Linda Mårtensson

Alla inlägg den 24 juli 2011

Av Linda Mårtensson - 24 juli 2011 14:12

         

                                      

En sommar värd att minnas.         

Av Linda Mårtensson - 24 juli 2011 10:29

Jag känner mig grymt less på allt regn och den kvava, äckliga värmen. Och sen går det inte att låta bli att sörja det fruktansvärda som har inträffat i vårt grannland, hualigen! Tänk att en del människor inte har något vettigt överhuvudtaget innanför pannbenet.


Annars är det helt okej med mig, oss. I fredags promenerade jag Noell för hand. Jag tror att både jag och hästen mådde bra av att ta en sväng på ca 5km. :) Det är så himla skönt att hon numer (oftast) kan sköta sig även när jag går på backen! ;)


Noell fick vila igår eftersom hon har gått så hårt. Hon var så himla nöjd och glad när jag pysslade om henne och när jag släppte ut henne så började hon att rulla och sen kastade hon sig upp och brallade iväg, haha. :P När jag lite senare tog in Cesar för att rida honom så hade hon dock tappat ena framskon. -.- Tänk att det ska vara något jämt! Det var i och för sig inte så oväntat eftersom att det har varit så blött ute nu, Noells hovar är liksom mjukare fast torrare och sprickigare på sommaren och så har hon ju haft sulorna på framhovarna sedan hon fick sömsticket vilket gör att skorna inte sitter fullt lika bra. Hoppas att hovis kan komma och spika på den (om vi hittar den i beteshagen vill säga;)) på måndag, för jag tror inte att det är så aktuellt att sko om helt då det endast har gått fyra veckor sedan vi skodde senast.


Somsagt fick jag rida Cesar! :D Vi tränade på det som vi har tagit med oss från de senaste träningarna med honom. Mamma var även med två dagar på lägret med honom och han har verkligen utvecklats med stormsteg! Han kan flytta sig för skänklarna i skritt, göra övergångar och halter med bibehållen form, är mjukare och smidigare, lättare i handen och galopperar nu avslappnat men är dock inte tillräckligt stark för att jobba ordentligt på tygeln i galoppen än. Enjoy!

  Ibland måste man överdriva lite för att ha honom med sig.              En perfekt halt utifrån hans utbildningsståndpunkt! När han blir starkare och kan samla sig mer kommer bakbenen att komma lite längre in under magen och nacken komma upp lite.

Som ni kanske ser på bilderna ovan så har vi cuttat manen på honom. :( Han har kliat av sig så mycket man så att den såg hemsk ut när den var lång. Jag tror att han blir biten av knotten i mankammen för vi hittar inga eksem eller dylikt?!

Ungefär så här ser han nu ut, dock måste jag snygga till den och kanske rycka den för han passar inte så jättebra i klippt man....

     

Av Linda Mårtensson - 24 juli 2011 10:17

Här kommer bilder från Karin träningarna de två sista dagarna :) Dag ett regnade det så mycket och dag två hade jag ingen fotograf med.

Visst börjar Noell likna en riktig dressyrhäst nu? :D Jag tycker att hon har musklat sig ordentligt på sistone!

                                                                             

Ovido - Quiz & Flashcards