Linda Mårtensson

Alla inlägg den 22 augusti 2011

Av Linda Mårtensson - 22 augusti 2011 07:45

I onsdags var det återigen dags för ett träningspass. Vi började med att rida lite slalom i låg form runt några hinder i värmningen. Noell kändes mjuk och fin! Därefter fortskred arbetet från gårdagen med framdelsvändningar och flyttningar på volt. I travarbetet fokuserade vi på bjudningen in i handen samt takten, hon hade mycket bättre trav än dagen innan, kul! Efter att hon hade fått galoppera fram så körde vi avslutningen på LA:4:

21.  VKA  Arbetstrav       A       Vänd rätt upp       AL     Arbetstrav22.  L  Halt - Ryggning ca 4 steg - framridning            i vänster arbetsgalopp

Det var första gången vi red denna linje så första gångerna fick jag ta ett par skrittsteg fram innan fattningen, men efter ett par gånger så förstod hon vad hon skulle göra så då gjorde hon en spikrak ryggning och en jättefin fattning, duktig ponny! Vi gjorde inget mer än så denna träning utan travade bara av  - bättre att göra lite med kvalitet och glad häst än att rida dem jättetrötta för då sliter träningen mer än den ger.

Av Linda Mårtensson - 22 augusti 2011 07:40

Min kära vän Nina sov över hos mig från måndag till tisdag så på tisdagen tog vi oss en uteritt! Cesar var ganska stel och vrångade sig med att inte lyssna på min högra skänkel utan istället gick han ner i diket. Det släppte mer och mer så tillslut kunde han böja sig runt den högra skänkeln. Det är inte så konstigt att han är lite stel nu för han har en lugnare period med mycket uteritter då han har utvecklats så mycket under sommaren :)

Ovido - Quiz & Flashcards