Linda Mårtensson

Alla inlägg under september 2010

Av Linda Mårtensson - 25 september 2010 19:13

Ja, då var hoppningen avgjord, vinnaren 2010 blev: Kristine Mårtensson & RMS Nova Jet :D De hade ett nedslag i grunden, de kom fel och hade korsgalopp så Nova fick inte upp frambenen tillräckligt, men annars såg det riktigt fint ut :) Vi hade inte riktigt vädret med oss, men det spöregnade iaf inte =)

Annika Lange och Courage vann på storhäst, grattis!


På eftermiddagen har jag hunnit räkna lite matte (*stolt*), vi har städat upp i uteköket (vi förvarar en del hästgrejjor där, ex. täcken), städat bland våra ridskor och ridit =) Noell var så himla fin idag, red utan gramanen och hon kunde ändå stretcha ut överlinjen och slappna av (huvudet var ända nere vid framknäna), det känns så himla skönt att hon liksom litar på mig och vågar ligga i handen och bara slappna av :D Hon var så duktig idag att jag lät henne busa lite i galoppen, det gillades, jag blev bjuden på en liten bock ;) Sen red jag några skänkelvikningar, de var riktigt fina, dock hade jag lite problem med att sitta ned i traven, Noell blev lite het och travade ganska stort och jag hade inte mina ridstövlar utan bara ridstrumpor så det var lite svårt ;) Som avslutning gjorde jag ett par fattningar ifrån skritt, vilka satt som en smäck :)

Det känns otroligt skönt att Noell och jag verkligen börjar bli ett sammansvetsat team, det har tagit sin tid, Noell är ju den första unghästen för mig och hon har inte varit lätt heller, varken i ridning eller hantering :P


Nu ska jag kila ner i stallet och förbereda lite inför morgondagen, det ska bli skoj, framförallt bra träning, nyttigt att träna på LA-program, nästa år är det färdigtävlat på lokal nivå....

kram!

Av Linda Mårtensson - 24 september 2010 21:39

Usch....Idag har jag haft den sämsta dagen på väääldigt länge.

Sammanfattningsvis kan jag säga att det har regnat konstant HELA dagen, det var någon slags brandövning på skolan, förmodligen eftersom det regnade, jättehärligt att stå ute och frysa. Dessutom höll jag på att missa bussen som jag tänkte ta hem så jag stressade ner från skolan och självklart är jag sååå smart och tar en genväg över gräset, mmm mums, alldelens lerig och hal backe lyckades jag självklart halka i så mina jeans var mer bruna än ljusblå, mina händer stelnade såsmåningom av köld och intorkad gegga. Lagomt stressad och förbannad lyckades jag komma på bussen, jag satt på min jacka hela vägen hem för att inte smutsa ner sätet. Efter en stund satt jag i princip och små garvade åt mig själv för att jag är så j*kla misslyckad, pinsamt som jag vet inte vad, jag menar när jag tänker efter så var det folk som gick bakom mig och förmodligen såg min tabbe, hahah, jag gjorde nog denna gråa fredag lite gladare för dem iaf xD


Noell har vila idag, känns bra, ifall jag hade ridit så hade jag väl antagligen ramlat av eller något xP

Nej, mina vänner, nu hoppas jag på en bättre morgondag, fast enligt prognoserna så ska det spöregna imorgon förmiddag när det är KM i hoppning, ooooj vad pepp man blir...


"If you fight you may loose, but if you don't fight you've already lost"

^.^

Av Linda Mårtensson - 24 september 2010 09:47

Igår kväll skrittade jag och mamma ut en sväng. Det är lite lustigt, man gruvar sig oftast för att gå ut för att det är så mörkt, men när man väl kommer ut så är det rätt mysigt, speciellt om man har varit inne hela dagen :)


Noell tyckte att det var skönt att få sig en bensträckare och stretcha ut överlinjen, och flexa igenom sidorna =)


Idag är det vilodag, skönt för det regnar en massa idag...

kram

Av Linda Mårtensson - 23 september 2010 17:57

Noells fina form verkar hålla i sig =) Igår körde vi ett lättare pass, oj så duktig hon var! Mjuk som en geléråtta dansade hon fram i skänkelvikningar, över bommar, ryggade ungefär som om hon aldrig gjort annat, gjorde supermjuka fattningar från skritt, ja, Noell är så fantastisk, jag är rörd över hur fin häst jag har, jag visste att hon hade DET, några tvivlade, jag var säker och nu är det bevisat också :')


Jag hoppas att Noell är lika fin på söndag, skulle vara roligt att vara klubbmästare 2010 =)


Nu, snart, om en liten pyttestund ska jag gå ut och pussa på henne och skritta en sväng tillsammans med den ädle riddaren, herr Cess ;)

kram

(OBS! bilden är tagen i nedförsbacke) Noells vinterskrud är snart färdigvuxen, börjar längta efter en klippning :)

Ganska intressant med en såhär pass gammal bild, hon har mkt mer muskler nu! Dock är hon lite tjock just nu tycker jag, hmmm, kan det möjligtvis bero på att Cesar behöver äta så mkt, fast Noell är så hungrig av sig att hon roffar åt sig en tuss extra då och då   

Av Linda Mårtensson - 22 september 2010 12:13

Igår kväll på träningen var jag en av de lyckligaste människorna på det här jordklotet =D Noell gick bättre än vad hon någonsin har gjort förut! Formen var perfekt, hon har stärkt upp sig så mkt att hon orkade samla sig jättefint! Karin öste beröm över oss, "det syns inte att du gör något för Noell har blivit så himla lyhörd för dina hjälper nu!" Ja, det är sant, det känns nästan aldrig jobbigt att rida Noell, hon är så oförskämt underbar att rida, jag blir lite bortskämd måste jag säga ;) Igår jobbade vi med korta, korta sekvenser samling i trav och galopp, förvänd på rakt- och böjt spår, och skänkelvikningar utefter staketet så att vi skulle komma åt dem ordentligt :)


Ikväll ska jag fila lite till på bl.a fattningar från skritt, ryggning, några skänkelvikningar och ev. lite förvänd. Självklart beroende på hur dagsformen känns, men huvudsakerna kommer att vara ryggning och fattningar, wish us luck! ;)

puss o' kram skumbanan ;D

Av Linda Mårtensson - 21 september 2010 11:41

Igår var det en lååång dag, jag var inte hemma förrän tjugo i sex på kvällen :/ Men som tur var så hade jag inga läxor och Noell skulle bara skrittas en sväng :)

Vi klädde på oss en massa reflexer och sen tog vi en "maraton-skritt" runt kvällsjön ;) Noell kändes mjuk och fin. Hon tyckte nog att det var skönt att gå i sina nya dojjor ;) Det var andra gången vi hade den nya hovslagaren, verkar fortfarande fungera bra, Noell hade tydligen stått och halvsovit medan han skodde =)


Idag är det träning, wiiie :D Det regnade ordentligt imorse tyvärr, men det verkar lätta  upp nu, fast jag är i stan så det kan ju vara annat hemma :P Men jag är pepp ändå, till helgen är det ju KM :D

kisses and hugs =)

Av Linda Mårtensson - 19 september 2010 21:20

Må: skritt

Tis: träning för Karin

Ons: träna själv

Tors: skritt

Fre: vila

Lör: lösgjörande

Sön: KM, LA:1


Veckomål: Försöka slå personbästa på KM, vilket är 66% ;) Vi får se hur det går....

Av Linda Mårtensson - 19 september 2010 21:17

Ja, nu har ännu en vecka passerat och kommer aldrig åter. Vi har inte tränat sådär jättemkt denna vecka då jag blev sjuk. Men Noell har känts bra överlag och hon var jätteduktig när vi longerade :)

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards