Linda Mårtensson

Alla inlägg under oktober 2010

Av Linda Mårtensson - 11 oktober 2010 17:39

På fredagen och lördagen red jag mkt lösgjörande och skänkelvikningar, några blev riktigt bra! :D

Annars nosade jag mest lite på rörelserna och tänjde och böjde tills Noell var som en liten geléråtta ;)


På eftermiddagen tvättade vi alla hästarna, Cesar var en riktig smutsgris! Sen glänste de jättefint!

Av Linda Mårtensson - 11 oktober 2010 17:30

Hejsan alla, jag har inte hunnit uppdatera på en vecka :o Men jag har haft kemiprov, historiaprov på typ 70 sidor och en massa annat....Denna vecka har jag matteprov, kul, eller inte.

Förra måndagen skrittade vi iaf ut, det gick bra :)


På tisdagen tränade vi för Karin, det gick också bra! Jag fick jobba väldigt mkt med Noells högersida som satt fast, på slutet lossnade den, det kändes skönt :) Annars jobbade vi med några programdelar, massa skänkelvikningar.


På onsdagen skrittade vi en lite längre sväng, Noell var mjuk efter allt lösgjörande =)


Torsdagen var vilodag och tur var väl det, jag blev typ helt slut och sov i två timmar för att sedan försöka lära mig någon historia över huvud taget.


Det var en snabb dragning! :P

Av Linda Mårtensson - 4 oktober 2010 19:03

Må: skritt

Tis: träning för Karin

Ons: skritt

Tors: vila

Fre: ridbanan

Lör: lösgjörande

Sön: tävling i Ö-vik, LC:2 (final Sogeti cup) LA:1


Veckomål: Att ha en lösgjord häst som är fit for fight för tävling (trots vinterskruden ;))

Av Linda Mårtensson - 4 oktober 2010 19:00

Då var ännu en vecka passerad. Jag är väldigt nöjd med Karin träningen, det kändes verkligen som att vi angrep mina svagheter och rättade till dem bra, det är knappast fullbordat än, men snart, ska kämpa med dem! Sen är jag också väldigt nöjd med hoppningen =)

Av Linda Mårtensson - 4 oktober 2010 18:43

Igår tränade vi en massa ;) Först jobbade jag med Noell :) Först lossade jag på henne, jobbade lite på "Sonny-vis", det är bra att ha många verktyg i verktygslådan =) När jag tränade för Sonny fick jag jobba med mycket ställning och styra endast med skänklarna. Efter en stund hade Noell kommit igenom riktigt fint! Då jobbade vi med några rörelser, någon ryggning, några skänkelvikningar, lite övergångar skritt-galopp och lite förvänd :) Skänkelvikningarna fungerade riktigt fint, jobbade lite efter denna övning: dressyrmupparna, vilket gick finfint, behövde inte alls göra särskilt många då hon lyssnade jättebra :) Förvända galoppen var bara, wow! Vilken samling hon har fått :D


Efter lunch var det Maya och Noddes tur! Vi jobbade väldigt likt dagen innan för att det skulle befästas riktigt. Det verkar som Maya börjar få lite mer koll iaf!


På em. var det dags för Cesar och Nova. Jag jobbade mycket lösgjörande och tränade på galoppfattningar :) Han kändes ganska mjuk, han bockar dock fortfarande lite i fattningarna ;) Men vi jobbar på! Nästa helg kanske jag kan träna mamma lite :)

Nej nu måste jag ut i stallet för matpackning, vattenfyllning och skrittur!

kram

Av Linda Mårtensson - 2 oktober 2010 20:03

Idag har jag bara ridit ut i det fina vädret, nice! ;)

Först tog jag en sväng med Cesse ;) Vi red tillsammans med Nina och Putte, jag älskar att rida ut med Nina, hon är mitt <3 Sååå mysigt var det, vi ses alldelens för sällan, men så är det när man har häst, man hinner inte allt, dygnet har ju bra 24 timmar...

Sen red jag Noell med Kristine och Nova. Ellinor var här och red Zippen, så där fick man sig ännu en trevlig pratstund :)

Jag är så lycklig, jag tror att Noell också är det, vi är verkligen oskiljaktiga, vi är ett. Noell lyssnar på minsta vink, om jag skrattar ökar Noell farten och spetsar öronen :) Vi hade superkul idag, nu ska jag äta middag med K&M, det blir enchiladas, mums!

Av Linda Mårtensson - 2 oktober 2010 13:24

Hejsan alla!

Igår kväll hoppade vi lite för mamma, shiiit vad kul det var! :D Vi har inte hoppat på hela sommaren så det kändes härligt att ta upp det igen =)

Jag började med att rida henne i en låg form och såg till att få henne formbar runt skänklarna, hon var verkligen avspänd och fin :) Flyttade lite skänkelvikningar och galopperade igång i ganska friskt tempo :o)

Vi hoppade fram på ett vanligt litet hinder, första sprången kändes lite ringrostiga, de var nog inte de vackraste ;) Sen hoppade hon jättefint :) Hoppade sedan en serie, två studs-två galoppsprång-hinder. Noell kom till och med ihåg hur man hoppar studs :) Kom lite nära första gången så då rev hon första studsen, men sen flöt det rätt bra, sista gången hoppade hon sååå fint, fick jättefint flyt! Känns att Noell har blivit "vuxen", hon är inte alls särskilt hetsig, mamma tycker att det är bra, fast jag saknar faktiskt vildingen ;D Kanske blir andra bullar sedan när hon blir klippt, men ändå xP

Imorse var jag iväg och tränade Maya och Nodds ;) Idag fick de träna på formen i trav, han börjar bli fin i skritten nu så då ska vi över nästa tröskel, Maya måste också träna upp sin känsla, hitta balansen mellan drivning och förhållning =) Vi ska nog köra på imorgon också, så det blir riktigt "in nött" :)


Nu blir det stallet igen, ska rida Cesar också för mamma är i fjällen med "the grabs" (pappa och Marcus) ;) fin stavning för övrigt, haha :P

kramisar!

Av Linda Mårtensson - 1 oktober 2010 17:27

Ett sånt här bett köpte jag igår, så nu vet ni det :)

Ovido - Quiz & Flashcards