Linda Mårtensson

Alla inlägg den 20 juli 2011

Av Linda Mårtensson - 20 juli 2011 23:06

Denna dag började vi att jobba med övergångar och öka/minska volten med kontroll. Många minskar in och ut volten direkt, men det är bättre att ta lite i taget för att se så att hästen hela tiden är "med" en. Efter det fick vi jobba med bakdelsvändningar varvat med att trava på volten med lite mer tryck. Så länge jag satt rätt med axlarna (speciellt den där jäkla vänsteraxeln) och tittade dit jag skulle så trampade Noell runt med bra centrering.


Galopparbetet tog vi inte igenom speciellt mycket, hon fick bara rulla lite lågt när jag stod i lätt sits för att stretcha ut lite. Eftersom att vi dagen innan fått jobba mycket galopp så koncentrerade vi oss mer på skritten och traven för att inte trötta ut samma muskler två dagar i rad. 


Innan vi avslutade fick jag trava på volten och göra förvända slutor. Vi la stor vikt vid att mina axlar verkligen skulle följa Noells bogar och att jag satt med rätt i bäckenet. Noell fick till flera jättefina slutor, Karin sa att en del var nio-mässiga! Tyvärr är det ju bara så att när man kommer in på en tävlingsbana så finns det massa spänningar som spelar in och det är ytterst svårt att komma upp i de högsta betygen.


Jag var jättenöjd över Noell när vi avslutade, hon gick verkligen kanonbra rakt igenom! Dessvärre inga bilder då jag inte fick med mig någon fotograf. 

Av Linda Mårtensson - 20 juli 2011 17:55

             



Hahaha - ja vad säger ni? ;)  

Av Linda Mårtensson - 20 juli 2011 17:42

Första dagen på träningslägret! :D Tyvärr regnade det hela dagen så vi blev väldigt blöta. Noell skötte sig perfekt trots regnet. Vi började med lite lösgjörande arbete, övergångar, flytta undan för skänklarna på volt och skänkelvikning utmed fyrkantsspåret. När de var varma så tränade vi på bakdelsvändningar. Vi lyckades göra mycket mer centrerade skänkelvikningar än i fredags så det var bra!

Avslutningsvis jobbade vi igenom galoppen. Vi tränade övergångar mellan skritt och galopp efter fyrkanten och förvänd på volt. Snacka om att Noell har blivit mycket starkare i sin galopp om man jämför med början av säsongen! Nu börjar den förvända snart kännas likadan som den rättvända! :D Hon har också blivit väldigt lydig så att hon smyger i skritten efter galoppen, alldelens som om hon frågar; "vad ska vi göra nu, jag är beredd!". Så småningom hoppas jag på att hon, även om hon är uppmärksam, kan fortsätta bjuda och tåga på mer framåt i övergångarna.


Tyvärr blev det ju inga bilder pga regnet...

Ovido - Quiz & Flashcards