Linda Mårtensson

Alla inlägg under februari 2012

Av Linda Mårtensson - 10 februari 2012 11:05

Kass uppdatering den här veckan - I know. Meen, jag har varit dunderförkyld hela veckan, gick på skolan i måndags men efter det har det varit lite dött... I onsdags sov jag exakt hela dagen pga feber, sjukt tråkigt. Jag red i måndags och tisdags på banan iaf och Noell var galet fin i tisdags! Hon var superpigg, mjuk och blev helt överlycklig när jag bad henne göra enkla byten, haha. 


Hursomhelst har hon nu vilat två dagar, men så fick det bli för jag har inte haft någon annan som har kunnat motionera henne. Idag är dock planen att rida, trots att jag snörvlar och är hemma från skolan (ibland får man, enligt mig, prioritera bort skolan om man tar igen det sen) för imorgon är det faktiskt så att vi har blivit antagna att rida för självaste förbundskaptenen!! Trots att jag är förkyld så tänker jag banne mig inte missa denna chans! Noell är väl egentligen inte heller riktigt på topp eftersom hon har vilat lite för mycket den senaste veckan. Med tanke på att hon går ute så pass mycket i hagen och rör sig samt är bra grundtränad så tror jag att det inte ska vara några problem!


Nu ska jag försöka ta igen lite skolarbete och fortsätta ta hostmedicin, nässpray, halstabletter osv innan jag och Noell beger oss ut en sväng och känner på formen, höres! (ursäkta för ett extremt rörigt inlägg)

Av Linda Mårtensson - 9 februari 2012 18:12

       

Bjuder på ett par bilder från min 18-årsdag (:

Av Linda Mårtensson - 4 februari 2012 22:03

God kväll!

Idag har jag påbörjat mitt 18-års firande fastän jag inte fyller förrän imorgon.   Det bar av till min farmor idag för middag och tårtätande, väldigt gott! Jag fick rosor, bestick-uppsättningar (de vill tydligen ha ut mig ur huset snart, haha) och ett litet collage på mig från lite olika åldrar.   


Ja, vad mer ska jag säga? Vi har haft helt sjuka grader, -28 nu... Jag har inte ens tänkt tanken att rida, så det har blivit vila både måndag, torsdag och fredag den här veckan. Förhoppningsvis är det lite mildare imorgon så att vi kan ta oss en tur. Tråkigt att inte kunna träna, men samtidigt har Noell gått ganska hårt nu ett tag så det skadar inte med lite extra vila för det är ju då hon bygger upp muskulaturen.

 

Avslutar detta inlägg med sommardrömmar, ser så otroligt härligt ut!

Av Linda Mårtensson - 3 februari 2012 12:45

Hejsan.

Det är väldigt kallt här i norrland, termometern närmade sig tjugo minusgrader imorse. Alldeles för kallt om ni frågar mig! Noell har både ulltäcke, stalltäcke och vintertäcke för att inte frysa och självklart blir det en massa extrahö!


Igår  hade jag en hel del skolarbete att jobba med och det tar mycket tid. Igår jobbade jag med en matteuppgift i en hel timme, visserligen en stor uppgift med nio deluppgifter i, men det ger ändå perspektiv på hur lång tid allt tar för att hjärnan ska hinna förstå och komma ihåg saker och ting! Nu är det bara är några enstaka dagar till min 18-årsdag så det är hög tid att välja en trafikskola så att jag kan köra någon form av intensivkurs under sommaren och sen är det mycket annat som måste fixas , som vanligt... Därav kändes mitt huvud lite som mosad banan när jag väl skulle ut till stallet så mamma tyckte att jag skulle skippa den skrittur som jag hade tänkt rida. Jag löd det rådet för det var svinkallt, klockan var mycket och jag hade inget sällskap heller. Smågalen som jag är så fick jag istället idén om att börja vänja Noell vid tömkörning istället. Jag drog på träns, gjord, ländtäcke och tömmar och så gick vi omkring på gårdsplanen i ca 10 minuter, haha... Noell blir väldigt misstänksam med nya saker så jag ledde henne mest för att hon skulle vänja sig vid att ha tömmarna längs sidorna. (: Hon var lite stressad (kan bero på kylan också iofs) men hon skötte sig och lyssnade hyffsat ändå.

Jag får se när det blir av nästa gång, då ska jag ha mamma med mig så att hon kan leda henne medan jag går mer bakom.

Nu ska jag ha biologi-lab och sedan är det heeelg!

Av Linda Mårtensson - 1 februari 2012 23:00

Godkväll kära bloggläsare!


Tänkte göra ett litet inlägg om hur det är med oss, såhär mitt i veckan, första februari och allt. I måndags åkte jag somsagt skridskor och det blev mycket roligare än vad jag trodde att det skulle bli! Jag gjorde till och med två mål när vi spelade bandy *stolt tjej*, haha. Jag vågar ta för mig mer nu på idrotten, under högstadiet kände jag mig så värdelös på allt men nu vågar jag minsann! Jag fick betyget G i nian i idrott, vilket inte direkt höjde mitt självförtroende. Det är inte så roligt att få samma betyg som de som var med ett fåtal gånger, mest skolkade, när man själv var med jämt och dessutom alltid fick MVG på alla teoretiska prov som hade med kondition, styrka osv att göra... Gymnasiet blev verkligen en nystart för mig, min idrottslärare sa att jag låg någonstans mellan VG och MVG i höstas och då hade vi bara gjort ungefär halva idrott och hälsa A så hon visste inte exakt, men för mig känns det riktigt roligt oavsett! Dessutom har jag kompisar som är positiva och puschar på, så nu tränar jag ungefär två gånger i veckan utöver den ordinarie lektionen, helt frivilligt!  Med anledning av denna diskussion vill jag även passa på att länka till ett blogginlägg av Emelie Brolin, som verkar ha upplevt ungefär samma sak som jag: http://blogg.agria.se/emeliebrolin/2012/01/18/ska-vi-verkligen-behova-forsvara-oss/


Under kvällen hade jag mycket plugg så Noell fick vila. Jag kunde dock inte hålla mig från att träna lite "frihetsdressyr" sådär på kvällskvisten, jag blir så inspirerad av ponnyakuten och Noell och jag behöver verkligen öva upp vår kommunikation. Det kändes väldigt bra, hon var för ovanlighetens skull väldigt koncentrerad och lugn. Det är bara att jobba på helt enkelt!


Igår körde jag ett friskis&svettis pass på lunchen, gick bra men jag hade dock sträckt till min ena höftböjar-muskel  så vissa rörelser gjorde lite ont. På kvällen red jag ut med mamma och Kristine. Vi körde lågintensiv träning, skrittade en bra bit och joggade i trav i två längre sträckor. Noell kändes fin, lite stel i början men hon mjuknade efter en stund och jag kunde leka med både ställning och form lite hursomhelst.


Imorse när jag vaknade så hade jag en hejdundrande träningsvärk! Passet hade verkligen tagit och jag hade ont lite varstans. Jag behövde inte göra mig iordning för någon skola då det har varit friluftsdag idag. Började dagen med lite kemi-plugg innan jag och Noell gav oss ut för en genomkörare på banan. Det var ganska kallt, ett par gnistrande centimeter pudersnö och soligt - helt underbart med andra ord. Noell var lite dryg när vi skulle gå ner till banan, hon blev "rädd" för småsaker och höll på så jag blev tvungen att säga åt henne på skarpen - bara för att hon inte har ridits ensam på ett bra tag nu så är det ingen godtagbar anledning till att dumma sig, tokhäst. Hon skärpte till sig ialla fall och när vi kom ner till banan så tog vi oss igenom ett riktigt superpass. Jag kom verkligen åt hennes svaga vänstersida idag så att hon fick en korrekt böjning i bålen och inte bara i nacken/halsen. Det blev en hel del skänkelvikningar på raka och böjda spår, serpentinbågar, diagonala slutor samt bak- och framdelsvändningar i skritt och trav. Jag varierade formen lite under passets gång, men plockade aldrig upp henne i tävlingsform utan fokuserade på att hålla en rund och lite lägre överlinje - precis vad hon behöver. Noell skummade ordentligt i båda mungiporna och frustade förnöjsamt passet igenom! Inga spänningar och motstånd, allt flöt på, jag kom åt de svaga punkterna och det blev lite blandat styrketräning och smidighet, äkta vardagsarbete. När jag ändå är i en positiv anda så kan jag passa på att slänga ett gott ord för sprenger ultra KK! Noell älskar det verkligen och det ger en mycket bra känsla i handen! Hon "otålighetstuggar" visserligen på detta också precis som på alla andra bett jag testat - men när jag väl rider henne på tygeln så suger hon bara på det och skummar mycket. Visserligen dyrt, men ändå värt pengarna!


På eftermiddagen så styrde vi kosan mot ATG Bergsåker för att få domen. Jag har varit väldigt nervös och verkligen hoppats på att hon inte skulle ha växt till en pytteliten d-ponny. Noell tyckte mest att chipkontrolls-aparaten var läskig och mätstickan var också lite läskig i början, men annars var hon duktig och jag är väldigt nöjd över att hon skötte sig så exemplariskt när hon travade upp för veterinären i springgången. Det Noell gillade bäst på dagen var naturligtvis vattenkoppen i boxen som hon fick låna medan vi väntade på vår tur - hon undrar nog varför vi inte har sådana roliga tekniska prylar hemma.  Enligt Noell är det sjukt roligt att trycka så att det låter och självklart att skvätta större delen av vattnet omkring sig, haha. Jag kunde som tur var åka med lättnad över mig därifrån - min lilla bebis är nu mätt till 137 cm! Hur nu det kan komma sig!? Som femåring blev hon mätt till 137,5 och som sjuåring till 139,2... Visserligen var hon 137,4 nu efter att de dragit av för broddar och skor, men enligt de nya reglerna så avrundar man ju neråt till hela cm. Det kan väl inte vara så att hon har krympt liksom?! Jaja, det är ett mysterium som jag antagligen inte kommer att finna svar på. Den enda logiska förklaringen till det hela som jag kan finna är att hon trots allt spände upp sig lite förra året trots att jag inte tyckte att hon var så jättespänd, men det spelar faktiskt ingen större roll för hon hamnade i vilket fall under 140 sträcket och det var ju huvudsaken!


Nu - sleep. Kramar på er! (hoppas att ni stod ut med mitt utdragna inlägg)  

Ovido - Quiz & Flashcards