Linda Mårtensson

Alla inlägg den 16 juli 2010

Av Linda Mårtensson - 16 juli 2010 23:23

Ikväll har jag, mamma och Kristine en riktig tjejkväll ;) Vi har ridit lite och bara myst en massa, ska nog snaska lite godis snart =)

Jag red barbacka :) Noell kändes ganska mjuk, jag böjde bara igenom henne litegrann, tog det raka gummibettet och det är inte hennes favvobett precis men hon gick ju nästan bara på långa tyglar så det gjorde ju inget :P


Nova såg väl lite sådär ut idag men det berodde nog på att Kristine var trött och inte på sitt bästa humör.


Cesar var jätteduktig! ;) Mamma hade gramanen på och idag började han söka sig mer nedåt och slappna av :D Han utvecklas med stormsteg!

puss och godnatt

Av Linda Mårtensson - 16 juli 2010 13:05

Shit vad nöjd jag var efter igår! Noell var så himla duktig och jag kände att jag verkligen fick ta igenom det som har varit svårt. Jag fick börja rida ungefär så vi avslutade dagen innan. Sen fick jag plocka upp henne i mer tävlingsform. Det som jag måste tänka på är att hon inte får hänga sig på yttertygeln i vänstervarvet och att jag verkligen får igenom ställningen till höger i högervarvet. Jag fick jobba ganska mycket tagen bakdel i högervarvet och efter en stund så släppte hon verkligen igenom rätt! Jag kände mig verkligen lycklig, jag slutade med att sitta och tänka, jag bara red och kände! Ibland kan jag vara så att jag tänker så himla mycket när jag rider, "gud, gjorde jag verkligen rätt nu?", "sitter jag rätt?", "är hon för hög i nacken?", "nej det där blev ju inte rakt!", ja, ni förstår hur det är, detta är verkligen något som jag måste sluta med, för när jag sitter och tänker på tusen saker så spänner jag mig bara och jag tappar både ridningen och självförtroendet, det är nog det som händer inne på banan också. Jag rider så mycket bättre när jag bara känner och rider med Noell.


Har även kikat lite på filmen, något som jag upptäckte då var att nu vill hon skjuta ut mig till vänster i sadeln istället för till höger, detta betyder ju att jag faktiskt har fått till min problematiska vänstersida! Bara jag tänker på det så kommer nog högersidan att lösa sig snart eftersom att det är mer min "lätta" sida.


Resten av denna vecka kommer att bli ganska lugn för våran del eftersom vi har träningsläger nästa vecka så kan vi nog behöva lite återhämtning innan dess...Jag kan meddela att jag har en del träningsvärk :P

kram

Av Linda Mårtensson - 16 juli 2010 12:55

Första dagen så fick vi mest jobba med att få bort spänningarna och få henne att bli mer lång och låg. Vi fick även jobba i ett väldigt långsamt tempo för att stärka bakbenen ännu mer. Vi fick även göra lite öppna mm. för att lösgjöra henne :) Jag tyckte väldigt mycket om hans sätt att träna, han var väldigt engagerad och han krånglade inte till allt, han berömde även mycket vilket är viktigt :)

Av Linda Mårtensson - 16 juli 2010 12:44

På morgonen så red jag igenom Noell lite på banan. Hon kändes fin, skänkelvikningarna hade faktiskt förbättrats litegrann. Dock kan jag inte säga att jag själv riktigt var sådär topp motiverad, men för det var ju hästen fin och jag är nöjd ändå.


På kvällen följde jag med mamma och Kristine ner till ridbanan, först K. och sedan mamma :P Det var träning för Karin, Nova såg fin ut, knäppte lite kort och filmade lite med digitalkameran, men jag tror inte att det är riktigt läge för datorn att jag laddar in det nu xP

Sen var det mamma och Cesars tur! Det var första gången för dem :) De red bara ca 15-20 min för att han inte skulle bli så trött i huvudet. De fick mest jobba lite slalom och mamma fick lite tips på hur hon skulle göra för att mjuka upp honom samt hur hon skulle göra om han "fastnade" och bara slängde med huvudet, så det var ju jättebra =)

Av Linda Mårtensson - 16 juli 2010 12:42

Vi red ut en liten sväng, inte hårt alls utan bara som lite uppmjukande. Noell var pigg och glad, inte störd alls av sin lilla "skada".

Av Linda Mårtensson - 16 juli 2010 12:37

Må: lugn uteritt

Tis: lösgjörande på ridbanan

Ons: träning för Peter Nordlander i Timrå

Tors: träning för Peter Nordlander i Timrå

Fre: skritt i skogen

Lör: vila

Sön: lösgjörande (både lite på banan och lite ute)


Veckomål: Ta åt mig så mkt som möjligt av träningarna samt begrunda filmerna hemma efteråt.

Av Linda Mårtensson - 16 juli 2010 12:35

Det var en bra vecka, fast heller ingen "wow" vecka.

Av Linda Mårtensson - 16 juli 2010 12:16

På förmiddagen så tränade jag Kristine och Nova, tuktade Kristine med en massa sitsträning och detaljer, "bra kan alltid bli bättre"! ;) Gluttade då och då på mamma och Cesar, han såg jättefin ut! Han har verkligen klivit framåt i utvecklingen de senaste två veckorna.


Under dagen hade vi lite andra saker för oss och så var det min tur att rida på kvällen, fick dock ändra mina planer i sista stund. Vädret hade varit strålande hela dagen, men nu började det att mulna, jag tänkte: "men om jag snabbar mig med borstningen nu så kan jag borsta lite mer efteråt så kanske jag hinner innan regnet". Tji fick jag, hade inte hunnit borsta särskilt många drag innan jag fick se att Noell hade skrapat sig på ena bakbenet, (det var dock ingen som helst fara, det var bara håren som hade skrapats bort och det varken ömmade eller var svullet på något sätt, sprayade dock för säkerhetens skull med lite lila spray för att få bort ev. bakterier.) Strax efter upptäckten så öppnade himlen sig, åskan mullrade och det blixtade. Tog det då genast lugnt och borstade färdigt, men jag bestämde mig sedan att hoppa över ridningen denna kväll och istället massera henne ordentligt, så det fick bli en timmes massage, det uppskattades av Noell ;)


Morgonen därpå så gick jag och K. runt och inspekterade hagen där de hade stått under eftermiddagen för att kolla vad Noell kunde ha skrapat sig på. Vi hittade ett mindre träd som någon hade kliat sig på och som då vält, så det var säkerligen det som Noell hade skrapat sig emot, tur att det inte var så allvarligt då, jag är så rädd om min prinsessa...hahah efter det stod vi i typ en halvtimme med en värdelös såg och en såndär sax och försökte få bort det xP Det gick tillslut efter ett antal irritationsmoment i den gassande solen xD

Ovido - Quiz & Flashcards