Linda Mårtensson

Alla inlägg den 18 juni 2011

Av Linda Mårtensson - 18 juni 2011 20:50

Torsdagen spenderades mestadels i dammet för att städa både sadelkammaren och Zippens (som är på semester) box. Det var lite jobbigt men när det väl var rent och snyggt så blir man som vanligt nöjd med sig själv! ;)

Mitt hår blev grått och jag var alldelens brun på sina ställen så det var bara att hoppa in i duschen innan det var dags för ett ridpass med Noell, man vill ju inte ha en massa damm i ridhjälmen!

Jag, Noell, mamma och Cesar med lilla fotografen (Kristine) på cykel pallrade oss ner till ridbanan. Jag jobbade med samma saker som vi gjorde på träningen och jag hittade en bra känsla betydligt snabbare och jag kunde även ta igenom några enkla byten som också fungerade helt okej. =)

 


Topclass, yey.   

 

Av Linda Mårtensson - 18 juni 2011 20:27

I onsdags red mamma och jag ut en lugn sväng med Cesar och Noell. :) För en gångs skull var Noell riktigt lugn och fin! :D Hon var självklart lite mör efter träningen så jag ställde inte så mycket krav, bara rund och ganska låg i formen.

Återhämtning är lika viktigt som att träna! För att hästen ska hålla - både psykiskt och fysiskt.  

Av Linda Mårtensson - 18 juni 2011 20:06

Nu kommer det efterlängtade (?) inlägget om den senaste Karin träningen.

I tisdags kväll tränade vi för Karin, det gick mycket bra för mig och Noell! Man blir ständigt påmind om att grunden måste sitta för att resten ska fungera, varför rinner det ur en hela tiden?! Vi fick börja passet med förvänd sluta på volten. Förvänd sluta är en mycket bra övning, stärkande och lösgjörande. För Noells del var det bra för hon kunde inte krypa undan högertygeln som hon är expert på. ;) Det är ett av våra grundproblem och ett annat är traven. Om jag bara sitter lätt på henne och inte kräver att hon ska vara ordentligt mellan hand och säte så springer hon fint och kröker på nacken. Det är ett väldigt bekvämt läge för mig för då "glassar" jag mest runt, men Noell tar inte i ordentligt i varje steg med hela kroppen. När jag då kräver att hon ska ta i och arbeta ordentligt så spänner hon sig allt vad hon kan och jag lättar automatiskt av i handen. Det skulle man kunna acceptera på en ung häst men Noell har nu fyllt sju år och man måste höja ribban. Jag fick helt enkelt bara sitta kvar med en stilla hand och mata på henne framåt ordentligt med sätet och vips! Stöd i båda tyglarna och en superhärlig trav där jag verkligen kontrollerade varje steg. :D Samma sak i galoppen, verkligen runda och härliga språng med lika stöd i båda tyglarna. När hon hade blivit så fin så sa Karin att jag skulle testa öppnorna som jag har haft lite strul med. Vad tror ni händer? Jo, båda öppnorna var lika bra! Hon orkar dock inte så många steg när hon arbetar helt korrekt, det kräver mycket mer styrka. Efter denna genomkörare så var Noell såklart trött och vi fick jogga ned i en väldigt låg form. Väldigt nöjda skrittade vi hem till stallet för stretching, massage och kvällsmat. :)

Av Linda Mårtensson - 18 juni 2011 09:04

Liksom rubriken lyder så har uppdateringen denna vecka varit under all kritik! Jag har haft så mycket annat som både har känts roligare och viktigare än att uppdatera bloggen, träning, jobb, städning, hästmys och clinic! :D Jag ska skriva om alltsammans men jag får ta det lite eftersom jag hinner :)

Ovido - Quiz & Flashcards