Linda Mårtensson

Alla inlägg den 20 juli 2010

Av Linda Mårtensson - 20 juli 2010 20:15

                               

visst är de fina i sina mössor? ;) Bra att få bort alla flygfän kring öronen!

Av Linda Mårtensson - 20 juli 2010 19:57

Ja, idag har det varit träning igen ;) Det gick jättebra även idag, började med mycket lösgjörande, sidvärts på volt, flytta bogarna mm. Sedan fick vi fortsätta med ryggningsarbetet, de första vi gjorde gick väldigt bra, men efter några st så började hästarna känna av träningsvärken så då avslutade vi ryggningarna och fortsätter med dem en annan dag. Att rygga är väldigt jobbigt för hästarna, det är en onaturlig rörelse för hästen, så när de är ovana så blir det lite träningsvärk.

Efter ryggningarna lossade vi lite på dem och så fick de sträcka lite på sig :) Sen var det dags för den förvända galoppen, vi jobbar på stora ytor än så länge, typ runt hela banan. Noell blir ganska het av det, jag fick lugna henne väldigt mkt efteråt :P Långa sträckor med få svängar ska vi köra den förvända för att bygga upp mer styrka.


Efter passet så har vi stretchat dem en hel massa, särskilt ryggarna, masserade även med lite liniment för att få bort lite slaggprudukter. Under den här veckan har vi även ökat fodret litegrann så att de ska orka med sig :)


Det jag var mest nöjd över idag var att jag fick beröm för min sits och att Noell har blivit mkt stadigare =)

kram!

Ovido - Quiz & Flashcards