Linda Mårtensson

Alla inlägg under augusti 2010

Av Linda Mårtensson - 16 augusti 2010 19:04

Hejhej =)

Imorse så red jag Noell ett pass på ridbanan. Noell var lite trött och matt i kroppen idag, hon gick fint men helt utan det där extra som hon brukar. Antagligen långritten som sitter i så jag tog det lugnt idag. Värmde lite och sen red jag en liten övning med volter och rakriktning, red en liten stund tills att hon kändes mjuk och loss, sedan körde jag ett varv i förvänd åt båda håll på volt. Sen travade jag av och kramade om min fantastiska lilla ponny :') Tror även att hon var lite trött för mamma släppte ut dem riktigt tidigt imorse och de gick inte in särskilt tidigt igår heller. Efteråt fick hon en mjukare massage över i princip hela kroppen vilket uppskattades ;) Hon fick lite arnika över länden för det känns lite hårt där.


Något jag funderar på är varför jag upplever att alla våra hästar har mer muskulatur på den sida av halsen där inte manen ligger??? Jag har alltid tyckt att det är så men ingen har någonsin kommenterat det?! Är detta ett fenomen som finns hos fler hästar??? Tacksam om någon svarar!


Något som jag faktiskt glömt att berätta är att igår var vi och hämtade Cesars vagn :D Den är röd och jättesöt ;) Det är dock punka på ett av däcken, men när det är ordnat så ska vi minsann köra =)


I övrigt så har jag sysslat med att riva hage idag :) Nu är det bara två till som ska rivas men först ska vi "städa" lite i skogen och sätta upp två vinterhagar =)

Puh...det är mkt som man vill ska vara färdigt innan skolan börjar igen, det blir heller inte mer tid över när jag är uppbokad på tävlingar nästa helg, att jag ska rida två hästar två dagar och så ska jag väl köra en sista träning med Maya och Nodde också innan skolan börjar =)

kram!

Av Linda Mårtensson - 15 augusti 2010 22:59

Må: lösgjörande och teknink på ridbanan

Tis: träning för Karin, rida Cesar på ridbanan

Ons: jogga ute

Tors: Noell vilar, rida Cesar

Fre: lösgjörande och teknik på ridbanan, rida Cesar

Lör: lösgjörande ute

Sön: vila


Veckomål: Stärka förvända galoppen, fila på skänkelvikningana.

Av Linda Mårtensson - 15 augusti 2010 22:56

Denna vecka har varit super, Noell har varit så fin på träningarna och hon klarade den långa uteritten helt obemärkt, men för säkerhetens skull skrittade jag henne idag ändå ;)

Av Linda Mårtensson - 15 augusti 2010 22:01

Hej hej nu bloggar jag från mobilen. Haha väldigt drygt :pIdag har vi skrittat ut barbacka, det gick bra :-). Men jag har inte så härliga skavsår på rumpan xD. Noell kändes mkt piggare och fräschare än vad jag trodde men jag skrittade ändå för imorgon ska jag rida på banan hade jag tänkt :PPuss

Av Linda Mårtensson - 14 augusti 2010 17:23

Idag har vi varit ute på långritt upp till "rännöbodarna", vi red ca 1,7 mil! Vi skrittade såklart största delen men det blev även en del trav och galopp, Noell tyckte att det var superkul att få sträcka ut galoppen lite! :D Jag är sådan att jag tycker att det är absolut roligast att träna, men ibland är det faktiskt riktigt skönt för häst och ryttare att koppla av i naturen :) Ja, okej vi gjorde en del små "dressyrövningar" efter vägen och hon fick självfallet inte välja form hur som helst ;) Men jag lät henne vara lite mer fri än vanligt.

Totalt red vi nästan tre timmar och i mitten hade vi en timmes fikapaus :) Noell ville gärna ha min macka istället för att äta gräs, tokponny ;) Pappa fixade fikat och hade även med sig vatten till hästarna :)


När vi kom hem trötta men glada (själv har jag några härliga skavsår ;)) stretchade jag Noell och så fick hon en ljummen och behaglig dusch (numer tycker hon att det är härligt med vatten;)) Och så masserade jag lite arnika och så fick hon även lite is gel på benen. Det var en mycket glad och nöjd Noell som rullade sig i hagen efteråt ;)


Imorgon ska jag checka av dagsformen lite, vi får se vad det blir för typ av ridning helt enkelt, det gäller att lyssna på hästen...

Av Linda Mårtensson - 13 augusti 2010 23:11

...är det nu innan skolan börjar, shit typ en vecka kvar, jag har inte gjort något speciellt denna sommar men ändå har den rusat iväg på något sätt...


Igår rev jag en av sommarhagarna, bara tre kvar och två ska byggas...

Kristine och Nova hade hoppträning för Eva, de var jätteduktiga!!! Nova var äntligen pigg! Verkligen uppe och hoppade med ryggen :) Kristine sken som en liten solstråle...

På kvällen red mamma och jag ut en liten sväng, det gick finfint! Jag red med gramanen så Noell ska stärka sig ytterligare.


I förmiddags tränade jag Kristine och Nova lite :) Det stod lösgjörande idag på schemat, herregud, det var längeeeesen Nova gick så bra! Hon var så framme och ja...allt var perfekt! Många övergångar red de...


Efter lunch var det Noells och Cesars tur! Noell fick jobba med stärkande och lösgjörande övningar, såsom övergångar, förvänd galopp och så flyttade vi lite för skänklarna. Noell kändes fin, försökte att rida henne ganska låg hela tiden och det fungerade riktigt bra! Förvända blir bättre och bättre, men hon är lite svagare i den vänstra så det får vi jobba lite på.

Mamma och Cesar testade att ta några skutt idag, för första gången! Häst och ryttare sken ;) Cesar var superduktig!!!


Bilder kommer när jag har lite tid, imorrn ska vi rida en långtur, i mestadels skritt :) Hoppas att det går bra!

Nu är jag supertrött och ska upp tidigt...godnatt!


ps. nu följer jag även SM med spänning, gör ni också det??? ds.

Av Linda Mårtensson - 11 augusti 2010 22:53

Idag har det varit riktigt fint väder igen, efter allt regn och dis! Jättehärligt :)

Jag har haft en väldigt slö dag, jag har liksom inte känt för att göra något direkt :/ Men jag har iaf tagit bort det gamla höet i hagen som våra går i just nu, tagit hand om Zip eftersom Maria inte kände sig pigg idag och så har jag skött om lilla älskling såklart :D Kristine och jag tog oss en promenad nu på kvällen med pållisarna :) Jag körde ca fem min. "long reining" med båda två också :) Det känns att Noell blir mer van att promenera för hand nu för det går lättare och lättare för varje gång =)

Nej nu kallar sängen på mig, höres!

Av Linda Mårtensson - 11 augusti 2010 13:30

Glömde att berätta en rolig grej igår! Karin pratade lite med mamma om helgen, hur det hade gått o.s.v Hon hann se min ritt i fredags och hon sa att den ritt jag gjorde absolut inte var värd 62%, utan vi borde fått minst 7-8% mer!!! :D Det kändes otroligt skönt att höra, jag menar, när man rider den bästa ritt man gjort hittills så är det inte kul att bli sänkt procentmässigt, på hemmatävlingen t.ex fick vi drygt 66% och hon gick mkt bättre än det i fredags...


Sen hittade jag en jättefin bild på oss när vi tävlade i Kovland, Malin Sahlin har knäppt den! Förövrigt rider hon Köhls Fidolina ;) Det är bilderna längst ner!

kram :)

Ovido - Quiz & Flashcards