Linda Mårtensson

Alla inlägg under december 2010

Av Linda Mårtensson - 17 december 2010 22:59

Hejsan, har haft fullt upp som vanligt och hann inte skriva något om gårdagens ridning. Men eftersom jag hade matteprov idag så satt jag och jobbade med det ett bra tag och vi tog bara en uteritt. Noell var lite spänd och tittig, som tur var hade jag hängt på gramanen så jag kunde få henne att koncentrera sig på mig. På slutet gick hon iaf fint med slapp graman och kunde slappna av =)


Idag hade vi först matteprov och sen på eftermiddagen hade vi skoldans =) Gud vad kul det är att dansa!! :D Man känner sig så lätt, utan bekymmer och man blir riktigt GLAD! Har dock lite ont i fötterna nu, men det är det värt ;) Ikväll har vi tränat :D Det har visserligen blåst mycket idag, men det var bara några få minusgrader så jag red med ridbyxor :D Det var längesen nu kan jag säga....:P Noell gick jättefint idag, men det har ju snöat och det var oskottat på banan så jag körde inga avancerade saker utan bara övergångar o.s.v :)


Det tråkiga med mitt liv är ju dock att varje dag innehåller för få timmar. Jag hinner knappt med mig :/ Jag vet helt enkelt inte hur jag ska göra, att sluta med hästarna vore typ döden, men jag vet att det inte kommer att fungera med träningar och tävlingar samtidigt som jag går natur. Men att byta linje känns inte heller rätt, jag trivs som fisken i vattnet (nästan jämt), jag gillar skolan och jag trivs med att plugga, jag tror att det är min "grej". Att byta till samhälle skulle inte göra det lättare, de har kanske "lättare" saker men desto mer att göra. Sen är det ju mest bara praktiska linjer, lederskap skulle inte passa mig och jag tror ingen kan se mig på typ bygg eller industri? Nej, jag passar på natur, det är dessutom de ämnena jag gillar bäst och dessutom kommer jag att kunna välja lite vad jag vill bli sen =) Att sänka kraven på mig själv tror jag inte funkar, hade lovat mig själv att "bara" klara av linjen, men automatiskt blir det så att jag satsar mot mvg i nästan alla ämnen ändå, ja, jag kanske är störd men jag är bara sån.

Ja, jag är lite kluven, men någon form av lösning måste jag hitta, kanske strukturera om livet lite, jag har ingen aning?! Men att kliva upp halv sex varje dag och ha full fart hela dagen tills att jag typ däckar klockan elva utan att ens hunnit kolla åt tvns håll och knappt suttit något vid datorn känns inte helt rätt, dessutom blir ridningen inte allt för sällan lite halvdan tycker jag, har inte haft ork att lägga ner hela min själ som jag brukar på ridningen...

saker som tål att tänkas på, go'natt

Av Linda Mårtensson - 16 december 2010 09:31

Hejsan =)

Orkade inte skriva något igår kväll, hade lite yrsel och hade huvudvärk, vet inte vad det beror på, men min gissning är stress och press. Valde att gå och lägga mig aningens tidigare i hopp om att det skulle vara bättre idag och det är det :D Mycket skönt, hade inte varit trevligt ifall jag hade tuppat av eller så, det är inte helt ovanligt att det händer, jag kan iaf inte räkna antalet gånger jag har svimmat på en hand...

Hade mycket plugg även igår så vi tog en liten promenad med hästarna =) Det var ändå ca 17 minusgrader, men idag är det bara -5 :D Idag ska vi rida, man längtar när man inte har ridit på två dar ju :D Men iaf så var Noell superduktig när vi promenerade, hon har nog aldrig varit så lugn och lydig förut! min duktiga hest ^^


Nu ska jag fortsätta med min uppsats :) Har skrivit typ halva inledningen så jag har en del kvar om man säger så :P Men jag hissar mina lärare som har flyttat fram inlämningsdagen till efter lovet! :) Haha, dom sa att dom ville att vi skulle titta på kalle anka och äta knäck på julafton istället för att sitta och gråta över historian xP

puss

Av Linda Mårtensson - 15 december 2010 19:13

Är bara tvungen att länka dessa inlägg, så sjukt bra :)

Tålamod, tålamod och lite mer tålamod... av:Emelie Brolin

Ridsportens fördomar av: dressyrmupparna (Ingrid Skoog)

Av Linda Mårtensson - 14 december 2010 19:29

Hahaha, Nina och jag brukar skämta om att skriva "dagens outfit", alla storbloggare gör ju det, alla märkesgrejjor och sådant, så nu ska jag lägga upp min och Noells otroligt heta *host* outfit igår, när det är sjutton minusgrader är man ju ännu snyggare också ;)


Jag:

*Reflexjacka från hööks

*Ceriserosa tröja som jag har fått av min farmor

*Mullvadsfärgad fleecetröja från hööks (jättemysig! =)

*Stickad tröja som jag har fått av våra förra grannar xP

*Underställs långkalsonger

*Fleecebyxor

*Stickade tjocksockar

*Ridtäckbyxor från hööks

*Kängor som jag fått av mamma, inte ridkängor egentligen, men de är varma och dessutom smidiga och sköna!

*Rånarluva

*En vanlig hjälm

*Bruna trefingervantar i brunt skinn och fleecefoder från hööks (rekommenderas!)

*Ridväst

*pannlampa från typ clas olsson?


Noell:

*Wintec allroundsadel

*stigläder från hubertus och säkerhetsstigbyglar

*svart träns med vita sömmar, claridge house

*rakt gummibett som jag köpt av Nina, användes till hennes förra ponny, Ferrari :P

*fårskinnspadd från equeen

*ett brunt schabrak som vi fick med när vi köpte Cesar

*Reflexländtäcke med fleecefoder från hööks

*svarta sydd från equi guard

*benreflexer från hööks

*sadelgjord bucas + fårskinnsludd


Hett va? ;)

  dessa rekommenderar jag!

Av Linda Mårtensson - 14 december 2010 19:22

Hej alla därute :)

Idag kör vi ofrivillig/oplanerad vilodag, -21 grader och lite isvindar på det känns inte så lockande...

Men, jag tror inte att hästarna mår dåligt av det, snart är det ju jullov och förhoppningsvis lite mildare tempraturer så vi kan rida obehindrat =)


Jag är lite ledsen just nu, ska försöka skriva klart min uppsats som jag började på igår, men jag hade sparat texten i ett mail och nu kan jag inte logga in på hotmail :/ Surt! Det står bara "server is too busy", leeeess tjej -.- Men jag har iaf räknat klart all matte, så nu är det bara att repetera tills på fredag =)

puss och kram

Av Linda Mårtensson - 13 december 2010 22:17

Jag är på toppenhumör :D Dagen började med lucia och lite pepparkakor :) Perfekt start på en måndagsmorgon!!

Sen hade vi estetisk verksamhet, snart klar med projektet, men måste dit på luncherna och jobba för vi har redovisning på måndag :P Efter lunch hade vi kemi och sen idrott, idrotten var riktigt rolig, för vi hade dans =)

Bussresan hem och promenaden hem bestod mest av trevligt prat med lite folk och sen pluggade jag, blev klar med en halv uppsats :D Bra jobbat (y) Sen ridning med Nina och Kristine, Noell var galen, men vi hade sjukt roligt ;D Vi satt mest och skrattade och galoppade i djupsnön ^^ Vi var ute i nästan en och en halv timme! Nina lyckades även förstöra sin pannlampa, hahah det är bara hon som lyckas med sånt xP


Nu borde jag verkligen sova, måste jobba stenhårt imorrn, matteprov, kemiprov och en och en halv uppsats ska vara klart tills på tisdag!

puss o kram skumbanan ^^

Av Linda Mårtensson - 12 december 2010 21:35

Idag har jag varit lite halvseg på förmiddagen, sov till kvart i tio, satt vid datorn och läste lite, lite för mycket dator och lite för lite läsning kanske men men :P

Gick ut och gav hästarna lunch och mockade, fick lite mer energi av att vara ute så efter lite lunch så gick jg ut igen och satte igång att knipsa av onödiga grenar som är frestande för Noell att skrapa täckena emot xP

Sedan stack Kristine och jag ut och red :D Men jösses vad kallt det var :S Femton minus och en massa kall blåst, trots att jag hade en långärmad, en fleece, en annan tjocktröja och en vinterjacka så kändes det som isvindarna kröp in på skinnet, hua. Noell var iaf pigg och alert, haha oväntat :P Hon tyckte att det var buskul att springa i djupsnön :D Efteråt fick båda hästarna en ordentlig massage och stretching =) Noell tyckte att det var skööönt :) Hittade en del smått och gott som jag masserade på.


Nu ikväll har jag tittat på reprisen av Hollywoodfruarna, pluggat matte och börjat lite med historieuppgifterna, lite segt, men nu är det bara slutspurten kvar...:)

nattinatti

Av Linda Mårtensson - 12 december 2010 11:05

...skriva ett litet inlägg om varför jag tycker att det är så himla roligt att hålla på med hästar och dressyr.

Jag har testat ett par, tre andra sporter i mitt liv också, men jag fastnade för hästarna, mycket för att det är så komplett! Du blir aldrig fullärd och upplever oftast nya saker vid varje ridpass, du lär dig något nytt eller kommer underfund med något du aldig har tänkt på förut. Dessutom är ridning, särskilt dressyr, både sportsligt och väldigt estetiskt, du blir aldrig en bra dressyrryttare om du inte gillar vackra saker. Dressyr är precis som dans, utan takt och rytm blir det inte vackert, även om man kan de tekniska stegen.

I dressyren arbetar man med hela kroppen, det fysiska är viktigt, men också det psykiska, för att det ska bli samspelt och vackert så måste du vara i rätt sinnesstämning och du måste verkligen älska sin häst, ju mer kärlek du ger den och desto starkare du tror på att den kan, desto mer kommer den att vilja arbeta för dig.

Tillsammans med hästarna utvecklar man sig väldigt mycket som människa, man lär sig att ta ansvar över levande individer, man blir lyhörd, hästar kan inte prata så man måste lära sig att läsa av varje individ som reagerar på sitt eget unika sätt vid olika situationer. De som aldrig har ridit har verkligen gått miste om något helt fantastiskt...se och njut!

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards