Linda Mårtensson

Alla inlägg den 15 maj 2011

Av Linda Mårtensson - 15 maj 2011 21:40

God kväll allihop!

Denna dag har spenderats ute i Juniskär hos Sandra, trots regn så har den varit riktigt trevlig :)

Vi kom dit vid halv ett och började med ultraljud på Noell. Ultraljud är alltså ljudvågor som stimulerar muskulaturen, ökar blodcirkulationen, påskyndar läkning och mjukar upp musklerna. Hon tyckte att det var superskönt, gäspade och tuggade en hel del :) Karin körde på länden, bakknäna, manken och vid muskelfästet till långa halsmuskeln, det är lite "allmänna delar" som även stimulerar andra muskelgrupper och är väldigt viktiga för rörligheten.

Efter ultraljudandet skulle hon promeneras tio minuter för att ytterligare skjutsa igång muskulaturen. Nu var det dock så att Nova var kvar i stallet för att få ultraljud och Noell blev supertaggad och vrång, småhoppade och sprang omkring mig som om hon var totalt vild, ung och ouppfostrad -.- Efter att hon hade gjort så två gånger så gav jag upp och gick in med henne för att inte bygga upp mer spänningar. Det spelar verkligen ingen roll hur mycket ledarskap och lydnad jag har tränat när hon börjar sådär, suck. Det värsta är ju att hon förstör för sig själv...


Medan hästarna vilade en stund så blev vi bjudna på fika, verkligen lyxigt! Sedan var det dags för träning och Noell hade så mycket energi så att hon höll på att explodera, hon var så kvick i benen att hon knappt rörde marken, haha :P Var får hon all energi ifrån?! :O Jag kan berätta att vi har dragit ner ännu mer på kraftfodret i hopp om att få en lugnare häst, nu får hon 1dl havrefri müsli morgon och kväll samt 1dl betfor på morgonen, bara för att hon ska få när de andra får. Efter en stund lugnade hon som tur var ner sig och gick riktigt lågt och fint :) Vi gjorde inget annat än att rida dem långa och låga idag för att få dem mjuka, imorgon ska vi dock rida lite mer övningar och sådant.


När vi hade "klätt" på dem transportmunderingen lastade vi in dem i transporten så att de skulle få stå och äta lite hö medan vi mockade ur efter oss i stallet. När de hade ätit en stund så började Noell såklart bråka med Nova och det resulterade i att Nova tog sig en bit av Noells näsa. Det blev bara ett ytligt sår, så jag hoppas att det inte blir infekterat och att det läker snabbt. Lite synd om Noell, hon blev inte så värst glad när jag skulle tvätta henne eftersom det säkert sved och gjorde ont, men samtidigt får hon faktiskt skylla sig lite själv då hon alltid ska hålla på och bråka med Nova. I hagen jagar hon henne och när det vankas mat inne blir Noell helt galen, attackerar och stegrar sig mot Nova och ibland även mot Cesar. Detta var droppen för oss så nu testar vi att byta box med Noell och Cesar. Alla fyra står på en rad med Zippen längst till vänster, Nova, Noell och Cesar längst till höger. Nu testar vi att låta Noell stå i en hörnbox för att se om hon kan tänka sig att lugna ner sig en smula, vore väldigt skönt...


Nu börjar det bli sängdags, måste ju upp halv sex imorgon och det vore bra om jag vilade upp mig lite med tanke på förkylningen.

kram o godnatt

Ovido - Quiz & Flashcards