Linda Mårtensson

Alla inlägg under april 2010

Av Linda Mårtensson - 12 april 2010 21:59

Idag har det återigen varit en jättesolig och fin dag :D Det torkar mer och mer i hagarna, mycket skönt :)

Ikväll har vi skrittat barbacka, det var jättemysigt =) Noell var pigg och fåglarna kvittrade, jag älskar verkligen våren!

Nu är det dags för sängen, puss.

Av Linda Mårtensson - 11 april 2010 20:26

Tänkte lägga upp våra veckoplaneringar här nu. Har gjort det i en bok förut, men eftersom jag skriver allt annat här så varför inte? Planeringen är inte helt spikad,ändringar kan ske.


Må:skritt

Tis:dressyr ridbanan, stretching

Ons:lugn uteritt

Tors:vila

Fre:uteritt

Lör:dressyr ridbanan, massage

Sön:Träning för Karin i Skrängsta/eller hemma, stretching


Veckomål:Jobba med övergångarna, min sits, avslappning, uppridningar. Ev. lite programträning.

Av Linda Mårtensson - 11 april 2010 20:14

Hejsan alla fina, idag har det varit en riktigt härlig dag med massor av sol =) På förmiddagen så var jag ute och red med Nina och Sonja en sväng :) Vi hade det jättemysigt. Red runt Åsta, jättebra underlag, mjuka grusvägar gillar vi! Noell var lugn idag, bara lite hets i de två sista galopperna faktiskt ;) Det märks att hon blir nöjd när hon får jobba mycket.

Efter lunch så följde jag med Kristine och Nova till ridbanan. Båda jobbade jättefint idag, de har blivit så duktiga! Jobbade övergångar, uppridningar, förvänd galopp och lite tempoväxlingar :)

Nu ikväll har jag och Kristine varit på "tävlingsmöte", Carina var där och tog upp lite viktiga saker att veta mm. Det var fika, det var nog det bästaste ;)

Nu är det tyvärr slut på lov, men nu går vi mot ännu varmare och ljusare tider så det känns inte så tungt :)

Knäppte lite bilder på Nova idag, men kameran är oladdad nu så ni får dem någon annan dag :P

kram

Av Linda Mårtensson - 10 april 2010 14:00

Idag har vi hopptränat, och det gick jättebra! En väldigt pigg och glad Noell som höll sig på mattan idag ;) Hade gramanen på i uppvärmningen. Fick rida lite slalom mellan bommar och flytta fram- och bakdelen, först i skritt och sedan i långsam "joggtrav". Först tyckte Noell att det var jättejobbigt att gå långsamt, men efter en stund slappnade hon av och verkade riktigt nöjd.

Sedan hoppade vi en serie, två låga hinder med ett galoppsprång mellan och en trippel efter två galoppsprång. Hon blev såklart väldigt het när vi började hoppa, men efter varje gång gick jag bara tillbaka till slalomen och efter varje gång kunde jag gå färre och färre varv runt hindren till att hon slappnade av, väldigt nyttigt för henne.

Nu funderar jag på att gå ut en stund när det för en gångs skull är fint väder ute :) Det här påsklovet har inte varit någon höjdare, förkyld och bara pissväder, men man får hoppas på bättre väder framöver. Egentligen borde jag plugga och städa mitt rum som jag inte har orkat nu när jag har varit så förkyld, men jag tycker faktiskt att jag är värd att få komma ut en stund nu :)

kram

ps. borde mocka hagen, jag låg lika med mamma men nu har maria varit här och snott ledningen, attans! ds.

Av Linda Mårtensson - 9 april 2010 22:36

Det har regnat precis hela dagen idag, som om det behövs? nej, hagarna ser redan ut som leråkrar. Dessutom har vi ingen spolspilta i stallet så det är lite kämpigt, men som tur är har Noell lärt sig att doppa fötterna i hinkar så då blir det rent och fint ändå :)

Pappa har gjort iordning sista boxen i stallet idag också, det blev så fint så :) Nu gäller det bara för mamma att hitta något lämpligt att ställa där inne ;)

Idag har mamma och jag varit hos skomakaren med mina stövlar. Det är låsningen som är trasig, men istället för att byta kedjorna har vi nog fixat det med ett litet snöre. Om det inte skulle fungera så får vi väl byta kedjorna ändå. Men vi har konstaterat att de inte är för små iaf :)

Om någon/några veckor kommer vi även att beställa hem hönät till hagarna, så vi hoppas att den lösningen kommer att fungera, mer info om det kommer senare.

Vi sköt även upp hoppträningen till imorgon eftersom det regnade så hemskt idag. Jag red istället lite dressyr. Hon var fin i travarbetet idag, men inte så att man sa wow utan mer "bara" bra. Hon blev avslappnad och fin när jag red runt konerna och andra avslappnade övningar, men när jag ville höja tempot kändes det lite springigt, men det kommer väl. Ja, galoppen då...Det var verkligen ett krutpaket jag satt på, hon småbockade en bra stund i båda varven innan hon kom till avslappning. När hon är så här gäller det för mig att inte bromsa henne utan gunga på och prata med henne så att hon slappnar av, om jag håller ihop henne så blir hon bara värre. Vi höjde maten en dl för några dagar sedan, kanske är därför hon är så himla pigg? Men hon äter inte mycket och det är coolmix, en färdigblandad musli för heta hästar. Den innehåller magnesium som ska verka lugnande. Vi höjde maten därför att hon ska tränas mer nu och hon kommer nog att bygga på sig en del, men tydligen behövdes inte det :P Hon är ju känslig den lilla damen. Sedan kanske piggheten även beror på att hon har kommit upp i kondition nu efter vintern så hon har mer enegi av den anledningen.

Nu blev det mycket pladder, hoppas ni orkar läsa ändå. Nu ska jag försöka krya på mig lite till morgondagen,

puss

Av Linda Mårtensson - 8 april 2010 18:52

....hade Noell idag på ridpasset ;) Det var typ "trava luft", smygöka hela tiden, kröka på nacken så att matte inte kan bromsa så lätt samt lite bockelibock i galoppen ;D Ja, somsagt, inte det lättaste att rida när jag dessutom snorar och snörvlar hela tiden. Men hon är iaf glad :) Red och böjde på henne och galopperade en del, det gick inte att göra särskilt mycket i det tempot, försökte mest att få henne och jobba istället för att springa :P Lite roligt, hon har aldrig bockat när jag tränat dressyr föut, hon har vårkänslor =)

Jag är glad att jag red igenom henne idag för imorgon ska vi hoppträna och det skulle vara odrägligt att sitta på henne imorgon om hon hade tagit det lugnt ännu en dag ;)

Igår fick hon vila och jag tog det lugnt hela dagen, jag hatar att ta det lugnt, men ibland är det ett måste. På kvällen kunde jag dock inte hålla mig ifrån att träna lite frihetsdressyr :) Jag älskar att träna det! Noell gillar det också, belöningen när man har varit duktig är det bästaste säger hon ;)

Noell är världens goaste, sötaste och hon har en otrolig personlighet, ganska oförutsägbar, både på gott och ont. När man borstar henne vill hon alltid lägga huvudet på ens axel och myyysa :) Men hon är ganska busig också, hon kan t.ex trigga igång hundar att busa genom att titta på dem, ibland (ganska ofta) när hon möter andra hästar brukar hon spänna upp sig och gå i någon slags passage, hon vet att hon är finast :) Ett annat bevis på att hon är en busig bebis är t.ex förut när jag mockade lite ur hagen så välte hon min skottkärra 2 ggr, eller när hon hade haft lindor på natten och vi hittade dem sönderstrimlade på morgonen ;) Men jag älskar henne ändå och jag är glad att jag har fått chansen att lära känna denna fina ponny, vi har verkligen kommit varandra nära under året som gått.

Nu regnar det ute, dags att ta in dem med andra ord.

kram

my lovely star 

Av Linda Mårtensson - 6 april 2010 16:36

Jag har åkt på en rejäl förkylning. Känner mig väldigt slut....

Men jag har lyckats komma mig igenom den här dagen ändå. På förmiddagen skrittade jag Noell en sväng. Hon var pigg :)

Efter lunch följde jag med  Kristine på Eva träning. Nova var väldigt pigg och fräsch trots att hon tränat två dagar på rad innan. De hade lite bommar och cavalettihinder. Första gången de hoppade studsen så tog Nova två på en gång :P Hon skötte sig sedan även om hon var lite het och studsig ;)

Medan Kristine fixade Nova passade jag på att träna lite frihetsdressyr med Noell. Det går bättre och bättre för oss =)

Nu måste jag nog vila resten av kvällen för jag mår verkligen inte bra.

Av Linda Mårtensson - 5 april 2010 22:06

Det gick jättebra på programträningen idag! :D Fast när vi kom in var det någon som longerade en häst och hon smackade och den busade, Noell tände såklart till på det så hon gick typ passage och gjorde en liten stegring. Eftersom den inte gick ut på en gång förlorade vi fem minuter och då hade Noell blivit så spänd att det tog en stund att lugna henne, så det blev ganska kort framridning, menmen så är det ibland. Karin hjälpte mig lite innan jag startade och sen fick jag rida upp programmet (LB:1) och fick muntliga kommentarer. Efter genomgången fick jag rida det igen och fick då skriftliga kommentarer och poäng. De stora sakerna vi ska jobba med är:

  • min sits: följa med i vänstervarvet med överkroppen och komma intill med vänsterskänkeln
  • jobba avslappning
  • höja tempot så att hon får vänja sig vid "tävlingstempo", visserligen måste hon också gå långsamt ibland också, särskilt i uppvärmning och avslut så att hon blir avslappnad
  • övergångar galopp/trav

Jag är jättenöjd med henne, lite spänd emellanåt, men det blir bättre och bättre :) Jag är även jättenöjd med procenten, 66,9%, väldigt bra :) Det var dock en sak som jag störde mig på idag och det var mina stövlar, dragkedjan har blivit dålig och åker upp, störigt....Vi får helt enkelt lämna in dem någonstans.

Nova var också jättefin idag, några småsaker som måste filas till, men i det stora hela så såg det väldigt bra ut :) De fick en poäng mindre än mig och Noell och det gav 66,55% :)

Nu kommer det lite bilder från dagen, det är dock väldigt mörkt i Näsets ridhus så bilderna blir inte så jättebra:

                              Det blev lite fler bilder på Nova för hon är lite lättare att knäppa på när det är mörkt ;)

nattinatti 


Ovido - Quiz & Flashcards