Linda Mårtensson

Alla inlägg under juli 2011

Av Linda Mårtensson - 18 juli 2011 16:18

Igår vaknade jag upp hemma hos Nina och insåg att det var strålande sol ute! Efter frukosten cyklade jag upp till MRF och där hade mamma och Cesar börjat värma upp. Jag gav mamma lite tips när hon red och det gick riktigt, riktigt bra! Cesar har ju fått vara med på några Karin träningar nu på slutet och han utvecklas enormt mycket just nu. Formen är mycket bättre, han bjuder mer framåt och börjar lära sig skänkelvikningar ordentligt. :) Det största jobbet och fokuset ligger just nu på böjning i sidorna=mycket slalom och många galoppfattningar. Han har ändrat sin mekanik väldigt mycket i galoppen för att han börjar spänna av och hittar formen mer och mer, duktig häst!


När jag väl var hemma så åt vi lunch och åkte iväg till en jättefin badstrand. Hur härligt som helst, dock lite kallt i vattnet. Det var skönt för mig att bara göra "ingenting". Jag är igång hela dagarna med jobb, hästar och massa annat så jag behövde ta det lugnt i några timmar. :)


På kvällen skrittade jag och Noell ut i skogen. Lugnt, tyst och ensamt var det. Ibland är det mysigt att rensa ur huvudet och bara andas skogsluft. :) Jag tror att Noell tyckte att det var skönt också, gårdagens premiär med viktboots kanske tog på lite? I vilket fall tror jag att det känns mer än vad man kan tro.


Idag har det bara regnat och regnat... Men vad kan man vänta sig när vi ska träna utomhus? Hoppas, hoppas att det slutar.

Skriver mer senare, kram. 

Av Linda Mårtensson - 17 juli 2011 23:33

Tyvärr var det väldigt dålig kvalitet, men det är iallafall bilder :)

           



Nu ska jag gå och lägga mig så jag berättar mer om dagen imorgon :) Jag har dessutom lite fler härliga bilder att bjuda er på, så fort jag får tid att ladda upp dem så får ni dem! Sov gott. 

Av Linda Mårtensson - 17 juli 2011 23:09

Ridskolans ponny, Tyfon.  

Maya lånade honom för ett tag sen och red ut med Kristine och Nova.            Woooaah, dinosaurien här! ;)    Hihi ^^ 

Tänker Noell knyta en knut av sig själv?! :o    

En fin midsommarCesar :) 

Sommar och blommor, det allra bästa.  

Av Linda Mårtensson - 17 juli 2011 23:07

Nina har ett par rutiga lindor. Väldigt annorlunda. Väldigt snygga. Men det är ju min lilla åsikt.

 

Av Linda Mårtensson - 16 juli 2011 21:35

Just nu jag hemma hos Nina och väntar på att hon ska äta upp sin middag :)  Lite sent för middag halv tio tycker jag då haha.


Dagen började med en sovmorgon för en gångs skull. Sedan ägnade jag och Kristine ett par timmar åt att skura Novas box så nu är den ren och fin! Nu har vi bara två boxar kvar som ska skuras denna sommar, skönt!


Efter lite lunch så tog jag, Nina, Noell och Patrick oss ut på en härlig skrittur med mycket surr ;) Noell fick inviga sina viktboots idag. Jag tror att hon tyckte att det var lite konstigt till en början men vande sig snabbt.


Direkt efter (eller ja, efter att Nina och jag stått och pratat en timme) så tog Kristine och jag ut Nova för att "tömköra". Hon har blivit insektsbiten så hon kan inte ha sadel och därför ej heller tömkörningsgjord så vi fick helt enkelt köra utan. Vi gjorde det för att Kristine var lite less på att rida barbacka som hon har fått göra senaste veckan. Det gick hyffsat, hon lyssnade och förstod bättre denna gång men det var somsagt lite krångligare och svårare.


Nu ska jag vara lite social med Nina, byyye!

Av Linda Mårtensson - 15 juli 2011 23:23

Nu kommer den första gruppen med bilder, mer kommer imorgon :)
         

Marabou caribbean - mumma :D   

Av Linda Mårtensson - 15 juli 2011 22:08

Idag på träningen satt jag och fånlog. Detta kunde inte hjälpas för jag var så himla glad över att få träna med min fantastiska lilla ponny   Hon var verkligen jätteduktig idag! Nu när hon har vilat så kanske allt nytt har fått sjunka in för hon verkade så tillfreds med träningen. :)


Vi började med lite grunder med skritt-trav övergångar runt fyrkantsspåret. Fokuset under hela träningen låg på att få henne jämn i handen, inte mer eller mindre i ena eller andra handen. Sedan jobbade vi skänkelvikningar utmed långsidorna - framdelen på spåret och baken innanför. När hon hade mjuknat ordentligt jobbade vi med bakdelsvändningar. Noell har väldigt lätt för att vända och trampa så jag använder lätt för mycket skänkel och då blir det istället skänkelvikning. Därför fick vi göra lite öppna stegen före vi började vända och så fick jag tänka på att verkligen leda runt henne för innertygeln. Hon fann då en riktigt bra centrering, men jag måste fila lite på det så kommer det att fungera galant! Till sist jobbade vi med förvända galoppen som nu börjar bli riktigt bra! Det dröjer inte länge förrän hon har samma balans som i den rättvända. Vi fick träna på att sakta av till skritt direkt efter den förvända - och det är det inte så stora problem med :) Dock blir hon ganska smygande i skritten efteråt och hon har varit likadan på de senaste tävlingarna. Karin sa att jag bara måste ha is i magen och vänta ut henne för att hon är lite osäker och väntar på att det ska hända något. Sista gången vi gjorde så lyckades jag att få henne att slappna av och skritta som vanligt! Det är väldigt nyttigt att träna på att bara skritta; de ska givetvis vara uppmärksamma MEN de måste också gå med bjudning framåt. Det kommer förmodligen snart, bara jag har tålamod med Noell. :)


Det kommer några bilder från ikväll senare, kram.

Av Linda Mårtensson - 14 juli 2011 21:13

Hejhej!

Trots att det är sommar och de flesta chillar på livet så är mitt schema väldigt fullt. Väldigt roligt men samtidigt ganska uttröttande.


Igår fick Noell vila då jag först jobbade hela dagen och sedan stack jag och min kära familj ut till Birsta köpcentrum. Det blev bl.a en sväng till hööks och granngården för det var några saker som jag behövde; liniment, paddar, läderputs, boots som hon kan ha i transporten, viktboots som jag ska använda på "den svaga diagonalen" när jag skrittar ut för att få henne mer jämn i muskulaturen samt ett par vinröda lindor. Vi kom inte hem förrän vid åtta och jag orkade verkligen inte rida då så hon fick vila. Det gjorde dock ingenting att hon fick vila då vi egentligen skulle träna för Karin, men vi bytte dag till fredag då jag egentligen tänkt att hon skulle vila.


Idag ringde min väckarklocka 04.25 Masade mig upp för att hinna rida innan jobbet (jag börjar klockan nio). Vi tog oss en liten tur ner till ridbanan och det kändes att vi inte är några morgonpigga varelser. Noell hade fått hö inne och jag tror att hon trivs tusen gånger bättre med att få gå ut i hagen en stund för att komma igång. Hon kändes lite stel, het och springig och min morgontrötta kropp ville inte riktigt göra som jag sa åt den. Jag orkade inte rida hela vägen fram utan det blev lite halvdant och konstigt. Men, jag är ändå stolt över att jag lyckades ta mig upp och jag hann med allt! Det fanns många saker som spelade in på våran dåliga form idag, bl.a kyla och lite vila de senaste två dagarna å det är förlåtligt. Det kan inte kännas superbra i varje pass, ibland måste man få vara lite missnöjd för att sedan kunna uppskatta guldpassen!

Efter den något stressiga morgonen var det jobb mellan nio och fyra för att sedan bli upphämtad av familjen och åka raka vägen på nioårs-kalas hos min kusin. Vi hann med lite femkamp och grillning innan det var dags att hasta iväg på möte inför MRFs jubileumsdag den tredje september som innebär massor av planering...

Hästens Dag 3/9

Nu sitter jag här lite halvt slutkörd och ska andas lite stalluft innan jag kryper ner under täcket för att ladda om inför morgondagen som kommer att innebära jobb och träning för Karin med Noell! Jag längtar jättemycket, men jag längtar ännu mer till nästa vecka då vi ska köra träningsläger i fyra kvällar, wiiiie! :D 


Kram på er sommarnjutare från en som inte ens har tagit sitt första dopp än och det är mitten av juli nu, har det ens hänt förut?

Ovido - Quiz & Flashcards