Linda Mårtensson

Alla inlägg under oktober 2010

Av Linda Mårtensson - 14 oktober 2010 20:03

Moorlands Totilas är nu såld, det ryktas om att de sålde honom för ca 10-15 miljoner euro!!!!

Stackars Edward säger jag bara, jag vet hur det är att förlora sin bästa, det blir knappast lättare eftersom han har en så stark personlighet....

  Det går verkligen inte att se sig mätt på honom!

Av Linda Mårtensson - 14 oktober 2010 11:56

Noell är världens bästa, jag blir alltid så glad av att vara med henne =) Vi var ute och skrittade igår och det var tokmysigt :)

Dock när jag höll på att borsta henne så hittade jag något som var mindre mysigt :/ Nu när hon har vinterpäls så krullar sig håren mellan sadelgjorden och frambenen på ett ställe så det skavs pyttelite, men det har hållt sig rättså fint för jag har varit noggrann med borstning etc., har även smörjt en mjukgörande salva någon gång när hon t.ex inte skulle ha sadeln dagen efter för att mjuka upp huden lite. När jag borstade igår upptäckte jag att hon var alldelens mjällig där?! Måste ha kommit de senaste dagarna, då jag är helt hundra på att hon iaf inte hade det i helgen, väldigt mystiskt...får väl tvätta med något mjällschampo där då kanske. Jag använde ett nytt schampo på henne när vi skulle tävla i söndags, men det vore konstigt om hon fick mjället av det eftersom hon inte har reagerat på det någon annanstans...?

Jag har en bild på det som jag kanske kan ladda upp ikväll, men vi får se, jag har som vanligt ett ganska späckat schema, slutar kl tre, har klippning halv fyra, sen ska jag väl hem och äta, och jag måste plugga till matteprovet imorrn samt ta hand om Noell =) Så jag önskar mig själv lycka till att hinna ladda upp några bilder, haha :P

Nu ska jag nog passa på att plugga lite innan kemin börjar kl 13 :P

kram!

Av Linda Mårtensson - 13 oktober 2010 10:14

Börjar med en diss! Bettet som jag köpte för ett tag sedan fungerade inte alls så som jag hade tänkt. Jag trodde att Noell skulle börja suga på bettet mer, desvärre gnagde hon på det istället. Jag tror att det beror på att mittendelen är vänd åt andra hållet? Sen har försvann en del av sötmalmen redan efter en användning, plus att det blev små repor på koppardelen, och så mycket gnagde hon inte....Däremot kan jag tänka mig att det passar bra för en häst som är lite "död" i munnen.

  


Sen till hissen då! :) Vilken går till våra hönät!

  

De gröna har de tyvärr gnagt upp ett par maskor i (kan bero på att våra är lite hårdhänta av sig ;) Men annars fungerar de jättebra, förlänger ättiden så de har mer att göra under dagen =) Vi ger dock hö på backen också för att annars räcker det inte, men framöver kanske vi köper några fler :) Ett annat plus är också att höet inte blir geggit även om det regnar o.s.v. En "fethiss"!

Av Linda Mårtensson - 12 oktober 2010 22:02

Ikväll var det dags för träning igen :D Idag fick vi fortsätta att lossa på Noells högerbog, egentligen är det ju jag som är problemet, jag har väldigt överlätt att bli för högerinställd, jag tittar och sitter i högersidan fast jag rider i vänstervarv, jag hoppas snart vara i mål med min snedhet, men en ovana som man bygger upp på ett ridpass kan ta hundra att återställa, tyvärr...

Men vi jobbade även med bakdelsvändningar och jobbade med förvänd i serpentinbågar! Märks att vi ligger på en annan nivå på träningen nu :D Trodde inte att Noell skulle fixa att galoppera i förvänd så snävt men det fungerade mycket bättre än väntat! =D Noell har även väldigt lätt för bakdelsvändningar så det känns inte särskilt svårt heller, gör jag rätt så gör Noell rätt!

Nu blir det nattinatti, sov sött :)

Av Linda Mårtensson - 11 oktober 2010 22:16

...men denna måndag har varit ovanligt bra för mig :) Allt har liksom flutit på, dessutom har jag nog slagit personligt rekord, åkte buss sex gånger idag xD

Det är dessutom så att när man har känt sig som en vinnare en hel dag så känns det mkt lättare att kliva upp på morgonen, trots att det är måndag och man är så sjukt trött....

Jag skrittade ut Noell i ungefär en halvtimme, jobbade lite bogen in, tagen bakdel, framdels-, bakdelsvändningar och skänkelvikningar efter vägen :) När vi var tillbaka fick Noell en välbehövlig massage med arnika och så smörjde jag upp tränset =)

nu är det faktiskt dags för sängen så jag orkar, kemi, matte och träning imorrn!

godnatt gott folk!

Av Linda Mårtensson - 11 oktober 2010 18:38

Må: skritt

Tis: träning för Karin

Ons: skritt

Tors: vila

Fre: ridbanan, hoppa?

Lör: uteritt

Sön: ridbanan


Veckomål: Jobba med skänkelvikningar!!!

Av Linda Mårtensson - 11 oktober 2010 18:36

Denna vecka har gått jättebra! Man kan inte säga annat, jag har en drömhäst <3

Av Linda Mårtensson - 11 oktober 2010 17:44

Tävlingen vi gjorde blev superb! Noell skötte sig jättefint även om orken tröt lite på slutet =D

I uppvärmningen till första klassen (LC:2) kändes hon helt underbar! Väl inne på banan tände hon till lite extra men jag lyckades hålla henne på banan iaf ;) Lite vingel i skritten, lite hastigt då och då och lite bus i första galoppen men annars bra! Vi belönades med 69,64%!!! =) Vi vann klassen före Kristine och Nova (ihopslaget) som red på 67,någonting%! Vi vann även Sogeti cupen som gått under året i resp. kategori!!! Så jäkla underbart!! :'D Allt slit har gett resultat!


Sen var det lite paus för oss och vi hann äta innan LA:1 körde igång :) Nova var jättefin på framridningen, men både Kristine och Nova var lite trötta när de intog arenan, en del missar blev det, på en förvänd och skänkelvikningarna drog ner procenten rejält, 57,någonting% blev det.

Noell var fin i böjan av framridningen, men eftersom de hade varit så snabba på morgonen så gick jag ut och värmde tidigare än tänkt, men då kändes det långsammare, så det blev lite långt och mycket skritt och jag kände att Noell var lite trött, speciellt i huvudet. Det blåste rejält hela dagen, de hade stått på transproten i 2½ timme och sådant plus att vi har ridit lite mindre sen skolan började så konditionen är inte på topp riktigt heller. Så eftersom hon var trött så spände hon sig och blev lite springig inne på banan, hennes kropp hängde inte riktigt med i skänkelvikningarna och hon fattade fel galopp ifrån skritt, hon hade lite ojämn bjudning i skritten, ena galoppvolten blev inte heller så bra, samt så blev hon springig i längningarna men överlag var det hyffsat. Trots våra missar gillade domaren vår ritt och vi fick 65,någonting%, vi vann klassen och var bättre än d-ponnyerna, som enda c-ponny slog vi oss in på förstaplatsen =) 3 gulblå av 3 möjliga kallar jag en bra dag på jobbet!!!

Jag har en hel del bilder och även film att bjuda på, men jag hinner inte det nu, håll ut! ;)

nu ska jag jobba matte, eller kanske dra ut och skritta en sväng, föredrar det senare alternativet ;)

puss

Ovido - Quiz & Flashcards