Linda Mårtensson

Alla inlägg under april 2010

Av Linda Mårtensson - 24 april 2010 20:32

Ja, nu är debuten avklarad, med glans! Väckarklockan ringde 4.30 imorse, man är trött nu, gäääsp.

Vi gjorde klar knopparna, lastade och körde. Vi var framme först, rekord! Vi var framme ca kvart över sju, Kristine hade första start, 8.30

Nova var lite spänd på framridningen men skötte sig fint på banan, bara någon småmiss sådär. De vann på 64,någonting%!

Noell var väldigt pigg från början och stod på bakbenen typ två-tre gånger, men hon lugnade ned sig efter en stund och gick finare och finare :) Karin hjälpte oss på framridningen, guld värt! Inne på banan var hon förstås spänd, men skötte sig fint. Jag råkade rida fel och sen tog hon fel galopp i den första, hon spände sig efter skritten så då missförstod hon mig. Annars var hon fin, många sjuor fick vi :) Vi slutade lite oväntat på en tredjeplats! 62,59%, det var bra med tanke på spänningarna och våra missar. Vi fick fina kommentarer "Flott rörlig ponny som du visar väl!" Det var kul, man blir så glad över fina kommentarer :D

I andra klassen såg Nova jättefin ut på framridningen. Hon gick jättefint fram till skritten, då ville inte Nova längre, hon tjurade och backade och ville ut från banan, hon missade hela första galoppen, ett riktigt tjursto kan hon vara ibland. Men Kristine löste det bra och de kom igenom programmet, såklart var inte procenten något att ha eftersom hon fick flera nollor.

Noell var finare i andra klassen :) Lite lugnare och finare :) På banan var hon också fin även om hon fortfarande var spänd, programmet flöt rätt bra förutom ett taktinslag i skritten när hon blev taggad. När jag red ut därifrån fick jag beröm av Karin att hon tyckte att jag parerade hennes spänningar bra :) Procenten blev 63,10% och strax utanför placering. Men vår insats bidrog till lagets vinst! Kul va? ;)

Jag vill säga tack till all ovärdelig hjälp från mormor, Karin, Carina, mamma och pappa och alla andra som gör det möjligt för mig att göra det bästa jag vet, tack!

Jag vill även tacka vädergudarna för det underbara väder vi fick idag!

Ett stort grattis till allas framgångar idag :) Särskilt till Nina och Patrick som vann båda sina klasser!

stora kramar från en glad men trött Linda

Av Linda Mårtensson - 24 april 2010 20:29

Hann inte skriva igår, men nu kommer en liten uppdatering om igår :)

Först packade vi, sen red vi och putsade :) Ridningen kändes super! Vi snurrade runt lite koner och lösgjorde dem. Noell var väldigt mjuk och fin så man fick en bra känsla inför dagens tävling ;)

Av Linda Mårtensson - 22 april 2010 22:24

Idag har vi skrittat en liten kortis, ca 2 km. Noell kändes pigg och fräsch så det var ju bra :) Efteråt fick hon en välförtjänt massage, hon tyckte att det var sååå skönt ;)

Cookie älskade när man masserade och kliade på henne ;) Fy sjutton vad jag saknar den ponnyn, hon är jordens snällaste och jag älskar henne <3 

Nu packas det förfullt inför lördag, spännande och roligt ska det bli :D

godnatt

Av Linda Mårtensson - 22 april 2010 16:43

Igår kväll var jag så trött att jag glömde att skriva att Åke kom och skodde dem :) Nu är de jättefina med sommarskorna, nu är det bara att gasa och köra!

Av Linda Mårtensson - 21 april 2010 22:18

Noell var jättefin idag! Efter en stund satt jag bara och log: "Mamma, Noell är min lilla stjärna!", "Hon är underbart fin!" fick jag till svar :D Vi tränade många raka linjer idag och även lite voltarbete. Koncentrerade oss på formen och takten samt min sits, allt kändes jättebra idag =) Det är jättebra att ha mamma på sidan av som skriker på en att vrida på överkroppen ;) Vissa klarar inte av att ha sin mamma på sidan, men för mig fungerar det jättebra :) Jag tar åt mig av det hon säger, för Kristine fungerar det dock inte alls lika bra att ha mamma på sidan, alla är olika och tur är väl det :) Jag har inte så mycket att tillägga idag mer än att Noell är så underbar.

Nu måste jag vila min utarbetade kropp, jag har nationella prov i matte imorrn.

godnatt och dröm sött

Av Linda Mårtensson - 20 april 2010 19:24

Åke meddelade att han hade fått magsjuka, fy! stackarn :/ Det blev ingen skoning som ni förstår, hoppas ändå att han tillfrisknar så att de får nya skor innan lördag, skorna sitter inte så bra nu efter all gegga och man vill inte riskera att någon tappar en sko på fredagkväll eller något i den stilen :P

En uteritt blev det idag iallafall, inte lika blåsigt idag :) Noell gick verkligen jättebra idag! Det var längsen hon gick så fint på en uteritt =) Alldelens lagom pigg, inte sådär het som hon brukar vara ;) Hennes (egentligen min) vänstersida börjar lossna nu och vi hittade en riktigt trevlig form stundvis :) Jag har aldrig gramanen på när jag rider ute, man vet aldrig om hon hittar på något bus ;) Jag vill absolut inte riskera att hon trasslar in sig för att hon stegrar eller något, det är väldigt sällan hon stegrar nuförtiden, men bara för att vara på den säkra sidan :)

Annars är det lugnt här hemma, Zip har dock varit riktigt divig de senaste två dagarna, han tänker minsann bara gå in när det passar honom. Störig han kan vara ibland ;)

Nej, nu ska jag sluta babbla och stretcha lite, jag har så mycket träningsvärk!

ha det gött!

  

Noell har verkligen utvecklats sedan mars, Karin är en väldigt bra tränare för oss, nya framsteg varje gång :) 

Av Linda Mårtensson - 19 april 2010 21:59

Nu har det varit riktigt blåsigt senaste dagarna, det är bra för att det torkar upp, men det är ändå ganska jobbigt, Noell blir så spänd när det är blåsväder. Vi skrittade ut en sväng idag, det gick bra, hästarna var pigga =) Man får dock passa sig för det finns en hel del hål i skogen. Men bara man är uppmärksam så går det bra.

Noell var väldigt spänd när jag borstade huvudet på henne idag, hon är så känslig och lite fjantig. Hon är jätterädd för stötar och allt möjligt, men efter en stunds övertalning så fick jag borsta henne utan att hon slängde upp huvudet, det är inte lätt med den lilla damen :)

Imorgon ska de få nya dojjor =) hörs!

Av Linda Mårtensson - 18 april 2010 21:37

Må: skritt i skogen

Tis: uteritt + skoning + stretching

Ons: ridbanan + massage

Tors: kort skritt i skogen

Fre: lösgjörande ridbanan + lite massage/stretching

Lör: Tävling i Timrå, LC:1 och LB:1

Sön: skritt i skogen


Anledningen till att hon inte får någon dag där hon vilar helt är att jag inte vill riskera att hon har en massa överskottsenergi till tävlingen, det gäller mest psykiskt men även lite fysiskt.


Veckomål: Jobba vidare med formen och min överkropp. Göra vårt bästa på tävlingen :)

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8 9 10 11
12 13 14
15
16
17 18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< April 2010 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards