Linda Mårtensson

Alla inlägg den 2 april 2011

Av Linda Mårtensson - 2 april 2011 20:57

Puh, vilken dag!


Startade upp dagen klockan åtta, en halvtimme senare än jag hade tänkt :P Åt frukost, kollade upp de närmaste tävlingarna och lite sånt. Vid nio körde jag igång plugget och höll på lite för länge så det var bara att skynda ut och mocka och kasta i sig lite lunch innan det bar av mot MRF.  Väl där var det u-sek möte, planerade lite inför en massa aktiviteter i vår :) Men det roligaste vi tog upp var jubileumsdagen! Vår klubb fyller ju 40 år i år så det kommer vi att fira med lite extra speciella priser på tävlingarna mm, men det roligaste är jubileumsdagen som kommer att anordnas i början av hösten ;) Avslöjar inte mer än att det kommer att bli en rejäl hästfest med massor av skoj! :D


När Kristine och jag kom hem igen var det dags att fixa ordning hästarna för en härlig uteritt i alla plusgrader! ;D  Vi myste och pysslade länge, jag friserade både man, svans, pannlugg, stubb, öronhåret och hovskägget :) Så nu är donnan jättefin! Vi stack sedan ut på alla mjuka grusvägar, jättehärligt att kunna trava och galoppera någonstans :) Noell var duktig och så, men hon var väldigt ihopkrullad i halsen, tog inte stöd på bettet och "lekte" runt med bettet. Alldelens som om hon inte är nöjd och tycker att det är lite obehagligt. Hon har alltid varit gnagig på bettet, alldelens som att det är någon slags stressgrej hon håller på med. Hon gör det inte bara när jag har korta tyglar utan även emellanåt när hon går på långa och om hon står still, eller spänner sadelgjorden. Vet inte riktigt vad jag ska göra åt det, men jag tänkte börja med att inte rida på tredelat bara varva mellan rakt gummibett och vanligt tränsbett för att se om det gör någon skillnad?! Om ni har några tips så tar jag emot dem med öppna armar! Det är dessutom inte så valfritt angående bett i dressyr, man får ju inte ens rida med rakt bett....


Ikväll har vi (jag, mamma, Marcus, Kristine och Maya) hjälpts åt att mocka ur lite ur hagen, blev väl en sådär 15 kärror! Den absolut skojigaste sysselsättningen en lördag kväll, eller inte :P Men det måste göras så det är lika bra att bara bita ihop och jobba ;)


Nu är jag helt slut och tänkte gotta i mig lite popcorn och mysa :)

ha en fortsatt bra lördag hörreni!

Av Linda Mårtensson - 2 april 2011 20:43

Som rubriken lyder så har jag anmält oss till första tävlingen! Känns både sjukt roligt men också lite nervöst och vemodigt liksom. Vi har inte tränat så mycket för tränare denna vinter, totalt två ggr sen oktober...Vi har inte tappat så mycket tror jag, men inte direkt utvecklats så jättemycket heller. Men, men, vi måste ju börja någonstans ändå!


Det blir iaf i Huddiksvall den 22/4, wooaah endast 20 dagar kvar! Kristine och Nova kör bara LA:1, av lite olika skäl. Dels för att de känner att de behöver mer träning innan de kör något högre, men också för att Nova återigen fick sadelgjordsskav så de har kört barbacka de senaste typ två veckorna :/ Nova har fått skav varenda vår vi har haft henne, antagligen för att pälsen är så skör den här årstiden. Noells däremot är helt borta, hon har fått en massa rävig sommarpäls där! :D Jag och Noell ska iaf starta LA:1 och lagtävlansprogram för ponnyallsvenskan :) De är rätt lika, förutom att förvända galoppen ligger som serpentinbågar istället för på rakt spår som i LA:1. Jag kör den mest för att höja upp oss ett snäpp och börja känna på lite, tror att det programmet kommer att passa bra till Noell för att det händer saker hela tiden i det! =)

Ovido - Quiz & Flashcards