Linda Mårtensson

Alla inlägg under april 2011

Av Linda Mårtensson - 23 april 2011 09:36

Ojoj vilken lång dag och ska jag sammanfatta den med ett ord så måste det bli katastrof!

Vi var tvungna att kliva upp halv fem på morgonen, suck. Så kan det va när de envisas med att börja tävlingen halv nio, Kristine har första start och det dessutom tar lite drygt en timme att köra -.- När vi kom fram så hade Noell bajsat ner hela svansen (hon lutar sig mot bakbommen när man kör) och så lyckades hon skaka ur hälften av knopparna, panik eftersom vi var försenade i tidsschemat. Eftersom kat. B o C var ihopslagnai LA:1 så hade jag och Kristine fått starttider väldigt nära varandra och mamma kunde nästan inte hjälpa mig någonting, Noell var spänd som ett spätt och gnäggade efter Nova hela tiden och jag var jättenervös och kunde inte fokusera för fem öre. Kristines ritt gick inte så bra, Kristine blev också nervös och fick spaghetti ben inne på banan. Nova tar varenda chans hon får att segna till och slippa undan så allt gick rättså dåligt liksom. Noells och min ritt blev katastrof, hon var nästan okontaktbar så hon visade nästan ingen skritt, travlängningarna galopperade hon sig igenom och allt var spänt och hemskt. Jag trodde att vi skulle få typ 40% eller något :( Trots det fick vi faktiskt i princip sjuor på skänkelvikningarna och förvända och vi fick nästan 60% :)


Efter den katastrofen så tänkte jag mest att det i princip inte kunde gå sämre och jag hade bestämt mig för att det skulle gå att rida henne i nästa klass (lagtävlansprogram för ponnyallsvenskan) ändå. Hon var helt hopplös på framridningen, gick bara och skrek efter Nova och hade ungefär noll fokus på mig. För att få hennes uppmärksamhet så kickade jag till henne lite med skänkeln och jäklar vad sur hon blev! Svarade upp med att grymta och studsa omkring på bakbenen. Mitt obstinata rödhåriga sto som beter sig som hon var fyra trots att hon är sju ^^ När vi kom in i ridhuset skötte hon sig mycket bättre och vi red igenom programmet med en hel del missar, ganska hastigt och mycket spänningar, dessutom var hon väldigt trött efter allt sitt hetsande under dagen. Vi fick trots allt 61,71% och låg på tredje plats ända tills sista ryttaren hade ridit och halkade ner till fjärde. Jag var ändå nöjd, debut i en svårare klass, första tävlingen på året, andra regionala tävlingen, tufft motstånd, alla omständigheter under dagen samt att vi knappt tränat något för tränare på hela vintern :)


Nu har vi bestämt att jag och Kristine ska åka på olika tävlingar så långt som det går, det fungerar inte när Noell hela tiden ska hålla koll på sin "flock". Tyvärr suger utbudet så det dröjer ett bra tag innan Noell och jag kommer ut igen. Dessutom har Karin någon slags träningsplan för oss, jag vet inte riktigt när det blir men hon ska iaf gå igenom Noell med ultraljud för att mjuka upp muskulaturen. Sen måste vi träna mycket styrka och lösgjordhet, för exempelvis skänkelvikningarna och ryggningarna gör hon lätt som en plätt. Vi måste finna mer samling och lösgjordhet så att Noell vilar mer på steget och jag måste traggla min sits hur mycket som helst...

Här kommer ett gäng väldigt oseriösa bilder :P

Nej vi sprider inte alls ut oss runt transporten...?

                                                    

Galna, älskade ponni

Av Linda Mårtensson - 23 april 2011 09:27

Min skärtorsdag var ganska späckad faktiskt :)

På förmiddagen gjorde jag iordning en del grejjer till tävlingen osv. Kvart i tolv kom Jossan och gick igenom Cesar. Han var väldigt mycket bättre! Det enda som är kvar är halsen. Vi vet inte om det kan vara något annat än muskulaturen som spökar eftersom han har så svårt att böja huvudet åt vänster, kanske någon mental spänning eller så. Dock har han blivit mycket bättre så vi ska skynda långsamt och sedan kolla upp han om en månad igen för att se om det har blivit någon förbättring.


På eftermiddagen var det ridning, massering och stretching av Noell som gällde. Hon kändes helt okej, inte dålig men jag kan heller inte säga att hon kändes superfin. Red bara runt lite koner för att lösgjöra henne :)


Kvällen spenderades med att tvätta hästar. Tur att Nova är så mycket klippt nu så att smutsen inte är så ingrodd, hehe ;)

Av Linda Mårtensson - 21 april 2011 08:16

Idag har jag vaknat på ett strålande humör! :D Det finns faktiskt inget bättre än att gå ut till stallet alldelens ensam klockan halv sju på morgonen och höra fågelkvitter och några hungriga pållar som gnäggar åt en :') Jag känner mig dessutom rätt så utvilad och jag har inget stressigt schema idag :)


Under förmiddagen ska jag börja putsa på en del saker som jag inte behöver använda när jag rider och packa lite. Vid lunchtid kommer Jossan hit och går igenom Cesar, då kommer jag självklart vara närvarande för att lära mig ett och annat =) Kristine går bara halvdag så vi rider direkt efter att Jossan har varit här och Noell får självklart en riktig stretch och förhoppningsvis lite massage efter passet. Kvällen kommer att spenderas med att tvätta två übersmutsiga ponnyer samt flätning av manar, nice!

 

hörs sen!

Av Linda Mårtensson - 20 april 2011 22:39

Tänkte fortsätta berätta lite om den här veckan fram tills idag :)


I måndags skrittade jag och Noell ut en sväng. Noell fokuserade mest på att gå så fort hon bara kunde och jag försökte träna på min sits och hållning, harmonerande kombination...? Kanske inte den bästa, hehe ;) Nä, men det gick faktiskt bra!


Igår hade mamma genomkörare med både mig och Kristine! Det gick väldigt mycket bättre än träningen i söndags. Jag blev ständigt påmind om axeln och att slappna av -det är ytterligare ett av mina problem -.- När jag slappnar av, vrider med kroppen i svängarna och sitter med knutna händer om tyglarna så kan jag rida i en jättehärlig trav med mycket tryck under dojjorna! :D När hon har den traven flyter skänkelvikningarna som smort. Jag kommer dock bara försöka plocka fram den strax innan det är dags att gå in på banan, annars kommer hon inte orka pga styrkan. Hon gjorde en superfin ryggning och galoppen kändes fin =) Efter ett sånt pass har man lite mer självförtroende och allt känns lite lättare!


Idag har Noell fått ha en vilodag, jag har dock masserat henne med lite arnika (: Jag har även hjälpt mamma och Cesar! Gud så duktiga de var idag!!! :D Mamma red jättebra och Cesar såg ännu lite mjukare ut. Vi jobbade samma som vi håller på med just för tillfället, nämligen: övergångar, svängbarhet och framförallt galoppen. Imorgon kommer Jossan, hoppas att han är bättre nu!


På återbloggande imorgon, då är det tävlingsförberedelser som gäller! :D

kram

mysbild för någon kväll sedan

Av Linda Mårtensson - 20 april 2011 22:35

                    Ni får titta på Cesar och igga mig -ofixad, fula miner och totalt omatchad outfit haha :P

Av Linda Mårtensson - 20 april 2011 18:29

Det är till stor del pga av den här träningen som jag verkligen har gått och funderat på en massa saker och känt mig lite nere. Jag har ridit ganska mycket själv senaste ridpassen och detta har lett till att jag har försämrat min vänsteraxel igen :( Jag har nu jobbat med axeln i ett år och det har inte försvunnit än, så ni kanske förstår varför det kändes tungt. Men vafasen liksom -bryt ihop och kom igen! Jag fick rida flera varv och bara tänka på axeln, sedan gick det faktiskt bra :) När jag vrider fram vänsteraxeln så vrids även mitt bäcken och jag belastar högersidan mer -det är därför Noell är så stel i sin högra bog :'( Till råga på allt blir min vänsterskänkel väldigt svag och kommer i fel läge. Det är otroligt viktigt att ha en eller flera bra tränare som upptäcker sådana saker i tid. Första gången jag fick en kommentar om min axel var 2008, sedan tränade jag inte mer för den tränaren (ingen "vardagstränare" för mig) och de som sedan tränade mig kommenterade det inte?! Kanske var det så att de inte såg det, men en tränare bör helst göra det. Hursomhelst så har det resulterat att jag red i två år (kanske längre?) med något höjd/framdragen vänsteraxel innan jag började träna för Karin (2010)! Det är också därför som det är så otroligt svårt att jobba bort det, tyvärr.

Men sånt är livet! Ingen ryttare är helt rak och alla har sitsproblem. Eftersom Noell är så otroligt känslig så blir det desto tydligare. Jag har nu bestämt mig för att det ska gå, jag måste få bort detta för att komma vidare. Så nu försöker jag stretcha, ber mamma linimentera axlarna och försöker hålla det i tankarna så mycket som möjligt! Min snälla mamma försöker även följa med mig när jag rider för att påminna mig -all the time! :D Det finns inget bättre än att ha en tjatande mamma vid sidan av ridbanan <3


Sluttjatat om mina axlar iaf och tillbaka till träningen. Vi fick även rida skänkelvikningar och förvänd galopp. Skänkelvikningarna i LA:1 är verkligen svåra :O Jättesvår linje och Noell vill gärna förkomma mig. Jaja, det gäller bara att ha kontroll, då går allt! Den förvända galoppen gick också jättebra efter lite instruktioner av Karin :) Noell började haja det här med serpentinbågar och samling! Men ännu är hon lite svag så jag förväntar mig inte att det blir lika bra på tävlingen än, men snart så! :D

 

mon étoile! <3

Av Linda Mårtensson - 20 april 2011 18:14

I söndags red jag Cesar =) Han var jätteduktig! I traven jobbade jag mest med följsamheten och formen. När han kändes fin galopperade jag en hel del, kul nu när han är lite mjukare och man kan börja ordentligt med galoppen! Gjorde inget annat speciellt så istället för att skriva en massa så bjuder jag på lite bilder som Kristine knäppte :)

                     

Vi var inte så snyggt klädda för en fotografering, men ni kan ju få ta del av lite vardag! Livet med hästar är inte så glamouröst och det är viktigare att hinna med att träna hästen ordentligt än att hålla på att matcha ihop outfits. Förresten vill jag tillägga att jag hatar att rida med ridväst! Jag tycker att sitsen blir stel och förstörd, men jag ville ha det pga av blåsten och Cesar är inte så säker att rida i trafiken då. Säkerheten först! Sen skadar det inte att vara en bra förebild heller :) Jag har faktiskt en del porträttbilder också, men de kommer i ett separat inlägg (:


Efter träningen fick han sig en riktig massage-genomgång av mig, najsigt tyckte Cesar ^^

Av Linda Mårtensson - 20 april 2011 17:53

Hittade en gammal brosch som jag tycker är jättefin =) Egentligen hade jag tänkt köpa en ny plastrong som jag har tittat ut, men det får bli när jag inte har så mycket utgifter som jag har för tillfället ;) *hoppas på ett sommarjobb*    

Visst blev det fint? :D

Här är några andra plastrongnålar som vi har :P

Några av dem har vi vunnit på tävlingar, därav har vi likadana xP

Ovido - Quiz & Flashcards