Linda Mårtensson

Alla inlägg under december 2010

Av Linda Mårtensson - 11 december 2010 21:59

Idag känner jag att jag har varit duktig ^^ Klev upp halv sju och hjälpte till med hästutsläppet och mockade :) Halv nio promenerade jag till bussen med Maya och Kristine, var i stan några timmar och nu är jag äntligen klar med alla julklappar :D Vi spenderade även en bra stund inne på equeen och dreglade över swarowski pannband, guldboots och annat smått och gott ;) Man bara, "Åh vilket fint!" "Det där skulle passa alldelens utmärkt till Noell"...Hmmm, ja, det är bara att sätta igång att spara då ;)

När vi kom hem och tagit oss lite eftermiddagsfika så gick vi ut till stallet! Vi packade några extra hösäckar så det blir mindre jobb imorgon, vi smörjde även: två träns, två sadlar, ett par stigläder och en massa tyglar ^^ Efter det tog vi in hästarna och jag ryktade Noell riktigt ordentligt, sen fick hon sig några sprayningar pälsglans och lite frisering av hovskägg och stubbet uppe vid öronen =) Vi tog oss en svängom på ridbanan då klockan redan var halv sex och därmed kolsvart ute :P Noell var helt underbar att rida idag!! :D De senaste två ridpassen har jag börjat lägga in mer galopp i arbetet igen och Noell tycker att det är sååå roligt, första galoppen småbockar hon lite av ren glädje, hon är så himla gullig ^^ Idag jobbade vi iaf med att ställa igenom ordentligt, Noell är alltid duktig på att stretcha ut halsen men idag försökte jag vara riktigt noggrann med att ställningen skulle gå igenom. Vi jobbade på lite olika spår och även runt fyrkanten med detta, körde även en del övergångar och lite skänkelvikningar :) Det var riktigt roligt att rida idag, det enda som är jobbigt är alla tusen klädesplagg och att jag rider i endast skor, jättejobbigt att rida utan stöd för vaderna, dessutom glider man omkring i täckbyxorna så det känns som om man inte kan sitta still och är överallt och ingenstans :/ Men, men, det som inte dödar, det härdar (y) och jag kommer antagligen rida ännu bättre sen med ridbyxor och ridstövlar!

Jag tror att jag har hittat "hästen i mitt liv", jag älskar att rida Noell, mer än någon annan häst jag har suttit på, Noell är alltid rolig att rida (någon dag har alla en dålig dag), det är inte många dagar som jag tycker att det gick "dåligt" att rida, inte sant? Dessutom var det kärlek vid första ögonkastet...

Lite roligt att titta på de äldsta bilderna ^^ pixbox

Nu ska jag sova, för jag är typ lite halvdöd, försökte mig på att läsa om koreakriget förut, men det blev misslyckat för jag somnade xP Visste ni förresten att Nordkorea har en död statschef?

sovgott

Av Linda Mårtensson - 10 december 2010 23:05

...och Jay vann ju :D Tyckte lika mycket om båda två, men jag är verkligen helt såld på denna låt!!!


Igår red mamma och jag på banan :D Det gick mycket bra, vi har verkligen "kollen" på det där med låg form nu, känns otroligt skönt! Det kommer nog inte dröja så många träningar förrän vi kommer att börjar samla mer osv. :D Igår jobbade vi lite lätt över ett par bommar, de låg inte så nära utan hon fick bara flyta på :) Sen jobbade vi med en del skänkelvikningar, kändes mycket bättre än vad jag trodde att det skulle göra :)

Idag har jag knappt varit i stallet, Noell har vila och Kristine och Maya hade fixat all höpackning och så, tack! Imorgon bär det av till stan för den sista julklappshandeln och så ska jag rida förstås =) Lite plugg lär det väl också bli, längtar till jullov nu ska jag säga...

life is a mystery, yes that's true. godnatt änglar

Av Linda Mårtensson - 9 december 2010 11:40

Igår kväll red vi ut igen :D Noell var hur fin som helst! Kanske därför att jag red tusen ggr bättre än vad jag har gjort den senaste tiden, har känt mig så flaxig men igår infann sig den där känslan igen :) Vi red dock inte så lång tid då klockan återigen var väldigt sen, men det är bara ett litet tag kvar innan det är jullov så vi ska väl härda ut ;)

Idag ska mamma och jag rida en sväng på ridbanan =) Känner mig grymt träningssugen och idag är det "bara" -7 =D

kram

  

utan dig vore jag bara en av miljoner   

Av Linda Mårtensson - 8 december 2010 12:29

Hejsan allihop, som ni kanske har märkt så har bloggen kommit lite i andrahand, jag älskar att skriva men det är så att det är lite viktigare att hinna med skolan och Noell :P Har haft prov på världskrigen nu på förmiddagen, tror det gick rätt så bra, man fick välja två stora frågor att svara på så då kunde man ju välja det som man kände sig säkrast på :)

I söndags red jag både Noell och Cesar, det var svinkallt men jag hade pälsat på mig så jag frös nästan inget :) Cesar var sååå duktig!!! :D Jag red på en äng med båda två, hade ingen lust att rida ner till ridbanan :P Han gör så stora framsteg hela tiden, han bockar fortfarande rätt mycket i galoppen, men traven har förbättrats jättemycket =)

Noell var också duktig, fick henne att arbeta fint i traven, i galoppen blev hon rätt stark och tog inte mina förhållningar riktigt så hon snubblade en gång,  men som tur var gick det bra :)

I måndags red vi alla ner till ridbanan =) Noell kändes kalas med tanke på att vi nästan inte har tränat något sen i mitten av oktober :o Därför är det på tiden att träna till grunderna igen för om några veckor ska vi ju börja träna för Karin igen :D Måste se till att börja tvätta med det där schampoot på ryggen snart så att vi inte behöver hålla på med det över jul...

Igår satt jag väldigt länge och pluggade så det blev en sen uteritt. Noell var inte så sugen på det utan maskade sig, skyggade för ingenting och fjantade sig -.- Men jag orkade inte bråka med henne utan klappade bara när hon gick hyffsat.

Just det, klippte skägget häromdagen, så nu är hon såhär fin under hakan ;)

  

Nu ska jag jobba matte, tjing.

Av Linda Mårtensson - 4 december 2010 23:11

Som ni kanske vet så håller jag på att spara ut Noells man, får se om den ska få vara lång eller om jag kommer att cutta av den ;) Men det skulle ändå vara lite roligt att höra vad ni läsare tycker, lång eller kort man?

 



Jag tycker att det är fint vilket som, Noell är alltid fin <3 men nu vill jag höra er åsikt, lång eller kort? Motivera gärna till varför ni tycker så, kom igen, röstaaa!

Av Linda Mårtensson - 4 december 2010 22:33

Hejsan allihop =)

Idag har jag haft fullt upp! Vaknade strax innan åtta, åt frukost osv. innan det bar av ner till stallet och kontroll av hagen, strömmen fungerar inte så värst bra nu när det är snö ute och Cesar tar gärna chansen att sticka huvudet och äta på träden utanför -.- Förresten, Noell har hittat en ny sport, hon går och drar täckena mot grenarna i hagen så det låter, superskoj enligt Noell, mindre skoj tkr jag, häromdan kom hon in med en två dm lång reva i täcket, suck...-.-


Efter mockning, höpackning och lite allmänt pyssel fick Noell sig en längre rykt, jättemysigt :) Men det är inte det roligaste att borsta de tjocka vinterpälsarna, Noells är ändå fin, alldelens röd och glansig :D Annars brukar de flesta vinterpälsar bli lite "dassiga", dessutom gömmer det sig en hel massa stöv och smuts i botten, nej tacka vet jag klippmasiner =) Jag har önskat mig en av tomten, får väl se om jag har varit nog snäll ^^ Men jag har aldrig klippt någon häst förut så jag får nog räkna med att det inte blir så snyggt, menmen ;) När hon var lite renare begav vi oss ut i kylan för en ridtur med Nina och Patrick, gick bra, fast de var lite heta, Patrick drog iväg rätt rejält en gång och då blev Noell väldigt på tårna, men de gjorde inga dumheter iaf ;) Efter lunchen åkte jag in till stan för en mysig eftermiddag med julklapps-shopping med nina =) Nu ikväll har jag mest pluggat... 


Imorgon tror jag att det får bli ridbanan för Noells del, var ett tag sen nu :P Ska även rida Cesar imorgon så det är fullt upp, som alltid ^^ Har sjukt mycket i skolan de här sista två veckorna, okej plus typ två dagar :P Jag ska skriva två uppsatser, ha historiaprov på onsdag (världskrigen), ha andra provet i matte B veckan efter det, ett sista kemiprov och bli klar med ett projekt i estetisk verksamhet, till detta bör tilläggas att jag ska hinna med Noell och försöka leva som en normal människa också, jaja, det brukar alltid lösa sig...:) Men efter det har jag i princip avklarat: Kemi A, Matte A, Matte B, Historia A, Estetisk verksamhet (f.ö. onödigt, det enda det går ut på är att kunna gestalta idéer, helt meningslöst) och en fjärdedel av idrott och hälsa A :D Skönt att kunna bocka av saker =) Till våren kommer jag att läsa följande kurser: Fysik A, Naturkunskap, Datorkunskap, Franska steg 3, idrott och hälsa A och Svenska A. Inte direkt bara roliga kurser, men det ska bli lite roligt att börja med franskan igen, fast det är väl med lite blandad skräckförtjusning, jag tror att vi kommer att ha en äkta fransyska som lärare, roligt och läskigt samtidigt =)

okej, sorry, ett väldigt långt inlägg, hoppas ni överlevde :P

godnattkram på er!

Av Linda Mårtensson - 3 december 2010 22:49

Som ni kanske har märkt så har jag haft en liten bloggpaus, kände att jag behövde det. Det händer mycket i mitt liv hela tiden, det går upp till toppen och ner till botten, men så är det för alla ibland och jag kände bara att jag behövde ta lite avstånd och bara leva.


På hästfronten har det inte hänt så mycket i ridväg, vi har fortsatt att rida i skogen, ta det lugnt och försöka mjuka upp alla nedkylda muskler, det har varit närmare -20 denna vecka :o Ja, jag har hört det ryktats om att det ska bli den kallaste vintern på 40 år, herregud, jag som höll på att avlida förra vintern! :s

Men i veckan har vet. varit här och vaccinerat Cesar och även raspat tänderna på honom, han var ganska fin i munnen förutom ett par vassa kanter. När han ändå var där så passade mamma på att fråga om Noells knölar på ryggen. Han sa att han trodde att hennes egen bakterieflora på ryggen hade blivit rubbad, så vi ska nu tvätta henne med ett schampoo varje dag i en vecka och då får jag inte rida på henne. Kan ju bli intressant, försökte longera lite förra söndagen, gick ju som det gick om man säger så xP Jaja, det löser nog sig :)


Nu ska jag ladda upp för morgondagens ridning och julshopping med bästaste ninalodin <3 godnatt

Ovido - Quiz & Flashcards