmefärgade benlindor till Nova

vinterridbyxor till mig


Sen har vi lånat hem en Hubertus flatback till mig och Noell som jag red med idag, låg perfekt på Noell! Mkt bättre att köpa begagnad sadel så att man kan provrida :) Dock måste den stoppas om så vi får se....

Red ju somsagt ut idag. Noell kändes jättebra! Vi red alldelens ensamma idag, jätteskönt faktiskt! Gillar att bara rida själv ibland, man får liksom lite kvalitetstid med sin häst :) Jag flyttade henne lite för skänkeln och gjorde många övergångar, superlydig och fin idag =D

Dock såg jag en lite läskig sak idag, har aldrig själv sett det när jag ridit :o Antingen var det en kopparödla eller en huggorm :S Tror på det sistnämnda, men jag såg den bara snabbt när den ringlade iväg så jag är inte 100% säker, läskigt. Det var inte särskilt längesen mamma såg en när vi var ute och red alla tre....

gud klockan är mkt och jag ska massera mammas hälsporrar nu, får ta de utlovade bilderna imorgon! Om jag nu hinner....ska troligtvis rida tre st imorgon :P

kram och godnatt gott folk

Av Linda Mårtensson - 22 juni 2010 23:34

Hejsan allihop, nu är det sena kvällen men jag blev lite sugen på att uppdatera lite ändå :)


Ikväll har det somsagt varit lokal ponnyhoppning på MRF. Jag fick sitta och skriva hopprotokoll :) Gillar den uppgiften rätt så bra, det var lite små struligt med kameror och annat idag men jag hoppas att allt löser sig tills imorgon då det är storhästarna som ska göra upp om rosetterna ;)


Kristine och Nova hoppade både 0.60m och 0.70m (LD och LC). LD:n var ju bara som en clearround ungefär, alla med minst antal fel vinner. Det var en fin ritt och helt felfri :)

LC:n var lika prydlig den, såg supersnyggt ut, skulle det ha varit stilhoppning skulle de ha vunnit, lätt! Det var också en "nollnolla" men någon sekund efter de placerade. Men, jag tycker att det är bättre att lära ungarna att rida bra redan från första början. Hatar att se dem som inte har någon balans utan hästarna får göra allt jobb, ryck i munnen samtidigt som man sparkar på och svänger som en liten idiot så ponnyn nästan går omkull. Jag tycker inte att det är trevligt att se. Bra ridning måste gå före en vinst tycker jag, det kommer att hålla i längden...


Något jag också förundrades över var att många ponnyer var väldigt starkt betslade när ryttarna red sådär, inte konstigt att vissa ponnyer strejkar tillslut. Jag undrar vad det är för vits med att trycka in ett pessoabett, hästen blir inte lydigare av det, det är isf bara för stunden. Nej minsann, lite grundridning skulle inte skada.


Sen fick jag en läsarfråga också:

När er cesar blir så där spänd, hur gör ni för att han ska slappna av och få koncentration igen....
Antar att Cesar är din mors kallblod? Har själv ett kallblod som har svårt att koncentrera sig och slappna av ibland, nu har hon inte varit ridhäst så länge och jag har tagit det hela väldigt lugnt.

Lite svår  fråga att svara på, jag har ingen erfarenhet av att utbilda fd. travhästar förut så Cesar är en utmaning för oss ;) Men, hitintills har vi försökt att göra många svängar och aktivera honom med saker så att han ska få något att koncentrera sig på samt att rida i så hög gångart som man känner att man har kontroll i, det är aldrig någon idé att trava förrän man klarar av skritten. Sen måste man nog ge det mycket tid och vara glad för det lilla :) Vi känner små förändringar hela tiden, första gången vi var på ridbanan gick det knappt att få kontakt med honom, men nu är han ganska kontaktbar och börjar lossna lite mer i munnen :) Nu ska mamma få börja träna för tränare också, det är också viktigt att ganska snabbt ta hjälp av någon man litar på, så det blir rätt från början! Något vi har gjort med alla hästar är att jobba mycket dressyr innan vi började med hoppträningen, när de är lydiga går det snabbt och ganska enkelt att lära dem att hoppa bra, dessutom har de mycket grundstyrka då från dressyren redan. Men det beror ju såklart på vad man ska hålla på med också, men mamma har nog tänkt att både rida lite hoppning och dressyr :)

Hoppas att du fick lite svar på din fråga, jag blev ganska utdragen :P


godnatt, imorgon ska jag lägga ut lite bilder :)

Av Linda Mårtensson - 22 juni 2010 09:36

Igår kväll följde jag med mamma för att testköra Cesar lite :) Mamma började att rida och han såg mycket lugnare ut än han brukar. Sen skulle de sladda den banan eftersom att det är tävlingar idag. Vi var tvungen att byta bana, Cesar blev mycket spändare :/ Sen skulle de sladda den banan där vi var, så då var vi tvungna att gå upp där vi böjade. Nu var det jag som satt på ryggen och jag jobbade bara med att han skulle lyssna fram och tillbaka. Ett plus var att han travade riktigt fint! Han var inte lika "symaskinig" utan travade mer taktmässigt framåt :) Men, somsagt är det massor av jobb kvar, tror att mamma ska få träna för Karin typ nästa vecka eller något :)


Idag ska Noell vila och jag ska agera hästtvättare på Nova ;) Hon är väldigt skitig....

kram

Av Linda Mårtensson - 21 juni 2010 17:08

Hejsan allihop, idag har vi skrittat barbacka runt kvällsjön :) Tokmys alltså! =)


Vi har även putsat upp Kristines hopputrustning så nu är det färdigt till imorgon :D


Nu i eftermiddag så följde jag med Maya till sin sköthäst Clenod (Nodde). Han är en liten b-ponny som är korsning mellan russ och arab :) Vet inte riktigt hur gammal han är men han är liten och söt =)

Hjälpte henne lite med träningen, han är ganska oriden då ägaren vuxit ur honom för ca ett år sedan och Maya håller på att sätta igång honom i träning. Mycket muskler behövs! Men, de var duktiga, började t.o.m hitta formen lite smått :) De fick mest jobba med övergångar så att han skulle lyssna :) Så, vem vet, kanske blir mitt lilla sommarjobb? ;)


Ikväll tänkte jag tukta mamma och Cesar ;)

kram

Ovido - Quiz & Flashcards