Linda Mårtensson

Alla inlägg den 12 maj 2012

Av Linda Mårtensson - 12 maj 2012 10:26

Kristine och Nova utvecklas hela tiden tillsammans och de senaste veckorna har de tagit många kliv framåt! De startade säsongen med klubbtävlingen i blaskvädret med en LA:3. Första gången på lång bana och några missar men även många bra saker gav 64% och även där en liten rosett!

 

På deras första riktiga tävling vann de LB:1 på dryga 66%. I LA:1 var Kristine lite nervös och fick inte till ridningen ordentligt och det blev bl.a kommunikationsfel i förvända galoppen - men det är bara att komma igen till nästa tävling.

         

Sötaste lilla ponnyn!

   

Nina var också med och hon knep andraplatsen i LA:1 med snygg-Patrick! (fula mobilbilder, I know)

     

Vi har även beslutat att sälja Nova nu om rätt köpare dyker upp. Kristine är 13 i år och kan därmed fortsätta tävla dressyr även nästa år med henne, men hon har dragit iväg mycket på längden sista året och hon börjar bli mogen för större ponny. B-ponny tiden varar tyvärr inte förevigt men vi är väldigt glada över att Kristine har haft möjlighet att ha en sådan fin första ponny som hon lärt sig hur mycket som helst med! Dessutom är hon alltid så söt så man smälter inombords när hon kommer med spetsade öron i hagen när man ska hämta henne...

Av Linda Mårtensson - 12 maj 2012 10:04

Ursäkta för att allt dröjer, men uppladdningen av bilderna har bara strulat, har dock fått in de flesta nu.

                                 

Jag och Cesar tränar tillsammans i mån av tid, mamma rider såklart mest eftersom att det i första hand är hennes häst men det är roligt att hjälpa till med utbildningen. Han är riktigt trevlig att jobba med och även om han är lite ponnyaktig så är det bra träning för mig att rida storhäst - för mycket häst är det! I vänstergaloppen börjar han hitta en fin balans och form, i höger varv har han det lite svårare men vi kämpar på! Den 21/4 kom det en hel massa blötsnö men vi ställde upp på klubbtävlingen som anordnades. Då red vi LD:4 igen (väntar med galopprogram tills att han har hittat mer balans) och har skötte sig bra, jättefin på framridningen! Dock blev han väldigt spänd inne på banan, men det var inte heller så konstigt med dressyrstaket, domare i kuren och allt sådant som han inte är van vid. Jag lyckades lotsa runt honom och har fick fina kommentarer om hans goda energi, luftiga trav och så fick han faktiskt betyg 8 på skritten (enda delen av programmet som han var hyffsat avspänd, haha). Resultatet blev nästan 62% och en clearround rosett! Förhoppningsvis kan vi komma ut på några lokala tävlingar till våren då jag (tyvärr) kommer ha fyllt 19 år och ponnytiden är passerad.    

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards