Linda Mårtensson

Alla inlägg under november 2010

Av Linda Mårtensson - 22 november 2010 21:29

Återigen fick jag hälsa på en mus, två råttor på två dar, fyfarao! :s Bara för att jag är så fruktansvärt rädd för dem...


Idag tog vi en joggingtur på "Bumpa", det gick jättebra, jag satt på en pigg liten filur men tack och lov var hon snäll med mig idag, inga dumheter alls! ;) Men vi tog det väldigt lugnt idag eftersom att det är närmare 15 minus och blåst!!! Vi var bara ute i ca 40 min. Man vill inte anstränga dem så mycket så att de drar in för mycket kall luft...


Idag hade mamma ridit Cesar på ridbanan, han hade direkt fattat att han skulle trava långsamt ;) Han är så lättlärd! Däremot hade mamma varit nära på att ramla av när de skrittade av, han hade från att skrittat på långa tyglar dragit iväg i full galopp :P Ja vad ska man säga? ;)


Nu ska jag titta på hollywoodfruarna :) nattinatti ^^

Av Linda Mårtensson - 21 november 2010 17:54

Hej alla, min dag har varit rolig, bara stall och stall och lite mer stall :D Det var riktigt roligt när man satte sig vid frukostbordet och får se förstasidan i andra delen av sundsvalls tidning!

Ellinor och Zippen =D

De fick t.o.m två uppslag!!! Man är inte direkt bortskämd med mycket ridsport i tidningarna...


Efter frukost var det dags att ta ut Cesar på en ridtur =) Jag ryktade noggrannt då han är så himla stövig :P Sen har jag gjort något dumt, jag har brytit den oskrivna lagen! Ni kommer inte bli glad på mig nu...Jag har klippt av Cesars man :O Eller ja, snarare skurit av den med mankniv, mamma och jag hade bestämt att jag skulle ta av den en bit, dels för att den var sliten, dels för att han har kliat sönder den och dels för att hans stubb som vi har sparat ut ska komma ikapp lite snabbare.

Så fin var manen när vi fick honom :) Dock hade han jättelång bit stubb uppe vid öronen, precis så som alla travhästar har...

  Manen innan jag klippte den, bilderna blev dåliga, det var så konstigt ljus och han stod inte still :P

 

Efteråt :) Inte så bra bilder, det ser dessutom fulare ut än vad det faktiskt blev.


Jaja, tillslut kom vi iväg. Red på ridbanan, han var jättespänd i början och älgade på hur mycket som helst, det var ingen idé att försöka böja på honom utan jag fick jobba med myrsteg, tillslut kunde han både skritta och trava riktigt sakta även när jag gav eftergift, mot slutet sökte han sig nedåt jättefint =)

 

världens finaste nordsvensk :')


Efter att både jag och hästarna hade fått något i magen så var det Noells tur :) Hade utrustat oss med graman denna uteritt. Hon gick fint i början, blev riktigt avslappnad :) När vi sedan skrittpausade stötte vi på en råtta, usch, jag var glad att jag satt på Noell, som ni kanske vet så är jag väldigt rädd för råttor och möss :P Sen mötte vi en bebistravhäst som höll på att köras in, eftersom vägen var så smal så gick jag och Noell ut i snön, men mötet gick bra, bebisen stannade vid Noell och undrade varför han inte fick hälsa, så söt ;) När vi började att trava igen kändes Noell lite taggad så jag fattade galopp, ja taggad var bara förnamnet, hon drog som en avlöning och drog till med ett par riktiga bakutsparkar hehe :P Jag satt lite löst ett tag men jag klarade att sitta kvar och fick tillslut stopp på röda faran som tvärnitade och blåste x) Hahah, Noell är verkligen en rödhårig dam, allt ska vara på hennes villkor, fast hon är ändå inte "stoig", hon kan vara sur mot andra hästar vid mat, men hon är alltid vänlig mot människor, men somsagt, vem som helst får inte klappa henne, iaf inte på huvudet ;) Min lilla galna bebis <3 Men eftersom hon hade så mycket överskottsenergi så jobbade vi lite skänkelvikningar, någon galoppfattning från skritt o.s.v Det märks att hon saknar att jobba, även om jag kunde hålla henne inom ramarna så fanns det hur mycket power som helst, närsomhelst kunde det koka över ;D

Det finns en del likheter mellan Noell och Parzival, eller vad säger ni? ;)

hare köng! hörs.

Av Linda Mårtensson - 20 november 2010 23:11

DISS: Ekol olja! Det var tack vare den oljan som mina stigläder gick sönder, de har varit väldigt hårda (trots att det är hubertus!!:o ) ända sen jag fick dem, därför har jag oljat dem väldigt mkt och nu hade sömmarna ruttnat :S Läste det på en blogg också i somras, att ekololja får sakerna att ruttna, blä!

 

HISS: Till läderprodukterna jag använder nu, helt nöjd hittills =) Allt känns rent och fräscht och har blivit mycket mjukare!

effax läderbalsam och windsor lanolintvål :)

Av Linda Mårtensson - 20 november 2010 22:15

Här kommer några bilder från idag :)

Noells man har blivit väldigt lång :) Jag fick något ryck efter tävlingarna att jag skulle spara ut den. Vi får väl se om jag kommer att klippa av den sen, vad tycker ni?

Rosa borste ^^

Noell blir lite skräckslagen när jag kommer nära med mobilen :P

Passar henne bättre med lite avstånd ;)

Noells mule ser ut som den tillhör en nordsvensk :')

Noell och Marcus myste :)

 

kärlek. 

Av Linda Mårtensson - 20 november 2010 21:54

Idag har jag varit riktigt duktig! (okej, jag har inte pluggat, men det tar jag igen imorrn ;))

Tog en sovmorgon eftersom jag inte kom i säng förrän kl 2 inatt. Efter frukost städade jag min garderob (bombnedslag) och dammsugade. Efter lunchen blev det stallet för hela slanten. Pysslade lite med att flytta runt stigläder på sadlarna, ett har varit på lagning då sömmarna hade ruttnat. Dessa har ruttnat pga. en produkt som jag aldrig mer kommer att använda, tar detta i ett separat inlägg.

Innan det var dags att rida Noell så tog vi en lååång mysstund =) Höll på att borsta och mysa i en timme <3

Vi begav oss till ridbanan, joggade och böjde lite, men jag tyckte att underlaget var skit, alldelens för djupt, okej jag kanske är kräsen eftersom vissa galopperade?! Men jag är väldigt rädd om min lilla prinsessa, om något händer henne så kommer jag att falla i tusen bitar. Så när Noell kändes mjuk och fin så skrittade vi ut i skogen en sväng istället :) Det var nog lika bra och allt som allt var vi borta i en och en halv timme, så lite motion fick vi oss =) Dock tkr jag att Noell har varit så spänd när vi ridit ut nästan hela hösten, i somras var hon så lugn och lydig, avslappnad. Så imorgon när jag rider ut så ska jag hänga på gramanen och ha det raka gummibettet och så ska vi se om jag kan hjälpa henne att slappna av, jag menar absolut inte att jag ska ha gramanen spänd och så utan den ska bara vara som en liten hjälp.

När vi kom hem pussade jag lite mer på henne och så smörjde jag läder, sopade i sadelkammaren och mockade :) Känner mig lite skönt trött efter lite fysiskt arbete, det är så mkt sitta och använda huvudet på veckorna så jag behöver det praktiska på helgerna!

kram!

Av Linda Mårtensson - 19 november 2010 16:44

Hejsan alla fina läsare :) Idag vilar våra hästar, de har gått hela veckan och behöver vila upp sig lite, eller är det vi? ;)

Idag hade jag en riktigt soft dag på skolan =) Började halv elva, hade seminarier ca en timme (svamlade till det lite i början, annars gick det väl bra, hade saker att tillägga på alla andra vilket var bra =) Hade eget arbete på eftermiddagen, men jag gjorde klart matten till ett/halv två så sen gick jag på stan ngn timme =) Botaniserade en stund på equeen, sjukt mycket fina saker, hittade fina schabrak och en brun remontnosgrimma med vitt foder, åh, Linda vill haa :D

Noell önskar er en mysig fredagkväll <3

Av Linda Mårtensson - 19 november 2010 16:35

Tänkte lista de tre bästa bloggarna som jag läser just nu ;) Om någon vet om någon bra blogg är det bara att tipsa!


3. teamoveson -två systrar skriver om sina hästar :)


2. Emelie Brolin, team agria -duktig dressyrryttare som just nu är hos Anky van Grunsven och tränar!


1. Dressyrmupparna  -dressyrmupparna, Linn Ingvarsson och Ingrid Skoog skriver om allt möjligt, bra uppdatering och intressant läsning! Förövrigt den största hästbloggen i Sverige just nu...

Av Linda Mårtensson - 18 november 2010 18:44

Imorse red mamma och jag på ridbanan, jag säger bara en sak: Noell var helt fantastisk att rida :D Jag hittade mitt vänsterben nästan på en gång idag, vilket resulterade i att min pärla blev alldelens mjuk och arbetade jättefint med ryggen! Eftersom att det var rätt så djupt på ridbanan så travade jag bara, vi red alldelens "geléig" trav, allt var liksom som avslappnat tuggummi, helt perfekt ;)  


Nej, det ridpasset kommer jag att leva på ett tag, kan behövas i dessa mörka tider, men faktum är att November snart är slut :D Det betyder att jullovet och ljusare tider stundar snart och dessutom kommer vi att sparka igång Karin-träningarna också, jag längtar en hel massa!!!!


NU-tillbaka till historieboken....

Ovido - Quiz & Flashcards