Linda Mårtensson

Alla inlägg den 15 februari 2012

Av Linda Mårtensson - 15 februari 2012 20:15

Hejsan alla fina människor!

Jag har fullt upp som vanligt, men jag gör mitt bästa för att hålla er uppdaterade. I helgen var det fullt upp, i lördags var det först träning och sedan red jag även Nova en liten sväng på banan. Hon hade vilat ett par dagar eftersom Kristine också har varit krasslig så hon kändes lite stel, men mot slutet blev hon fin! Det känns minst sagt lite konstigt att sätta sig på en b-ponny när man är 18 år... Jag är lite stor men jag rider bara ett kort och lätt pass, dessutom verkar inte Nova bry sig något för hon bockade t.o.m


På söndagen hade jag tre små söta hästar att rida. Jag började med Cesar som kändes okej, men det var inte en av hans bästa dagar. Jag tyckte att han var lite väl maskig och slingrig. Nova var med nere på banan så jag fick hoppa upp på henne en liten sväng när Cesar var färdigriden. Det kändes att jag hade ridit igenom henne dagen innan för hon var mer loss i kroppen och hade mer bjudning. När de två var iordningställda och jag hade lunchat så skrittade jag ut en sväng i skogen med Noell. Hon var pigg och glad, gick och strosade i sin egen lilla värld. Hon fick mest lufsa på långa tyglar i skog och över några ängar, dock tog jag upp henne en liten sväng för att mjuka upp högerställningen.


I måndags hade vi vilodag, men igår joggade vi en sväng på ridbanan. Noell kändes lite trött i kroppen så därför fokuserade jag bara på lång och låg överlinje samt att ställning och böjning skulle gå igenom åt båda håll. Ibland måste man vara lyhörd för småsaker så att man inte börjar pressa dem till något avancerat om de inte är helt "på G". Noell tyckte hursomhelst att det var riktigt skönt att få sträcka på sig lite.


Jag var förresten också helt slut igår pga dålig sömn. Det är minsann inte det roligaste att ligga och hosta mitt i natten! Usch och fy... Min trötthet gjorde att jag inte orkade plugga inför kemi-provet som vi hade idag, så jag valde att kliva upp halv sex imorse för att repetera - galen som man är. Haha, ja jag tror att det fungerade hyffsat för jag svarade åtminstone på alla frågor (om svaren är rätt är ju en annan femma)! Som tur var hade jag bara det där provet idag så jag kunde ta 12.05 bussen hem och rida i det vackra solskenet. Noell var helt underbar idag. Vi red ute i skogen och hon var jättepigg men lyssnade ändå på minsta vink, dessutom kunde hon gå från att galoppera till att skritta helt avslappnat och frusta direkt! Det var bara såå roligt att rida, vi var verkligen ett kändes det som! Kärlek till Noell idag, min finaste.


Nu måste jag ta tag i matten, har fruktansvärt många bollar i luften nu. Kram på er!


Ovido - Quiz & Flashcards