Linda Mårtensson

Alla inlägg under juli 2010

Av Linda Mårtensson - 21 juli 2010 21:43

Idag var Noell lite trött, så hon var aningens, aninges springig, men hon var fin ändå. Vi jobbade framförallt med skänkelvikningar och så red vi galoppdelen i LA:1 :)

Skänkelvikningarna börjar bli riktigt bra nu, det är bara jag som måste komma ihåg att stämma av mer med halvhalter och sitta med i innersidan! Jag måste även tänka på att byta sträcka med skänkelvikning så att Noell inte förekommer mig ;)

Galoppen var fin idag, dock behöver Noell mer styrka för än är galoppen lite snabb, men som Karin sa: "Låt det ta sin tid, såsmåningom när hon blir mer van vid LA rörelser så kommer styrkan också." Efter den förvända får jag även jobba mkt med halter för att samla upp henne, det blir lite för mkt tryck i donnan annars och kontrollen bär iväg någon annanstans ;P


Nova såg jättefin ut, bara Kristine kortar tyglarna! Det har varit väldigt mycket tjat om det nu, mamma har gjort en markering på tyglarna ikväll, så om hon inte kortar dem imorgon så hotar mamma med att det inte blir någon LA för hennes del, tror och hoppas att Kristine skärper sig...


En annan rolig sak som jag kan berätta är att mamma och jag har lyckats duscha Noell med slang idag! :D Hon hoppade och stegrade lite först, men vi hade minsann bestämt oss för att det skulle gå, så tillslut insåg hon att det bara var lite ljummet vatten och inte gift som vi spolade på henne! ;) Mkt beröm blev det efteråt ;D Det har faktiskt varit ett av mina mål med henne denna sommar, så nu löste det sig, men vi ska dock fortsätta att spola henne någon dag till så att hon befäster detta =)


När Noell var stretchad, spolad, masserad och all putsning var gjord så skyndade jag mig att äta och duscha för att cykla ner till Mrf och titta på Linneas träning! De var jätteduktiga och supersöta ;) Linnea är väldigt duktig och tar åt sig av allt Karin säger, sen har hon en väldigt fin och "bussig" ponny också. Jag tror att de två har fantastiskt roliga år framför sig!


Nej, nu ska jag faktiskt lyxa till det med lite popcorn, bara för att fira att Noell och jag har klarat ett av målen denna sommar ;) Sen att hon är helt underbar att rida gör saken bara bättre...<3

Av Linda Mårtensson - 20 juli 2010 20:15

                               

visst är de fina i sina mössor? ;) Bra att få bort alla flygfän kring öronen!

Av Linda Mårtensson - 20 juli 2010 19:57

Ja, idag har det varit träning igen ;) Det gick jättebra även idag, började med mycket lösgjörande, sidvärts på volt, flytta bogarna mm. Sedan fick vi fortsätta med ryggningsarbetet, de första vi gjorde gick väldigt bra, men efter några st så började hästarna känna av träningsvärken så då avslutade vi ryggningarna och fortsätter med dem en annan dag. Att rygga är väldigt jobbigt för hästarna, det är en onaturlig rörelse för hästen, så när de är ovana så blir det lite träningsvärk.

Efter ryggningarna lossade vi lite på dem och så fick de sträcka lite på sig :) Sen var det dags för den förvända galoppen, vi jobbar på stora ytor än så länge, typ runt hela banan. Noell blir ganska het av det, jag fick lugna henne väldigt mkt efteråt :P Långa sträckor med få svängar ska vi köra den förvända för att bygga upp mer styrka.


Efter passet så har vi stretchat dem en hel massa, särskilt ryggarna, masserade även med lite liniment för att få bort lite slaggprudukter. Under den här veckan har vi även ökat fodret litegrann så att de ska orka med sig :)


Det jag var mest nöjd över idag var att jag fick beröm för min sits och att Noell har blivit mkt stadigare =)

kram!

Av Linda Mårtensson - 19 juli 2010 22:19

Kikade lite på hästnet och hittade en snygging! 10-årig hingst från Holland, se nedan:

Av Linda Mårtensson - 19 juli 2010 22:09

Idag har vi tränat, det gick mkt bra! Idag fick vi jobba med att placera bogarna och jobba med lösgjordheten samt börja träna ryggning! :D När jag hade flyttat bogarna lite på Noell så blev hon sjukt fin :) Ryggningen tog hon med en förvånandsvärt stor ro om du frågar mig :) Hon flydde lite första gången men sedan så gjorde hon det jättebra! Det blir fortsättning på det imorgon.


Idag testade jag att rida utan svanskappa, har nog haft den på i nästan ett år! Men nu kände jag att det var rätt läge att ta bort den då hon har musklat på sig vid bogbladen så nu håller den sig på plats :D Novas tog vi också bort för ett litet tag sen, hon har också biffat till sig en del ;)


Nova var också fin idag, tog också ryggning med ro, fast det var kanske lite mer väntat :P Karin tyckte att det var bra att jag red igenom henne igår för idag var hon mkt mjukare!


Nu tar vi nya tag imorgon, jag har stretchat och masserat noggrannt så jag hoppas att hon slipper träningsvärk...

kram

Av Linda Mårtensson - 19 juli 2010 14:01

Nu har jag äntligen gjort ett litet klipp från träningen =D Dock är det inte den bästa kvaliteten då det är filmat med digitalkameran, det går tyvärr inte att ladda upp från den riktiga filmkameran, den filmar "för bra" kvalitet så filerna blir för stora. http://jaycut.se/content/petertraning1

Av Linda Mårtensson - 19 juli 2010 13:09

                                                   

Av Linda Mårtensson - 19 juli 2010 00:14

Må: träning för Karin

Tis: träning för Karin

Ons: träning för Karin

Tors: träning för Karin

Fre: programridning, LA:1

Lör: promenad

Sön: promenad



Veckomål: Lära Noell ryggning. Träna skänkelvikningar och lösgjordhet.

Ovido - Quiz & Flashcards