Linda Mårtensson

Alla inlägg den 10 juni 2011

Av Linda Mårtensson - 10 juni 2011 22:00

Bättre sent än aldrig som man brukar säga! ;)

I fredags var det skolavslutning, den lilla ceremonin hölls i Skvaderns aula och alla höll på att smälta bort... Det blev liiiite varmt där inne när totalt tio klasser (alla ettor och tvåor) skulle trängas och det var ca trettio grader ute, puh! Det var tur att det inte blev alltför långrandigt.


Några timmar senare var det dags för träning. Kristine har dragit på sig en förkylning så hon hoppade, det blev alltså bara Noell och jag som skulle få grillas under både sol och Karins blickar, skämt å sido! ;) Eftersom jag lite smått har planerat att starta LA:P1 inom en snar framtid så tränade vi på öppnor, förvänd galopp och enkla byten! :D Det kändes verkligen helt underbart att träna lite svårare saker. Högeröppnan är verkligen helt okej (trots att vi inte just har tränat några öppnor, haha), den vänstra är dock av det sämre slaget. Noell vill helst bara böja halsen och vill absolut inte lyssna på mina ytterhjälper och det är givetvis även min sämre sida, bra kombination liksom. Så "veckans läxa" blev såklart att träna öppnor, VARJE DAG jag rider. Oavsett om det är på en väg eller på en ridbana så ska det göras. Den förvända galoppen och de enkla bytena kändes faktiskt bra, mycket bättre än jag hade förväntat mig. Något sämre i vänster varv pga att hon är lite klenare i vänster bak, men jag var faktiskt lite förvånad över att det kändes så bra! Träningspasset i sin helhet var mycket bra och Noell var lugn för en gångs skull. Det är jätteskönt att rida en lugn och avspänd ponny som ändå har framåtbjudning och vilja :)


En stund efter träningen var det dags för mig att rida b-ponny, Kristine kände sig så hängig och Nova hade redan stått en dag så det var lika bra att jag tog igenom henne. Jag är ju bara 160 cm och längde endast ett hål från Kristines läder, min överkropp är dock lite för stor på Nova. Hursomhelst så har hon mycket humör den lilla fröken, "tror du verkligen att jag tänker göra en bakdelsvändning?" Efter lite övertalning och massor av lösgjörande arbete blev hon riktigt trevlig :) Jag red inte så långt pass utan lossade bara upp henne så hon blev lite gelé av sig ;)

 

Humör var ordet...


Dagen toppades med en sedvanlig pormenix med världens bästa vän...

   

...och världens sötaste hund ;D

 

Ovido - Quiz & Flashcards